Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 10:44 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 116 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: HİÇ HOÅž DEĞİL
İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 2:19 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ASİMİLE OLUP SEVİLECEĞİME;ÇERKES MİLLİYETÇİSİ OLUP YAKILMAYI TERCİH EDERİM

Bu söze sonuna kadar katılıyorum. sizlere anlatacağım okadar çok örnekler varki bunları az çok sizlerde biliyor duyuyorsunuz şunu biliyoruz ki candan önce onur gelir eğer kişi onuruna çerkesten başka bir milletten birisiyle evlenmeyi yediriyorsa uğurlar olsun mekanı cennet olsun

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 8:52 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
elfaba

Dün gece bu konuyu okuduğumda tam yorum yazacakken vazgeçmiştim. Konu küllenmiş mesaj atarak canlandırmıyım dedim ama konu gayet canlıymış...

Öncelikle eskimezarlık (tuğba) yı anlından öperim gayet güzel çıkmış hepinize karşı savunmuş davasını. Kendisine destek olmak istedim ama geç kalmışım üye olmak için Smile

Bende konuya annem ve babamdan örnek vereyim o zaman.

Babam gençlik yıllarında tam da dediğinizin aksine bir Türk kızı olan anneme görücü göndermiş. Dayımlar önce araştırmışlar, tembel mizaçlı bir delikanlı olan babam meğer kendi köyünden kız istemiş ama alamamış ve yan köydeki anneme görücü yollamış.

Annem de Köy Ağasının kızı ki sanırım detay burda gizli. Tarlaların ve koyunların haddi hesabı yok.

Velhasıl kelam dayımların ısrarlı karşı çıkışlarına rağmen annem gece rüyasında babamla evleneceğini gördüğü için kabul etmiş. ve nikah masasında dahi babamın yüzüne bakmadan bir evlilik gerçekleşmiş. Hep söyler "Ben babanızın yüzünü eve geldiğimizde gördüm" diye. 50 yıllık çok mutlu bir evlilikleri var, Çerkesle evlenen çiftlerden belki de tek eksikleri çocukları adige xhabzeye uygun yetişemedi belki ama doğru düzgün yetişti.

Gelelim sonuca, pşaşeler yabancılarla evleniyorsa dönün önce kendinize bir bakın, ruhunuz tembel...

Babam; gençliğinde tembelliği yüzünden kendi köyünden kimseyle evlenememiş. Annem gibi dominant bir kadınla evlenmeseydi ve biz yine onun çocuğu olarak doğsaydık, şimdiden tek farkımız sadece adigece konuşamamak olmazdı.

Abim; Çalıştığı şirkette Genel Müdür Yardımcısı ama farketmez ruhu tembel, o da bir Türk Kızıyla evli onu da çekip çeviren yengem.

Ben mi? Hayatımda bir tane çerkes delikanlısı oldu onunla da Delikanlılığı bırakın "Adamlık" lafından bile sıtkım sıyrıldı.

Gidene mi gitmek zorunda bırakana mı ????

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 12:47 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

kusura bakmayın ama tembel vs anlatımlarınızla kötülediğiniz çerkeslerin sitesinde yazıyosunuz siz çerkesliğinizin ruhunu kaybetmişşsiniz malesef

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:13 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
elfaba

İstediğim tam da buydu...

Demekki neymiş, kimse kendisine laf söylenmesini istemezmiş. Aşağıdaki yazıda ve bu konuya mevzuu olan slaytta tüm çerkes kızlarına ,mal mülk için evlilik yapıp soylarını tehlikeye atıyorlar diye genelleme yapıldığı halde "sakin olun aaa, şaka yaptık, esprili bi anlatım" diyenlerin tepkisini merak etmiştim...

en yakınımda aşağıdaki mesaj olduğu için onu alıntı yapıverdim Wink

Cerkez_Style yazdı:
bu başlığı atan ark. sana hiç katılmıyorum. bu kesinlikle doğru bisim kızlarımızda sahte hayranlık war.Çorumlu caagleler yazıyo ben bursadayım bursada yaşadım böle olay ; gösteriş kurbanı oluo kızlar Smile

