Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr May 27, 2012 2:41 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ABHAZYA İÇİN SAVAÅžAN ADİGELER
İletiTarih: Cmt Kas 28, 2009 9:13 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Abhazya için savaşan Adigeler

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: ABHAZYA İÇİN SAVAÅžAN ADİGELER
İletiTarih: Cmt Kas 28, 2009 9:39 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

bu videoyu koyanlara teşekür ederim aramıza ayrılık tohumlarını ekenler birgün kazdıkları bu ihanet çukurunda kendileri boğulacaklardır .

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 23, 2010 12:12 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Ben Apsua amıçbayım. Bu video vesilesi ile benim atayurdumun savunması için kanlarını gözlerini kırpmadan döken bütün Kafkas evlatlarının önünde saygıyla ve minnet ile eğiliyorum.

Bir başka forumda ayırımcılık konusunda yazmış olduğum yazıyı buraya değiştirmeden yazıyorum.

Lütfen genç kardeşlerimiz , gelecek sizlerin bilimsel başarılarınızın eseri olacaktır. Herşey bütün kafkas cumhuriyetlerini içine sığdıran Birleşik Kafkas Federal Cumhuriyeti için olmalıdır.

Kafkasya'nın birçok evladı vardır. Bunların hepsi özkardeştirler.Bunu kabul etmeyenler , inkar edenler çıkabilir ama bu reddiyat geçmişi ve geleceği kesinlikle değiştirmeyecektir. Geçmişte resmi statü olarak gerçekleşmemişse de istilacı işgalci düşmanlarına karşı öz kardeşler her zaman birbirlerinin yanında savaşmışlardır. Bu kardeşlik günümüzde de ve gelecekde de aynen devam edecektir. Bu tarihi gerçeği görmezden gelen apsualar yanılgı içindedirler. Diasporadaki dernek ayrışmasına son verin , atayurdunuz için bugün ve gelecekte ne yapabileceksiniz bunların hesabını yapın. Mahalle kahvesi sohbeti tarzında ağız dalaşmaları Abhazya'nın geleceğine zerre kadar faydalı olamaz.
Yakın gelecekte İnşaAllah tek bir Kafkasya Federe Devleti altında bütün özkardeş bağımsız cumhuriyetleri yanında Abhazya Cumhuriyeti de yerini alacaktır.

Birlikten güç doğar... Ama tersini savunuyorsanız tek bir devlet çatısı altında toplanmak yerine soyların kabilelerin de birbirinden ayrı bağımsızlıklarını da savunun..

Tek bir yağmur damlası veya kar tanesi kalarak hiçbir güce , kuvvete erişemezsiniz. Ancak ayrılığı gayrılığı dile getirmeden , düşünmeden bütün kardeşleri . su damlacıklarını kar tanelerini biraraya getirebilirsek gelecekteki devler dünyasında Çin'in ,Rusya'nın . Orta Asya Federe Türk Devleti'nin . Büyük Orta Doğu Devleti'nin cirit attığı topraklarda KAFKASYA FEDERE DEVLETİ olarak tarih sahnesinden silinmeyiz. Aksini yazmak dahi istemiyorum....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 23, 2010 2:51 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

iisgor yazdıklarının hepsine canı gönülden katılıyorrum wopsow

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 23, 2010 5:30 am 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

Sayın Amicba,

Ben de Apsuwayım ve sülalem de Hümara;annem ise Amicba.

Ayrı Abhaz Derneklerinin ve Federasyonunun kurulması,kardeşliğimize nasıl bir zarar verdi veya veriyor,bunu söyler misiniz;yoksa bu tür girişimlerde olanlar,biz kardeş değiliz,buraya kadarmış mı diyorlar da bizim haberimiz mi yok?

Yazdıklarınızdan iyiniyetli birisi olduğunuz anlaşılıyor;ama unumayın 11 Mayıs'ın dirilmesi için yeni politikalara ihtiyacımız var;mevcut durumu korumak,yeni politikalar üretmemek,yeni sivil toplum kuruluşlarına hayat ve destek vermemek bizi bir yerlere götürmez;olduğumuz yerde sayar ve yok oluruz.

Abhazya,11 Mayıs'ın cumhuriyetleri içinde şu an bağımsız ve tanınan tek devlet malesef,rus düşmanlığı politikası ve benzeri sığ politikalar bize şimdiye kadar zarar vermekten öteye geçmedi.

Birçok insan mevcut kurumlarımızdaki yanlışları görmesine rağmen,ellerinden birşey gelmedi.

Asetinler ve Çeçenler ayrı derneklerini kurduklarında bozulmayan kardeşliğimiz Abhaz dernekleri kurulduğunda mı bozulacak?

BİRKAF ve KAV kuruldu da kardeşliğimiz mi parçalandı?

Bizleri yeni bir 11 Mayıs'a yeni politikalar götürür,yeni derneler ve federasyonlar perçinler...

Saygılar

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 23, 2010 6:20 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

konfederat bursaya gelipte kafder- birkaf arasındaki kan davasını görmeni isterim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 23, 2010 7:46 am 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

Kardeşim,bunlar malesef birçok yerde mevcut,bunun sorumlusu da bireylerdir;yetkili bireylerin yanlış tutumu neticesinde olan sorunlardır;önemli olan bizlere zarar veren bu gibi kişilerin uzaklaştırılmasıdır,bunda da görev bize düşüyor.

Yoksa;kurumlarımız bizler içindir;kişilerin hırsları ve şahsi çıkarları için değil...

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 24, 2010 7:03 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ama şimdi bahsettiğim kişileri yeni oluşum federasyonun içinde görüyorum.örnek bursada birkafta yönetimlerlerde inegölde abhaz federasyonunda her ikiside kafder düşmanı kurulşlar peki birlşik kafkasya ideal olan bu sahte kişiler nasıl bir günde aynı saflarda buluştular

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 25, 2010 7:53 am 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

Neden düşman olarak görsünler; sanımca Kaffed'in yanlışlarını görme ve yeni bir oluşuma destek verme ortak paydasında buluşan insanlar olarak görüyorum ben onları...

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Åžub 01, 2010 4:15 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Bu videoyu izledikce daha çok cuşuyorum ve atalarımla gururduyuyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi