Metehan (?) sen baştan aşşağı Türkkolik olmuşsun kardeşim.

Şaka tabi artık bu isimler hepimizin aile fertlerinde var.
Benim adım Recep ŞEREF koç.Ölene kadar Çerkesim (Ubıh-Şu meşhur dünyanın Lawrece den (Böylemi yazılıyor o hergelenin adı herneyse) sonra tanıdığı,bildiği ajan Eşref Sencerin boyundanım).
Balıkesir/Gönenliyim.Vatanı sevmek anlamında,yapılan yanlışları eleştirmek üzere,bizleri,bizlerin sorunlarını,savaş yıllarında,kurtuluş ve kuruluşta,barış ve kalkınmada her sahada canla,başla,sadakatla vericiliğimizden dolayı,taleplerimizin yasal,demokratik zeminde kaale alınması şartıyla bende vatankoliğim.
Hepimizin vatana canı gönülden bağlı olduğundan şüphem yok.Sorunlarımız var,anavatana derin bağlılığımız söz konusu,oradaki soydaşlarımızın durumuna çok dikkatliyiz.Yaşadığımız ülkenin bizleri önemsemez hallerde oralar üzerinde yannış politikalar uygulamasına ve oradaki kardeşlerimizin kaderine olumsuzluklarla etki etmesine tepkidarız.Haklıyız v.s.Bu tepkilerde bir birimize karşı yorumlaşmalarımızı etkiliyor.Bir noktada buluşamamamız adına.Hem fikirlikler oluşturamamamız adına.Tek,kararlı,tavırlı ortak yek duruşlar sergileyemememiz adına.
Bütün bu kırıcılıklar gibi algıladığımız bir birimize yaklaşımlarımızda bundan zannedersem.Aslında çarpan yüreklerimiz,düşünen beyinlerimiz,bir türlü haykırmayı beceremediğimiz ortak sesi sadece bir birimize yanlış yollardan iletiyoruz.Olabilir,bir birimizi ikaz edebiliriz,yannışlarımızı söyleye biliriz,olması gerekenleri,hatırlamamız gereken yaşanmışları hatırlata biliriz.Göremiyorsak görmemize yardım edebiliriz v.s biz hepimiz bu dertlerdeyiz.
Seviyeler münakaşasını ben sizin adınıza gülerek takip ediyorum.Çünkü bir birinize en şiddetli tenkitlerde,hitaplarda,ikazlarda bulunsanızda ben ikinizinde hangi seviyede olduğunu,üçüncü bir göz olarak görüyorum.Çünkü siz Kafkasyanın çocuklarısınız,siz Oşemefenin seviyesinde birer evlatlarsınız.Siz bir birinize ne derseniz deyin,her ikinizde Oşamafenin buzullarında güreş tutmuş birer NART çocuğusunuz.
Siz Setenay-Guaşenin yirmibirinci yüzyıla intikal etmiş torunlarısınız.Hangi kardeşler yuvalarında boğuşmadan,kavga etmeden,daha sonra barışıp sevişmeden büyümüşki.....
Kafkasların asil evlatları her ikiniz ve hepiniz Allaha emanet olun.Konuşun,tartışın,amma bir birinizi anlamaya çalışın....