Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 10:02 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ÇERKES SİTELERİ VE SİTEMİZ
İletiTarih: Per Eyl 13, 2007 9:23 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

FORUM SİTELERİ

İzmirxase.com, paukaf.com'un yeni açıldığı zamanlarda Forumun çerkeslik ve çerkes diyasporasına bir katkı sağlamadığını düşünerek bir kaç karar almış. Bazı sebepler ve başvurulan değişikler bir kaç madde ile sıralanmış.

Bunlardan bazıları:

1- Forumun amaçlananın dışında bir muhabbet ve eğlence mekanına dönüşmesi neticesi "forum oyunları" süresiz olarak yayından kaldırılmıştır. bu konuda herhangi bir itiraz yönetimce kabul görmeyecektir.

2- Forumda kafkasya ve çerkeslik ile ilgili mesajlar dışında yazılar yayınlanması tasvip edilmemektedir. bu bağlamda sadece edebi değeri olan mesajlara izin verilecek bunun dışındakiler yazarlarına haber verilmeden ve sebep gösterilmeksizin silinecektir.

3- Konuya katkısı olmayan sadece teşekkür ya da benzeri temenniler içeren mesajlar yazarına haber verilmeden ve sebep gösterilmeksizin silinecektir.

4- Gereksiz tartışma ve atışmalara asla izin verilmeyecek özellikle kabardeylerle ilgili polemiklere (espri yapmak gerekçesi ile olsa dahi) kesinlikle müsaade edilmeyecektir. bu doğrultuda ki mesajlar yazarına haber verilmeden ve sebep gösterilmeksizin silinecektir.

5- Kaynak belirtilmeyen yazılar yazarına ait kabul edileceğinden emeğe saygı çerçevesinde alıntı yapılan kaynak muhakkak belirtilmeli ya da kaynak belli değilse belli olmadığı not düşülmelidir. foruma eklenen ve başkasına ait olduğu tesbit edilen yazılar yazarına haber verilmeden ve sebep belirtilmeksizin silinecek ayrıca yazarı uyarılacaktır...

Gibi önlemler alınmıştır.

Ayrıca,

6. Forumun bu duruma gelmesine forum admini Borz'un aşırı iyi niyetli yönetim anlayışı sebep olduğundan tüm admin yetkileri elinden alınmıştır.

Hemen her sitede bir sulanma var. Ancak eğlence olmadığı zaman, kitle kısıtlı kalıyor. Daha atılacak çok adım var. Sevgili İlyasın da sıkça vurgu yaptığı gibi insanımız Çerkesliği düğün, şölen vs'de hatırlıyor. Maalesef sanal ortamda da aynı durum mevcut. Diyaspora'da sonuç verecek bir şeyler yapmaya çalışmak, birşeyler söylemeye çalışmak yürek ve zaman isteyen bir iş. Benim hissettiğim soydaşlarımızda bir korkunun varolduğudur. Kolay değil! Bir Buçuk asır uzak olduğumuz topraklar için bir şeyler yapmaya çalışmak. Hem de savaşın, şantajın, tehtidin, hesapların, kanın bol ümidin az olduğu topraklarda. Nerdeyse hiç kimse Kafkasya'yı görmedi, orada olanları tam manasıyla bilmiyor, bu topraklara alıştı ve yoğun asimilasyona maruz kalarak, Türkleşti. Kafkasya'nın sorunları, çoğumuz için vicdanını rahatlatmak için anlatılan acıklı hikayeler olmuş. Hasılı havanda su dövülüyor. Bir şeyler yapmaya çalışan bir kaç kişi de deli kontenjanını dolduruyor. Adanmışlık lazım, göze almak lazım, biraz da deli olmak lazım. Çünkü yapacak çok şey var. Ben bunları yazarken bile vicdanımı rahatlatmak için mi yazıyorum şüpheliyim. Çünkü şimdiye kadar somut bir eylemim olmadı.

Genel ruh hali doğal olarak sanal ortama yansıyor ve sonuçta içeriği kabarık görünen sitelerde aslında hiçbir şey yapılmamış olduğunu anlıyoruz. Bu insana acı veriyor. En değerli varlık zaman harcanıyor, emek gidiyor. Sonuçta belki bir kaç kişinin vicdanını rahatlatıyor. Ama Kafkasya yine aynı Kafkasya.

Ben de bizim sitenin aynı yolda olduğunu görerek forum yönetiminden benzer yaptırımlara başvurulmasını talep ediyorum. Kafkasya için bir şeyler yapmak için önce bu işi ciddiye almak lazım. Alaycı ve Suni bir kültür yaşatılıyor. Bundan en kısa zamanda sıyrılmamız lazım. Yoksa Kafkasya'ya yazık olacak.

Mehmet Akif Y.

13.09.2007 12:23

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: ÇERKES SİTELERİ VE SİTEMİZ
İletiTarih: Per Eyl 13, 2007 7:55 pm 
Usta Üye
Usta Üye
Setenay Guashe

söz kafkasyaya gelince herkesin söyleyecek bir sözü var bence herkes samimi bu konuda
ama özeleştri yapmamız lazım gerçek bir dava erimiyiz diye
kafkasyayı kendine greçekten dava edinen dualarına ve rüyalarına katan varmı içimizde geçek bir dava hayatınızı ona adamayı gerektirir
söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama bu katı kurallar koyarak olmamalı böylesine davranışlarla insanları kendimizden soğutabiliriz
burdaki herkes genç ve çoğu öğrenci
onların kaynaşma dilleridir eğlence

ciddi anlamda birşeyler oluşturabilmek için üç beş kişiyle değil eyleme geçirecek bir çoğunlukla yola çıkmak gerekir
şimdi herkes sorsun kendine etrafımızdaki çerkeslerden kaçı bu bütünlüğün içinde yer almak ister
üzerinden asırlar geçse bile bıkmadan her sabah aynı rüyaya uyanmak ister
karamsar olduğumu düşünebilirsiniz ama asimile olmayı çoktan kabul etmişiz anlaşılan

bir gün kafkasyada buluşmak dileğiyle...........

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 15, 2007 11:27 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Çoğu kimse çerkes sitelerine çerkeslik adına bişeyler yapmak için girmez ( ki bu bana göre doğaldır)

bazen bir müzik bazen bir resim bazen bir muhabbettir beklenti...

siz dediğiniz derecede katı bir site yada herhangi bir ortam kurduğunuz zaman bir giren bir daha girmeyecektir. o bir girenede siz hiçbirşey veremeyecek ve hiçbirşey alamayacaksınızdır.

örneğin biz burda sadece müzik için siteye girmiş birine bir imza kampanyasınıda gösterebiliyorsak biz hizmet ediyoruz işe yarıyoruzdur.

kendini tamamen çerkesliğe adamamış birkaç kişi dışında hiçkimse sizin düşündüğünüz ciddiyette bir siteyi kullanmayacaktır ve emin olun o bir kaç kişi çoktan imza kampanyasına katılmıştır.

şimdi düşünün yararlı olmak mı boş konuşmak mı ?

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Ekm 11, 2007 9:25 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Sevgili Paukaf bu konuda sana katılıyorum.
Çerkesliğin dışında bir sitede veya forumda başka konularda olmalıdır da (aşırıya kaçılmadıkça)paukaf.com'da aşırıya kaçıldığını sanmıyorum.
İşte biz buyuz. Kendi insanlarına bile ufak bir desteği esirgeyen ve küçük gören insanlarız. Bu durumun dzelmesi dileğiyle.

Saygılarımla
Abreg

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Ekm 11, 2007 11:12 am 
Uzman Üye
Uzman Üye
CircasNS

Ben İlyas abime katılıyorum siteye girdiğimde kafkas bölümüne veya herhangi bir bölüme paylaşımda bulunamadım. Ama iyi sohbet kurdum. Böyle devam ederken o kısımları incelemek nasip oldu. Eskiden hiç birşey bilmezken şimdi daha bilinçli olduğuma inanıyorum. Hatta nasıl katkılar yapabilirim onu düşünüyorum. Ama siteden uzak kalmamak için sohbet bölümündeyim.

Yinede yöneticilerimiz en iyisini yapıcaklardır.

SAYGILARIMLA...

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 15, 2007 4:31 am 
Azimli Üye
Azimli Üye
HatkoTaha

sizlere sonuna dek katılıorum..burda çerkeslik adına hiç bişey olmasa, yazılmasa bile bu tip muhabet ve oyunlar bizi birbirimize dahada yakınlaştırıyor.. çerkeslik adına bişeler yapalım deyip tartışmanın dozunu ayarlayamayıp, birbirini kıran, aşşalıyan sözümona "kahraman çerkesler"den çok daha hayırlı işler yapıoruz biz burada...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 14, 2008 1:48 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

Abreg yazdı:
Sevgili Paukaf bu konuda sana katılıyorum.
Çerkesliğin dışında bir sitede veya forumda başka konularda olmalıdır da (aşırıya kaçılmadıkça)paukaf.com'da aşırıya kaçıldığını sanmıyorum.
İşte biz buyuz. Kendi insanlarına bile ufak bir desteği esirgeyen ve küçük gören insanlarız. Bu durumun dzelmesi dileğiyle.

Saygılarımla
Abreg

Tamamen katılıyorum ben buna. Bazıları gasipsiyor bu durumu, Çerkes sitesinde sadece çerkeslik üzerine bilgiler olsun diye. Sonuçta paylaşım için kuruluyor çoğu site. Diğer sitelerde aradıklarımızı kendi sitelerimizde bulabilmek daha güzel bence.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 14, 2008 2:32 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

Abreg nickli arkadaşımızın dediği
"Çerkesliğin dışında bir sitede veya forumda başka konularda olmalıdır da (aşırıya kaçılmadıkça)paukaf.com'da aşırıya kaçıldığını sanmıyorum." cümleye tamamen katılıyorum ben buna. Bazıları gasipsiyor bu durumu, Çerkes sitesinde sadece çerkeslik üzerine bilgiler olsun diye. Sonuçta paylaşım için kuruluyor çoğu site. Diğer sitelerde aradıklarımızı kendi sitelerimizde bulabilmek daha güzel bence.[/quote]

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 15, 2008 7:49 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

bende sana katılıyorum ilyascım biraz bilgi biraz eğlence hepimiz çerkesiz ama benim gibi pek çoğumuzda bu sadece isim olarak kalmış burada kendi kültürüm insanlarım hakkında pekçok şey öğrendim eğlenceyle birlikte bence böyle devam etmesi daha güzel

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 15, 2008 10:14 am 
Usta Üye
Usta Üye
ApSHe

murat abiye katılıyorum

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi