Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr May 27, 2012 4:25 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 55 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: TESADÜFÜN BU KADARI
İletiTarih: Pzr Åžub 21, 2010 7:54 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

vatandaş olmaının bu yüükümlüüklerinden daha ileri bişiy yapmak hiç bir siilvilin işi değildir askelik bitince treskere alırsın görevin biter daha sonra iyibir vatandaş olmak istiyorsan vergini veririsin ekonomiye katma değer kataresın olur biter bence sende artık teskereni al vatankolik askerliğini bitir yani eğer arzu edersende çerkeskolik olabilirisin ama çerkeskolik olsanda asla demokrat olmaktan vazgeçme çünki birgün demokrasi herkese lazım olacak

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Åžub 21, 2010 9:43 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

demokrasi herkese lazım olacak
---------------------------------------

Evet ülkemizin huzuru,güveni ve hep birlikte kucaklaşması için tek lazım olan şey.Bakın şu an hatırlamıyorum fakat 1980'lerden sonra olsa gerek Avrupa Birliği her konuda yaşadıkları ülkelerde kader birliği yapmış olan bin veya yüz yıllardır bağrında barındırdığı,yaşattığı halklara (Kavimlere) yasal olarak sosyo-kültürel haklar verdi ve güvence altına aldı.Bu yasanın AB'liği ülkeleri tarafından sürekli yavaş yavaş yürürlüğe girerek serbestisi hükümetler tarafından gerçekleştirildi ve AB'liği ülkelerinin hepsi bu yasayı artık gelenekselleştirdi.En son öyle zannediyorum Avrupanın en üniter tutucu ülkesi Fransa bunu hayatına geçirdi. 19997'lerde hızlanarak bünyesindeki bütün kültürlere (Halklara) bu hakkı verdi.Bröton ve Baskların en acımasızca devlet eliyle asimile gördüğü bu ülkede şimdi kültürleri ve anadilleri yasal güvence altında ve de devlet teşvikiyle ilkokuldan itibaren eğitim görmekteler.Basın yayın hakları dahil.Ve de çok kötülediğimiz Yunanistanda da aynı uygulamalar söz konusu.(Göçmen ülkelerden gelen halkların haklarında sürekli yaşanan durumlar hariç)İtalyasından tutun,İspanya,Almanya,İsveç,Norveç hepsi bu uygulamalarda sorun çıkarmıyor.

PKK ile Kürt kardeşlerimizi şahsen ayrı tutuyorum ve her iki sorunuda öyle.PKK çok uç noktalarda ve varlığını sürdürmek için dış güçlerin bölgedeki çıkar oyunlarına da bulaşarak yıkıcı faliyetlere girmişliğinede inanıyorum.Bence Çeçen savaşıda uzun süren süreçte uluslararası bölge stranç oyunlarına bulaştır.Fazlasıyla vahabi,el kaide,Arap savaşçılar,emirlik söylemleri,dolaysiyle tabanındaki ABD'nin bölgede hamle teşebbüsü şüpheleri Çeçen (Kafkas) kültürüyle örtüşmemektedir.Bunun içinde Rusya açısından düşünürsek PKK sürekli özdeştirilmektedir.

Ben bunun için AB'liği yasaları tarafındayım vede bunun için Demokratik Açılımın yanındayım.Avrupa iç huzuru ve to yekün her konuda kalkınmayı,çalışmayı başarabilmek için,başarmıştırda bu haklar hassasiyetindedir.Medenice bir durumdurda.İçlerinde varmı uzun yıllar süren ve büyük yıkımlara,maddi manevi kayıplara sebep olan meseleler.İspanya bile yasalarını bu haklar üzerinde değiştirip geliştirdikten sonra Bask terörünü toprağa gömmüştür artık.Çünkü ETA artık Bask halkından destek görmemektedir.Yapılan son anketlerde halkın desteği %13 lerdedir.

Türkiyemizdede şartlar artık bu tür yasalara zorlamaktadır.Gerçektirki bütün askeri imkanlara rağmen 30 yıldır halledilemeyen bir sorundur.İşin tehlikeside yıllar geçtikçe acılarla beraber bir birine tepkili,devlete öfkeli kesimler oluşturmakta,taraf nüfuslar çoğalmaktadır.

İşte bu sorunların kardeşçe,paylaşımca,medenice halli tarafında olmanın adıda VatanKoliklik'tir.Milliyetcilik ister istemez tek bir tarafa yönlendirici psikolojik tesirdir VatanKolik.Bilinç altında diğerini ötelemezse,kendine benzeştirmeyi ideal edinmesse ayakta duramazki.

Yannışmıyım.
Hepiniz Allah'a emanetsiniz. Surprised

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: TESADÜFÜN BU KADARI(Celladını seven İdamlık)
İletiTarih: Cum May 28, 2010 5:26 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Suç bizde .

Gençlerimizi elimizde olmayan nedenler ile kaybetmek üzereyiz.

Malesef melezleÅŸiyorlar.

Almanya"ya gidenlere baksanıza nasıl tanınmaz hale gelmişler.

Bizimkilerde öyle.

Önce Adige"yim sonra Türk"üm dese hak veririm.

Yok Önce Türk"üm sonra Çerkez"im diyorsa bunda bir riyakarlık vardır.

Hiç kendi celladını seven idamlık gördünüz mü?

Bizimkiler öyle işte.

Gönüllü yokoluşa aday.

Ne diyelim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Kas 04, 2010 2:44 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
tatarmo

HoÅŸ geldiniz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 14, 2010 9:46 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
VatanKolik

Decenqua selam can dostum bir yere mesaj yazmışsın ugramıyorsun diye, görevlerden fırsat buldukça sürekli ugruyorum takip ediyorum ama bazı arkadaşlar bizi kabullenemediği için, sitenin ortamı buzulmasın diye sadece yorum yazmıyorum.

Kubanadil2 kardeşim sen tabiri caizse dananın altında buzağa arıyorsun, önce Türküm sonra Çerkesim dediysem ne olmuş? Veya önce Çerkesim sonra Türküm desem ne değişecek? Önce bunu yazmayla sonra bilmem ne yazmayla insan değişmez neyse odur...

Tatarmo hoş bulduk sagolasın ve baş tacısın

Cümleten Allah'a emanetsiniz

Etikete Gerek Yok Eskiler Tanır Bizi...
Bizim İçin Zor Diye Bir Şey Yoktur, Sadece İmkansız Denilenler Biraz Zamanımızı Alır...

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 55 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi