Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 7:36 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: CANIM DİLİM
İletiTarih: Pzr Ağu 14, 2011 4:17 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Гъаш1эу си1эм икъэгъагъэу
Ныдэлъфыбзэм сыкъефапэ
Сянэ гупсэм псэ сфиш1ыгъэу
Сыбзэ згъаш1оу сэгъэлъап1э

Цуекъо Джэхьфар

Yaşam çiçeğim,
Anadilim süslüyor varlığımı.
Canım anamın bana bahşettiği canım
Dilimi koruyorum önemsiyorum.

Çuyeko Cafer

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: CANIM DİLİM
İletiTarih: Sal Ağu 16, 2011 3:27 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

susuyorum ,konuşmuyorum
ana dilim arkamdan sesleniyor..,
ben artık ölüyorum :(

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 16, 2011 3:46 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Ныдэлъфыбзэ п1умылъэу таущтэу лъэпкъым идэхагъэ къип1отык1ыщт?

Anadil olmayınca halkının güzelliklerini nasıl anlatırsın?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 02, 2011 8:41 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Tlepsh yazdı:
Ныдэлъфыбзэ п1умылъэу таущтэу лъэпкъым идэхагъэ къип1отык1ыщт?

Anadil olmayınca halkının güzelliklerini nasıl anlatırsın?

Artık Anlatamıyoruz Tlepsh...Şu 10-15 Gündür çok yoğunuz,bir çok öğrenciylede konuşma sohbet etme imkanımız oldu.Öğrencilerin çoğu Ülkemizde Çerkesce konuşan halk yokki diyor,hiç şahit olmadık.Sadece oyunlarından haberdarız şu Kafkas oyunlarında...Hele biri son günlerde her kesim tarafından tartışılan yeni anayasa konusunda...Yeni Anayasanın Kürt sorunun,Zaza ve hatta ülkemizdeki Arapların sorunlarının Kültürel,Economik her birini karşılayacak tarzda olmalıdır gibi fikir yürüttü.Öğrencilerin çoğu destekledi.Bende yav bizimde sorunumuz var 3 Milyon kadar nüfusuz,diğerleri arasında bizi niye saymadın delikanlı dedim...Ağbi sizler de dil,kültür,economik,bölgesel v.s sorun yok yapma Allahaşkına,gerçekçi olun dedi...Dondum kaldım...Yani diliniz yok oldu gibi kendince güzel cümleler kurdu,en azından bana ve oradakilere bunu çok güzel hissettirdi.Zaten pek öyle kaale alınan bir kitle olarak görülmüyoruz...

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 03, 2011 9:36 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Tlepsh yazdı:
Ağbi sizler de dil,kültür,economik,bölgesel v.s sorun yok yapma Allahaşkına,gerçekçi olun dedi...Dondum kaldım...Yani diliniz yok oldu gibi kendince güzel cümleler kurdu,en azından bana ve oradakilere bunu çok güzel hissettirdi.Zaten pek öyle kaale alınan bir kitle olarak görülmüyoruz...

Sevgili Decenqua,

Araplarda bir söz var: "Uktıl el ketil - imşi fi cenaztu"
Türkçesi: "Hem adamı öldür hem de cenazesinde en önde yürü"

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 05, 2011 12:13 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Tlepsh yazdı:
Ülkemizde Çerkesce konuşan halk yokki diyor,h

dilimize Türk arısı soktu..konuşamıyoruz

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 05, 2011 10:57 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Yemin ile söylüyorum Kürtler dillerinin kıymetini biz Çerkeslerden çok daha iyi biliyor.Bizim kimliğimize,kültürümüze,dilimize dair methiyeler sadece hava atmak,sohbet olsun torba dolsun...samimi değiliz aslında.
Bir buçuk yıldır yaşadığım şu semti gözlemliyorum.%40 Kürt Nüfus ağırlıklılar.Komşuluklar,arkadaşlıklar,hasbıhallikler v.s edindim.Oturuyorum cama bekınıyorum.Günde en az önümdeki sokaktan geçen 20-25 kişiyi oturduğum sürece gözlemliyorum.2-3 delikanlı geçiyor 20-25 yaşlarında.Kürtce konuşuyorlar.Türkçe bilmiyorlarmı.5-6 kişi cep telefonula konuşarak geçiyor karşımdan Kürtce konuşuyorlar karşı taraftakiyle.Yaşlar 17-30 arası,Türkçe bilmiyorlarmı.Karşımdaki caminin avlusunda koşturan çocuklar görüyorum 7-10 yaş arası Kürtce konuşuyorlar aralarında,Türkçe bilmiyorlarmı.İki kadın camdan cama konuşuyor duyuyorum, yaşları 30-35 Kürtçe konuşuyorlar,Türkçe bilmiyorlarmı.Bir anne kız çocuğunu okula götürüyor elinden tutmuş,çocuk 7-8 yaşında anne 25-30 yaşında ne anlatıyorsa evladına Kürtçe konuşuyorlar, Türkçe bilmiyorlarmı.Akşamları kahveye takılıyorum yanlızlığımı gidermek için.Tanıdık 5-6 kişi oluyoruz oturuyoruz.Adamlar bizimle çok muazzam sohbet ediyorlar Türkçe ama Kürt olanlar aralarında konuşmak geretiği an kesinlikle Kürtçe konuşuyorlar,hatta mertcede ''Gardaş bizler kendi aramızda konuşurken Kürtçemizi muhakkak konuşuruz'' diyorlar (En doğal hakları),yaşlarımız 35,40,45,50,60 v.s tahminimce...Türkçe illa konuşmak zorundalarmı kendi aralarında konuşurlarken...

Yeminlede söylüyorum bu hassasiyetten dolayı Kürtlerin eline su dökemeyiz.Evet bu konuda Kürtler bizlerden çok çok üstünler dikkatlilik konusunda.Dedelerimizden,Babalarımızdan,Ben yaştakilerden ve gençlerimizden daha dikkatlile.. kim nederse desin,bu konuda Kürtlere hayranım...

Not:Anlattığım Semt İstanbulun Göbeği,SultanAhmet.Ve çoğu Kürtler 15-20 sene önce gelmiş,30-40 sene önce gelen ailelere de rastladım burada yetiştirdikleri ikinci kuşaklarda Kürtçelerinde Babaları kadar muaffaklar...

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi