Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 10:28 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: FORUM AYARLARI
İletiTarih: Per Mar 18, 2010 11:38 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Forumun din bölümüne bir soru yazmıştım. Daha sonra bu soru ile ilgili değişik kaynaklardaki yanıtları araştırmak üzere www.google.com.tr 'ye soruyu yazdığımda 214 sonuç bildirimi olmuş ve ilk bildirim sayfasında da aşağıya paste ettiğim başlıkla karşılaştım.
Kod:
[color=#BF0000]  Çerkeslerin Sitesi • BaÅŸlığı görüntüle - İSA(A.S) TANRIMIDIR  4 gönderi - 3 yazar - Son gönderi: 5 saat önce
... alekaten fe halaknel alekate mudğaten fe halaknel mudğate ızamen fe kesevnel ızame lahmen sümme enşe'nahü halkan ahar fe tebarakellahü ahsenül halikıyn. ... [/color]

Bu demektir ki foruma yazdığımız her yazı , aramasını bilenler için 3-4 saat sonra google'da deşifre oluyor.

Bizler belli bir hedef teşkil eden diaspora mensuplarıyız. Sanıyorum bu tür bir deşifre hiç de hoş olmayan bir olay olsa gerek. Yeri geldiğinde kültür , din ve siyasi içerikli yazılar yazıyorsak , bütün bunların belli bir güvenlik asgarisi içinde olması gerekir , diye düşünüyorum.

Varsa alınabilecek tedbirleri ihmal etmeyelim.

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: FORUM AYARLARI
İletiTarih: Per Mar 18, 2010 11:48 am 
Yönetici
Yönetici

Bildiğim kadarıyla foruma yazılan her kelime o konunun anahtar sözcükleri arasında yer alıyor. google ayarlarının iyi yapılmış olması yazmış olduğunuz kelimelerin bizi google'da üst sıralarda gözükmesine sebep oluyor. sormuş olduğunuz soru birebir forumda yer alıyorsa bu yüzde çok daha artıyor. Değişip değiştirilemeyeceği konusunda bi fikrim yok onu PauKaF (ilyas) abimize sormamız lazım ama o değişirse diğer anahtar kelimelerde değer kaybeder diye biliyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 18, 2010 11:51 am 
forumun ayarlarıyla oynamayın bozulacak Mr. Green

Sayfa başı

İletiTarih: Cum Mar 19, 2010 5:55 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Sayın iisgor anladığım kadarıyla forumda yazılan yazıların google.com da ve diğer arama motorlarında görünmesi sizi rahatsız ediyor.

Ancak bir sitenin gelişmesinin tek yolu google.com dur. Google demek internet demektir. Google.Com da aramalarda ön sıralarda çıkmak için profosyonel çalışmalar yapılır binlerce lira harcanır bu iş için yani sırf sizin rahatsız olduğunuz şey olsun diye siteler uğraş verir.

Sitemize günlük 1200-1400 farklı kişi geliyor bunların yaklaşık %80 i google.com da herhangi bir arama sonucunda sitemizi ziyaret edenlerden oluşuyor. Bu olaya arama motoru optimizasyonu (seo) denir , bizim seo da gördüğünüz üzere baya iyi durumda : )

Eğer internette bişey paylaşıyorsanız ve bunun değifre olmadığını düşünüyorsanız mailleriniz dahil hiç bir yere yazı yazmamanızı tavsiye ederim. Çünkü internet bir yayın şeklidir, siz birşeyi yayınlayıp sonra bunun kimsenin görmemesini istiyorsunuz ki bu pek mantıklı değildir.

Aramalarda google.com da çıkmama diye bir ayarda var elbette ama google.com dan çıkmak demek internetten çıkmak demektir. O nedenle biz sizin isteğinizin tam tersi istikamette yani hem aramalarda daha önde olmak hem de daha çabuk aramalara girmek gayreti ile bir çok yolu deniyor ve her gün çalışıyoruz.

Anlayışla karşılayacağınız ümidiyle saygılar sunarım.

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 19, 2010 7:14 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Sayın Paukaf

Kanımca çok yanlış bir savunma yapmışsınız.. Yaşınız kaçtır bilemem tabii ama bu ülkede 90 lı yıllara kadar Kafkas dernek faaliyetlerinde bulunanlar , hatta mit mensubu kendi soydaşlarımızca bile istihbarat takiplerine tabi tutuluyorlardı. 70 muhtırasında 80 ihtilalinde işkence gören kafkasyalı çoktur. Daha geçen seneye kadar İstanbul'da suikasta kurban giden Çeçenlerimiz anılarımızda henüz tazeliğini koruyorlar.

Siz zannediyor musunuz ki , bu sitenin google reytingi fazla da diğer kafkas forumlarının reytingi az da paukaf'ın katılımcısı çok! Üstelik sizin yöneticisi olduğunuz forum bile var..

Kendinizi holding ceo'su filan zannetmeyin. Hatta ticari firma pazarlama müdürü edası ile google reyting arttırma yöntemlerinden bahsetmeyin. 90 öncesi Tubitak Gebze üzerinden firmamın reklamını yapan birisiyim.

Demem o ki , ticari firma gibi ya da kendine taraftar arayan bir spor kulübü veya tarikat gibi davranış içersinde olmasıza gerek yok. Katılımcılarınızdan giriş ve üyelik aidatı da toplamadığınıza göre google da reyting rekorları kırmaya , siteye de kredi kartı v.s. reklamı da almadığınıza göre , böyle bir hevesinizin nedenini anlamak zor.

Gördüğüm , anladığım kadarı ile bu forumda düşünce ve görüşlerini bir şekilde paylaşma isteğinde olan Kafkas kökenli ve üniversite mensubu genç kardeşlerimiz çoğunlukta.

İstihbarat örgütlerinin en büyük kozları sinsi oluşları ve uzun yılları ihtiva eden arşivleridir.

Ben uyarayım dedim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 19, 2010 7:41 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Sayın iisgor

Google'dan ziyaretçi gelmesi, rekor kırması bizim için elbette önemli olacak, maddi manevi o kadar emek verilen şey sadece üç beş kişini ziyareti ile sonuçlanırsa bu büyük bir kayıp değilmidir.

Sizler 80 dönemlerinde kalmışsınız, o dönem insanları gibi olaylara sürekli bir şüphe halinde bakıyorsunuz, acaba bizi biri takip mi ediyor, acaba şunu desem başıma bişey gelir mi vs vs
Bu durumu anlayışla karşılıyorum size hak veriyorum zor günler olduğuna inanıyorum ama artık geçti o günler, geçmemiş olsaydı bu zamana kadar bizim başımıza bişeyler gelirdi herhalde...

Fikirlerinizin duyulmasından korkmayın, Çerkeslerin genel özelliği bu casaretimizi 150 yıl önce kaybetmişiz, kendi adımıza yaptığımız herşeyden korkar hale gelmişiz.

Biz söylediklerimizi ne kadar fazla kişiye duyurabilirizin derdindeyken aman sesiz olun kimse duymasın başımıza birşey gelir diyerek daha da sindirmeyelim bu toplumu...

Not: "Üstelik sizin yöneticisi olduğunuz forum bile var.." kısmında ne demek istediniz anlamadım

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 19, 2010 7:57 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Sayın Paukaf ,

Benim yaşım 60 , 40 yıl önce kendim için endişelenmedim ki 40 yıl sonra kendim için endişe duyayım.

O konuda siz müsterih olun. Üstelik ben tescilliyimdir. Daha 2 yıl öncesine kadar eş dost akraba ziyaretime gelenlerim oluyordu.

Ben gençler için , gelecek için endişe duyarım. Her gün en az 2 cinayet haberi geçiyorsunuz foruma , Kafkasya'dan.

Bunca olanlardan , olaylardan sonra biraz tedbirli olmaya kimin hakkı olmaz. Bu basit bir paranoya değildir.

Notunuzu sonradan farkettim , pardon... Başka bir kafkas forumunda da yönetici olduğunuza tesadüf etmiştim. Ama o forumun google reytingi bu forumunki kadar fazla değil demek istemiştim. Yönetici aynı , hitap edilen toplum aynı , sanıyorum yöntem aynı ama sonuç farklı..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 19, 2010 8:07 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Sayın iisgor

Yukarda dediğim gibi endişeleriniz konusunda -daha önceden yaşadıklarınız, gördükleriniz dolayısıyla- hak veriyorum. Ancak bugün o endişeler geride kaldı, en azından kalmalı, Çerkeslik konusunda en ateşli görünen arkadaşlarımıza bile en basit işleri başımıza bişey gelir korkusu ile yapamadığımız yalnız kaldığımız zamanlar oldu...

Bazı şeylerden korkabilirsiniz ama cesaret korktuğunuz zaman ortaya çıkar ve cesaret olmadan bir adım bile ileri atılamaz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 19, 2010 8:29 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Başlarına bir şey gelmediyse , sütten ağızları yanıp yoğurdu benim gibi üfleyecek halleri yoktur onların , tembelliklerine bahane arayıp bulmuşlardır. Atmaya gelince mangalda kül bırakmama olimpiyat şampiyonluğunu kimseye bırakmayız , evellah!!

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi