|
| Azimli Üye |
 |
Kayıt: Pzr Eyl 09, 2007 11:57 am İleti: 253 Konum: DENİZLİ HAYRİYE / Ankara
|
|
VATAN
Ölüm ne kadarda doğaldı Acı ne kadarda doğaldı Ve kan Ne kadarda sıcaktı Bizim için vatan Yok olmaya gözü kapalı gitmek Ne kadarda sıradan olmuştu Ağlamak ne kadarda sıradan Merhamet ne kadarda uzaktı Ve ne kadar yabancı Şen şakrak woredler çalan Mızıkalar yalancı Evet yetmiyordu dağlının uzun bıçağı Top ve tüfeğe yetmiyordu Zalimler alacaktı elinden Kafkasya'nı Bundan vazgeçmiyordu
Bilebilirmiydin sende Kafkasyalı Yıllar sonra Yemen çöllerinde olacağını Ürdün'de bir saray muhafızı ''Cümle halkların özgürlüğü için!'' için savaşıp Kendini unutacağını Bilebilir miydin sende kafkasyalı
Unuttu artık mızıkam kan seslerini Ve tek şey görmek istediğim Hiç bilmediğim ,memleketim Ve rüzgarı Hissetmek istiyorum kokusunu Ellerimde ve ayaklarımda Yüreğimde ve canımda
Gurbet ezgileri çalmaktan bıkan ellerimi Toprağına bulamak istiyorum Ne geçmişi istiyorum ne geleceği Bugünü istiyorum
Her geçen gün erimek korkutuyor artık beni Çok çabuk geçiyor diasporanın günleri Habersiz senden Ve ben İmkansızlıklar dünyasında Seni istiyorum Vatanımı istiyorum . . .
THAWŞEÇALE
_________________ '' ХЭХЭСЫМ И ХЭКУР И АНЭДЭЛЪХЪУБЗЭ '' THAWŞEÇALE
|
|