nıvgiko yazdı:
bişey sorucam. sohbet kısmına girebilen kişi forum kısmına yorum yazamayacak kadar aciz mi sizce.. yarın bigün foruma da dengesizce yazılar yazılsa forumu mu kapatın diyeceksiniz.. ayrıca size şunu söyleyeyim kendisini has çerkes karşısındakiini kafatasçı olarak nitelendirebilecek kadar Xabze yoksunu bazı zat- muhteremlerin yorumlarına katlanıyorsak... sohbet kısmını yönetenler de onları ayıklarken bizler de katlanmak durumunda kalacağız.. ayrıca her güzel şey taşlanır... sırf taşlanıyo diye de işin kolay yoluna kaçmamalıyız
Evet,yorum yazamayacak kadar acizler.Bir kaç kişi buraya gelip yorum yazıyor.Çünkü Sohbet bölümüne girenlerin büyük çoğunluğu,Forum sayfasındaki kaliteli yazıları okumazlar,Onların okuma alışkanlıkları yoktur.
Forum sayfasına uygun olmayan yazılar yazıldığında Paukaf yönetici zaten siliyor,kaldırıyor,ya da düzeltiyor.Dolayısıyla herhangi bir rahatsızlık pek yaşanmıyor anladığım kadarıyla.
Ben 6 aydır haftada bir ya da iki kez Paukafa giriyorum.Maksimum yarım saat kalırım çünkü işim oluyor.Sohbet sayfasında yazılanlara çoğu kez cevap vermiyorum,sadece izliyorum ve inanılabilir gibi değil.
Bu insanlar kendilerini Türk olarak görüyor,bir tanesi çok fazla ileri gitti ve ağza alınmayacak hakaretler etti ölmüş çeçen çocuklarına.Benim çocuklara karşı özel bir zaafım var,kıyamıyorum.O vahşet birden aklıma gelince hiç bir şey söylemeden sohbet sayfasını kapatıp,hüngür hüngür ağladım.Sinirim bozuldu.Ben bu insanların Kafkas kökenli olduğuna inanmıyorum.Çünkü bir Çerkes kendi milletine,ailesine,vatanına küfür edemez.
Sohbet Sayfasında bir kaç değerli büyüğümüz var.Bunlar kendi aralarında Çerkesce veya Abazaca konuşuyor.Bu çok doğal,üstelik çok hoş birşey.Diğerleri hiç olmazsa birşeyler öğreniyor.Ben de zaman zaman bu Çerkesce sohbetlere katıldım.Çerkesce yazıştığımız oldu.Biz bunları yapıyoruz diye,biz nankörmüşüz Türkiye de yalnızca Türkçe konuşulurmuş.Kendi aramızda kendi dilimizi konuşamazmışız.Bu nasıl bir mantıktır?
Siteye Kafkas kökenli olmayan kişiler de giriyor.Bu çok üzücü artı bu insanlar bize hakaret ediyor.Kültürümüze,manevi değerlerimize.
Paukaf tan anlaşıp,kavga edenler dışarda buluşup birbirlerine zarar veriyor.Dövüyor.İsim vermeyeceğim.
Siteye Çerkes kökenli Türk ırkçıları-Kafatasçılar da giriyor.Bunlar zehirliyor her gittiği yeri.İster anavatan olsun,ister sanal olsun,ister dernek ortamı olsun.
Şu anda değil belki ama,çok daha sonra başınıza bela olacak Sayın Yönetici.