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:15 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

vede asimilasyon sürecini tam olarakta tamamladığınızı bu yazınızla tam olarak ortaya koyuyosunuz kendi milletini tebellikle benzeş tutan adeta türkle evliliğin propagandası yapanbir kişisiniz.ŞİMDİ BU SLAYTI HAZIRLAYAN ARKADAŞLARA YÜZDE YÜZHAKVERİYORUM.KENDİ HALKINA TEMBEL YAKIŞTIRMASINI YAPAN VE ONLARI ÇEKİP ÇEVİRENLERİN HEP TÜRKLER OLDUĞUNUYAZAN BU ARKADAŞ BU HAZIRLANAN SLAYT TAM SİZE HİTAP EDİYOR İİİ OKUYUN

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:21 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
elfaba

Mersi,

Okudum ve o slayttan alabileceğim tek cümle yok, yatı, katı olduğu için, sırf bu variyeti yüzünden sevdiğimi terkedip evlenmiş değilim şükürler olsun

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:33 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ne diyeyim ALLAH sizi mutlu etsin sizin hayatınızın şekillenmesini hayat görüşünüzü biz değiştiremeyiz siz saden kararınız vermişsniz çerkes olmuş türk olmuş kürt olmuş arnavut olmuş vs sizin için farketmiyorsa bizim size söylüyebileceğimiz bişey yok.AMA BU KONUYU KENDİNE DERT EDEN İNSNALARVAR.henüz asimilasyon sürecini tamamlamayan

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:44 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
elfaba

Beni yanlış anladığını sanırım anladın, yumuşamış yazılarındaki yumrukların.

Ben asimile olmakdan zaten yeteri kadar üzgünüm. Teşu sülalesinden geliyor babaannem, Hamtej sülalesinden de dedem.
Ben internetten ordan burdan akrabalarımızı bulamaya çalışırken tam da bu nokta da HAK ETMİYORUZ anlamadan dinlemeden saldırılarınızı... OH ASİMİLE OLMUŞSUN AMA SANA LAYIKMIŞ, MALA MÜLKE GİTTİN EVLENDİN demelerinizi.

Yapmak istediğim sadece sizinde ayağınıza basıldığında, canınız yandığınızda vereceğiniz tepkiyi ölçmekti. Bizim kızlar az bile tepki vermişler. Baksanıza bi tembel dedim canıma okudunuz.

Dip Not: Pazardan domates bile almam o bahsettiğiniz ıvır kıvır insanlardan, az biraz faşist bile sayılırım bu konuda.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:57 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

dünyaya geldiğimde kendimi çerkes olarak buldum ama tembeliz amaeğlenmeyi severiz dünyaları verseler dünyanın en çalışkan mnillertinin insanlarını karşıma çıkartsslar tanımam kimseyi. çerkes doğdum çerkes öleceğim son sözüm budur bence slaytı hazırlayanlarında soz sözleri budur

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Mar 16, 2009 3:12 pm 
Yönetici
Yönetici

1 kişi itiraz eder deriz ki yanLış anLadı 2 kişi itiraz eder söyLeriz ki espri yapmışlar 3 kişi itiraz eder söyleriz ki asıl anlatılmak istenen o deil

Ama bi konu hakkında 10 kişi bunun doğru oLmadığını yanLış oLduğunu söyLüyorsa bundan anlaşıla o ki slaytın tekrar gözden geçirilip baştan hazırLanıLması gerek.

Her itiraza savunma ile cevap veren büyükLerime sesLeniyorum. burada 100 kişiye birden derdinizi anLatmak yerine yanLış yapıLdığını düzeLtiLeceğini söyLeseydiniz ne bu tartışmaLara ne de bu kadar kırıLan kaLbe sebep oLurdunuz. Görünen o ki SLAYT Bİ ADİGE PŞAŞE İÇİN YANLIŞ HAZIRLANMIŞ . Bunu buradaki 1,2,3'ü geçtik 10 bayan savunuyorsa o yanLış gerçekten büyük bi yanLıştır.

Söylediklerime kimse aLınmasın gücenmesin ama şu 10 sayfaLık mesajLarın hepsini tek tek okuyarak bunLarı yazıyorum. Biliyorum siteye sizler kadar emek veremiyorum. eskisi kadarda giremiyorum senin söz söylemeye hakkın yok gibisinden düşünebilirsiniz. Haklıda olabilirsiniz.

Sadece yapıLan bi slayt'tan site içerisinde huzursuzluk çıkıyorsa bilinki bi hata vardır..

HayırLı GünLer..

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 116 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi