Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 10:03 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ÇOK RAHATSIZ OLDUM
İletiTarih: Cmt Haz 27, 2009 7:50 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Ana sayfadaki kılip beni çok rahatsız etti arkadaşlar,ülkücülüğü çarıştırıyor.

Çeçen bayrağındaki kurt resmiyle kılipteki Kurtlar hiç benzemiyor.

Ve kılipteki Kurtlar,Kurt Uluma kareleri Ülkücülüğü çağrıştırıyor beni çok rahatsız etti, bu konuda bir açıklama lütfen,bir soğukluk sardı ruhumu.................

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: ÇOK RAHATSIZ OLDUM
İletiTarih: Cmt Haz 27, 2009 10:27 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

onlar çeçen kurdu recep bey,

başka türlüsü düşünülemez bile Smile

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Haz 28, 2009 3:55 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

onlar çeçen kurdu
------------------------

İnşallah, fakat mötivasyon benzeşmesi çok rahatsız etti.

Tarihlerinde başka kavimlere (Hristiyan Halklar hariç oda Osmanlı'da) kültüründe tahsil ve ihtisas hakkaniyetliği tanıma gibi demokratik bir geleneği olmayan siyasi hareket. Bu hatta Müslüman hakim,yöneten konuma geçmiş kavimlerde bile gelenekleşmemiş.

Onun için ben her zaman Atatürk'e Rahmet okuyorum bu açıdan düşüncelere dalarsam eğer.

Batılılaşma ilkesi, batı demokrasisinin kendini olgunlaştırdıkca ülkemize yansıması söz konusu.Ve ülke demokrasimizinde ona keza genişlemesi,kreterlerini benimseyip bizim demokrasimizinde bu güzergahtan olgunlaşıp nemalanması söz konusu her zaman.Batılılaşmanın,demokrasinin bu boyuttan incelenirse sistem olarak ne büyük bir nimet olduğu anlaşılacaktır.Tarihte kendi kültürel hakimiyetlerinin dayatmacılığı nihayetinde yok olan bir çok kültürler mevcut.Ve onlarında biz Çerkesler gibi ne sancılar çektiğini düşünün bir süre.Emeviler ve Abbasiler yönetimlerindeki kültürleri de yok ettirdiler İslamlaştırma adına Araplaştırmaları gerçekleştirerek.Orta doğuda Sabi kültürü ve Keldani kültürü kalmadı ve bir çok kültür yok oldu.Kuzey Afrikada Kıpti ve Berberi Kültürü maaf oldu ve bir çok kültür.

Bu açıdan bakılırsa Batılılaşmanın kıymetini bilmek lazım.Keşke bu hakkaniyetliği Turanistler,Alperenciler hatta Müslümanlar sistem olarak geliştirseydi de batılılaşmalara tenezzül etmeseydik.

İnşallah bu boyutan tahliller yaparak Çeçen kardeşlerimiz diasporada ve Çeçenistanda geleceğe dair sitratejiler geliştirirler.

Ve batılılaştırma demokrasisi anlayışını ülkemize rejim olarak getiren Atatürkümüzü de bu vesileyle rahmetle anıyor mekanı cennet olsun diyorum.Allah Türkiyemizi ve demokrasimizi en güzel hakkaniyetlerde,paylaşımcılıklarda payidar etsin.Amin.......

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Haz 29, 2009 7:50 pm 
Yönetici
Yönetici
hakujukoe

avdul borz onlar Smile

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Haz 29, 2009 8:11 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

avdul borz
------------------------------

Kelimeleri anlayamadım hakujukoe kardeş......?????????????????

mazur gör lütfen.....................

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 06, 2009 8:49 pm 
Yönetici
Yönetici
hakujukoe

deli kurt demek çeçen kardeşlerimiz çok kullanır Smile

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 07, 2009 2:53 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

deli kurt demek çeçen kardeşlerimiz çok kullanır
----------------------------------------------------

Teşekkür ederim hakujukoe kardeş Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 09, 2009 8:26 am 
Yönetici
Yönetici
hakujukoe

rica ederim Surprised

saygılar,

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 11, 2009 1:37 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Biz yıllardır hep rahatsızdık saden kurt ulumasından ama çeçenlerin kurtları farklı

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi