Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 7:36 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: ÇEÇENİSTAN MİLLİ MARÅžI TÜRKÇE SÖZLERİ
İletiTarih: Cmt Mar 27, 2010 11:50 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

VatanKolik yazdı:
Decenqua eyvallah abim biz herzaman Çerkes'dik ve hep öyle kalıyoruz şüphen olmasın... Ayrıca ben de 35..

Nart1864 size gelince öncelikle yalakalık felan... Allah'ıma şükür ayaklarım üzerinde dorabiliyorum yalakalıga hiç ihtiyacım yok ve bu güne kadar kıralınada yalakalık yapmadım yapmam, sadece insan olana buynum kıldan incedir... Biraz daha sevyeli olursan muhabbet edebiliriz aksi takdirde sevyenize inip mesajlarınıza cevap yazmam. Ayrıca avatarı bir acayip degil, gözün görmüyorsa oku AYYILDIZ'dır....

Sen anlayana kadar bin kere yazacağım

Türkiye Kafkasya'da bulunan abhaz, adige ve oset ( hepsini Çerkes say sen ) kardeşlerimizi ödürmek için Evil or Very Mad Crying or Very sad
a) Gürcü Ordusu'na iki hücumbot, onlarca tank, yüzlerce top, tonlarca mühimmat hibe eetmiştir.
b) Gürcü askerilerini eğitmesi için Türk subayları gönderilmiştir.
c) şu anki çatışmalarda ana karargâh olarak kullanılan askeri üslerin modernizasyonunu yapmıştır.
Çeçen meselesine gelince Exclamation Aman dikkat
Türk haber kanalları ve diğer televizyon kanalları reyting amacındadır. Neden?
* Çeçenlerin Rusya tarafından Türk ve dünya kamuoyuna "terörist" olarak gösterilmesi
* Çeçen bağımsızlık hareketinin asıl amacından çıkıp bir "vahhabi" hareketine dönüştüğü izlenimi
* 94-96 savaşında Türkiye'de toplanan yardım paralarının yanlış ellere geçmesi ve bunun Türk kamuoyunda geniş yer bulması
* Türkiye'de FSB (eski KGB) tarafından yürütülen Çeçenistan karşıtı propaganda.

Çeçenistan'ın 94-96 savaşında Türk halkından ve Türk kamuoyundan gördüğü desteğin kesilmesinin 4 ana nedeni bunlardır.

Yeter ki beni anla

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 28, 2010 12:18 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Nart1864 yazdı:
VatanKolik yazdı:
Decenqua eyvallah abim biz herzaman Çerkes'dik ve hep öyle kalıyoruz şüphen olmasın... Ayrıca ben de 35..

Nart1864 size gelince öncelikle yalakalık felan... Allah'ıma şükür ayaklarım üzerinde dorabiliyorum yalakalıga hiç ihtiyacım yok ve bu güne kadar kıralınada yalakalık yapmadım yapmam, sadece insan olana buynum kıldan incedir... Biraz daha sevyeli olursan muhabbet edebiliriz aksi takdirde sevyenize inip mesajlarınıza cevap yazmam. Ayrıca avatarı bir acayip degil, gözün görmüyorsa oku AYYILDIZ'dır....

Sen anlayana kadar bin kere yazacağım

Türkiye Kafkasya'da bulunan abhaz, adige ve oset ( hepsini Çerkes say sen ) kardeşlerimizi ödürmek için Evil or Very Mad Crying or Very sad
a) Gürcü Ordusu'na iki hücumbot, onlarca tank, yüzlerce top, tonlarca mühimmat hibe eetmiştir.
b) Gürcü askerilerini eğitmesi için Türk subayları gönderilmiştir.
c) şu anki çatışmalarda ana karargâh olarak kullanılan askeri üslerin modernizasyonunu yapmıştır.
Çeçen meselesine gelince Exclamation Aman dikkat
Türk haber kanalları ve diğer televizyon kanalları reyting amacındadır. Neden?
* Çeçenlerin Rusya tarafından Türk ve dünya kamuoyuna "terörist" olarak gösterilmesi
* Çeçen bağımsızlık hareketinin asıl amacından çıkıp bir "vahhabi" hareketine dönüştüğü izlenimi
* 94-96 savaşında Türkiye'de toplanan yardım paralarının yanlış ellere geçmesi ve bunun Türk kamuoyunda geniş yer bulması
* Türkiye'de FSB (eski KGB) tarafından yürütülen Çeçenistan karşıtı propaganda.

Çeçenistan'ın 94-96 savaşında Türk halkından ve Türk kamuoyundan gördüğü desteğin kesilmesinin 4 ana nedeni bunlardır.

Yeter ki beni anla

Evet ben şahsen anlıyorum Nart1864.Ve size hak veriyorum.Türkiyenin bu politikalarına karşıyım.Bunun içinde bu politikaları devam ettien hükümeti takip ediyorum,elimde olan tek demokratik hakkım oyumu ona göre değerlendireceğim.Mesela AKP'yi fazla Gürcistan taraftarı bulmaya başladım.Bu anlamda muhalefetide iyi takip ediyorum.Fakat şunada inanıyorum,bu politikalar ülkemizin artık değişmez devlet politikaları.Muhalefete de güvenemiyorum.Meydanlarda şakırdar,iktidara gelirse şaşar diye düşünüyorum.Yani bu anlamda biz Çerkeslerin işi zor.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 28, 2010 6:59 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

muhalefet geçmişte bize çok acı çektirdi. Kimler için gözümüzü kör ettik?
İktidar zaten eleştirmeye bile gelmez. Evil or Very Mad
Ancak decenqua ilk defa bir başbakan bu ülkede asimilasyon insanlık suçudur dedi Sad

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 28, 2010 10:59 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
VatanKolik

Nart1864 sen yukarıda kal benim sevyeme inme bu size son mesajımdır...
Decenqua abim burdayım ben senin söz ve düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum ve hak veriyorum, ama avatarımdaki AYYILDIZ'a bir acayip diyen biriyle paylaşacak hiç bir şeyim olamaz. Biliyorsun ben hep şunu söylüyorum belki ben yanlışımdır beni düzetin diyorum ama bazıları düzeltmek yerine küstürmeyi tercih ediyorlar. Ben vatankolik olmayla ÇERKES'liğimi bırakmış degilim istesemde zaten bırakamam ve vatankolik olmayla Türkiyenin politikasını savunuyorum anlamına gelmiyor ki ben ekmeğini yediğim yaşadıgım bu vatanı seviyorum diyorum bundada haklı olduguma inanıyorum...
Bu arada adım Metehan abim sakıncası yok ise tanışalım...

Etikete Gerek Yok Eskiler Tanır Bizi...
Bizim İçin Zor Diye Bir Şey Yoktur, Sadece İmkansız Denilenler Biraz Zamanımızı Alır...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 28, 2010 11:33 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Metehan (?) sen baştan aşşağı Türkkolik olmuşsun kardeşim. Mr. Green Şaka tabi artık bu isimler hepimizin aile fertlerinde var.

Benim adım Recep ŞEREF koç.Ölene kadar Çerkesim (Ubıh-Şu meşhur dünyanın Lawrece den (Böylemi yazılıyor o hergelenin adı herneyse) sonra tanıdığı,bildiği ajan Eşref Sencerin boyundanım).

Balıkesir/Gönenliyim.Vatanı sevmek anlamında,yapılan yanlışları eleştirmek üzere,bizleri,bizlerin sorunlarını,savaş yıllarında,kurtuluş ve kuruluşta,barış ve kalkınmada her sahada canla,başla,sadakatla vericiliğimizden dolayı,taleplerimizin yasal,demokratik zeminde kaale alınması şartıyla bende vatankoliğim.

Hepimizin vatana canı gönülden bağlı olduğundan şüphem yok.Sorunlarımız var,anavatana derin bağlılığımız söz konusu,oradaki soydaşlarımızın durumuna çok dikkatliyiz.Yaşadığımız ülkenin bizleri önemsemez hallerde oralar üzerinde yannış politikalar uygulamasına ve oradaki kardeşlerimizin kaderine olumsuzluklarla etki etmesine tepkidarız.Haklıyız v.s.Bu tepkilerde bir birimize karşı yorumlaşmalarımızı etkiliyor.Bir noktada buluşamamamız adına.Hem fikirlikler oluşturamamamız adına.Tek,kararlı,tavırlı ortak yek duruşlar sergileyemememiz adına.

Bütün bu kırıcılıklar gibi algıladığımız bir birimize yaklaşımlarımızda bundan zannedersem.Aslında çarpan yüreklerimiz,düşünen beyinlerimiz,bir türlü haykırmayı beceremediğimiz ortak sesi sadece bir birimize yanlış yollardan iletiyoruz.Olabilir,bir birimizi ikaz edebiliriz,yannışlarımızı söyleye biliriz,olması gerekenleri,hatırlamamız gereken yaşanmışları hatırlata biliriz.Göremiyorsak görmemize yardım edebiliriz v.s biz hepimiz bu dertlerdeyiz.

Seviyeler münakaşasını ben sizin adınıza gülerek takip ediyorum.Çünkü bir birinize en şiddetli tenkitlerde,hitaplarda,ikazlarda bulunsanızda ben ikinizinde hangi seviyede olduğunu,üçüncü bir göz olarak görüyorum.Çünkü siz Kafkasyanın çocuklarısınız,siz Oşemefenin seviyesinde birer evlatlarsınız.Siz bir birinize ne derseniz deyin,her ikinizde Oşamafenin buzullarında güreş tutmuş birer NART çocuğusunuz.

Siz Setenay-Guaşenin yirmibirinci yüzyıla intikal etmiş torunlarısınız.Hangi kardeşler yuvalarında boğuşmadan,kavga etmeden,daha sonra barışıp sevişmeden büyümüşki.....

Kafkasların asil evlatları her ikiniz ve hepiniz Allaha emanet olun.Konuşun,tartışın,amma bir birinizi anlamaya çalışın....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Mar 29, 2010 7:52 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

decenqua yazdı:
Metehan (?) sen baştan aşşağı Türkkolik olmuşsun kardeşim. Mr. Green Şaka tabi artık bu isimler hepimizin aile fertlerinde var.

Benim adım Recep ŞEREF koç.Ölene kadar Çerkesim (Ubıh-Şu meşhur dünyanın Lawrece den (Böylemi yazılıyor o hergelenin adı herneyse) sonra tanıdığı,bildiği ajan Eşref Sencerin boyundanım).

Balıkesir/Gönenliyim.Vatanı sevmek anlamında,yapılan yanlışları eleştirmek üzere,bizleri,bizlerin sorunlarını,savaş yıllarında,kurtuluş ve kuruluşta,barış ve kalkınmada her sahada canla,başla,sadakatla vericiliğimizden dolayı,taleplerimizin yasal,demokratik zeminde kaale alınması şartıyla bende vatankoliğim.

Hepimizin vatana canı gönülden bağlı olduğundan şüphem yok.Sorunlarımız var,anavatana derin bağlılığımız söz konusu,oradaki soydaşlarımızın durumuna çok dikkatliyiz.Yaşadığımız ülkenin bizleri önemsemez hallerde oralar üzerinde yannış politikalar uygulamasına ve oradaki kardeşlerimizin kaderine olumsuzluklarla etki etmesine tepkidarız.Haklıyız v.s.Bu tepkilerde bir birimize karşı yorumlaşmalarımızı etkiliyor.Bir noktada buluşamamamız adına.Hem fikirlikler oluşturamamamız adına.Tek,kararlı,tavırlı ortak yek duruşlar sergileyemememiz adına.

Bütün bu kırıcılıklar gibi algıladığımız bir birimize yaklaşımlarımızda bundan zannedersem.Aslında çarpan yüreklerimiz,düşünen beyinlerimiz,bir türlü haykırmayı beceremediğimiz ortak sesi sadece bir birimize yanlış yollardan iletiyoruz.Olabilir,bir birimizi ikaz edebiliriz,yannışlarımızı söyleye biliriz,olması gerekenleri,hatırlamamız gereken yaşanmışları hatırlata biliriz.Göremiyorsak görmemize yardım edebiliriz v.s biz hepimiz bu dertlerdeyiz.

Seviyeler münakaşasını ben sizin adınıza gülerek takip ediyorum.Çünkü bir birinize en şiddetli tenkitlerde,hitaplarda,ikazlarda bulunsanızda ben ikinizinde hangi seviyede olduğunu,üçüncü bir göz olarak görüyorum.Çünkü siz Kafkasyanın çocuklarısınız,siz Oşemefenin seviyesinde birer evlatlarsınız.Siz bir birinize ne derseniz deyin,her ikinizde Oşamafenin buzullarında güreş tutmuş birer NART çocuğusunuz.

Siz Setenay-Guaşenin yirmibirinci yüzyıla intikal etmiş torunlarısınız.Hangi kardeşler yuvalarında boğuşmadan,kavga etmeden,daha sonra barışıp sevişmeden büyümüşki.....

Kafkasların asil evlatları her ikiniz ve hepiniz Allaha emanet olun.Konuşun,tartışın,amma bir birinizi anlamaya çalışın....

Ben kendi atasına ihanet eden, yidiği tabağa tu kaka diyen, kendini türk gören biriyle muhatab olmam.
Ancak türk milliyetçiliği yapmasına da izin vermem Evil or Very Mad
Başka yerde yapsın

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Mar 29, 2010 6:17 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
VatanKolik

Recep abim baş tacısın ve sizler gibi degerli dostlarla tanıştıgıma memnun oldum. Bende K.Maraş Göksunlu Kabartay'ım, Allah'ıma şükür ki Çerkes doğmuşum...
Gelelim şu savundugunuz fikirlere sizin savundugunuz her şeyi harfiyen bende savunuyorum biz aynı istikametteyiz ama nedendir bilmiyorum yorumlarda farklılık oluyor...
Şimdi siz<e şunu sorayım ben Türkiye'deki hiç bir sistemi savunmadım savunmuyorum sizin bu istek ve dilekleriniz sistemle ilgili degilmi? Sistemdekiler yanlış yapıyor diye Vatanı savunmamazlık yapabilirmiyiz?...
Tartışmalar konusuna gelince sebep ne olursa olsun kimsenin kimseyi hor görme veya kücümseme gibi bir hakkı yok haksızmıyım? Belli bir sevyede olsa zaman zaman tatlı kavgalarla elbette her şey tartışılabilir yanılıyor muyum?
Keşke dediğiniz her dileğinizin gerçek olması dilegiyle, Allah'a emanet olun

Bizim İçin Zor Diye Bir Şey Yoktur, Sadece İmkansız Denilenler Biraz Zamanımızı Alır...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Mar 29, 2010 6:36 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Hadiyin o zaman fikir alış verişi yapın.

Mesela sen VatanKolik sistemin yanlışlarını eleştir sana göre.Diasporadaki ve anavatandaki sorunlarımıza yönelik.Sende Nart1864 VatanKolik'in pau da yaptıysa eğer yaptığı Türk milliyetciliğine yönelik yorumlarını taşıyarak eleştir,ispatla falan.VatanKolik'in buradaki mahlasıyla kendi sitesi arasında ilgi alanı oluşturup Türk milliyetciliğine üye veya ilgilenenler sağlayacağını (kunazlığını) kast ediyorsan üzerinde durun.Belki Türk Milliyetcilerininde artık Türk olmayan amma bu ülkenin Kurtuluş ve Kuruluşunda,yükselişinde can,kan veren,emeği geçen kavimlerin kimlik/kültürel sorunlarına,açılımlar bazında çözümleri vardır,VatanKolik'te bunu izah eder öğreniriz.Siyasi cenahının (Türkcüler) çözümsel yaklaşımları yok gerçi.

Yahut VatanKolik'in Türkiye milliyetciliğiyle,Türk milliyetciliğini mi karıştırıyoruz.Bunuda VatanKolik açıklar herhal.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 30, 2010 9:11 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
VatanKolik

Recep abim sonunda aynı çizgiye geldik şükürler olsun... Ben Türk demiyorum Türkiyem diyorum... Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 30, 2010 9:19 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

VatanKolik yazdı:
Recep abim sonunda aynı çizgiye geldik şükürler olsun... Ben Türk demiyorum Türkiyem diyorum... Surprised

Bunu sadece ben anlamadım,Serbest Alan bölümünde Nart1864 de anladı ve seviçten Crying or Very sad ...........İkinizede canı gönülden teşekkürler kardeşim.Çerkes kalın ve samimi kalın... Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi