Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 7:27 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: BENİM LAKABIM KALMIÅž;ÇERKES
İletiTarih: Çar Arl 16, 2009 7:52 pm 
Usta Üye
Usta Üye
adige3456:)

Yasim gelmis kirkbesine
Dilim dönmüyor sesine
Ayaklarimda bir zincir
Ne kazaska ne simka bilir.

Kaybetmisim benligimi
Kimligimle beraber
Bir lakabim kalmis;Cerkes
Lakabima olmali;Saygi duyardi herkes.

Diskolarda Rock and Rolu
Dügünlerde harmandali
Ciftetelli neyin nesi
Zeybekte var madalyonum.

Bir lakabim kalmis ;Cerkes
Benligime girmis herkes
Kimligimi sorma gitsin
Kahreder Ata,sini benim halime düsen herkes.

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: BENİM LAKABIM KALMIÅž;ÇERKES
İletiTarih: Çar Arl 16, 2009 8:17 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Çok güzel, esas Kültürün/ kimliğin lakaplaşma sürecindeki yolculuğu.Ve sonrası???????????

Onun için gençler,enerji dolu,taşı sıksa suyu çıkarabilecek evlatlar, anavatana dönün.Oralarda hayata tutunmaya,haneler kurmaya,oraların economisine ve nüfusuna hareket getirme ideallerini benimseyin.Anadilinizi en kısa zamanda öğrenin ve sizden sonraki evlatlarınızın anadilleriyle,kültürleriyle büyümesini sağlayın.Çalışkan olun.Her konuda orasını güçlendirmeye çalışın.

Bilhassa Abhaz bekar genç kardeşlerimiz,Abhazyayı önemsemelisiniz.Nüfusu 100 binleri aşmalı,Abhazyanın kalkınması için canla başla çalışmalısınız.

Birde Ubıh kardeşlerim,Kafkasyanın gece savaşçılığıyla nam salmış cengaverlerin torunları,Plevnede Tuna nehrini Manda derisi gondolcuklarla geceleri aşıp, küçük guruplar halinde Rus birliklerinin içlerine sızıp, lokal saldırılar düzenleyerek Osman paşanın o muhteşem savunmasında yararlılıklar gösteren yiğit savaşçıların torunları,sizlerde Abhazyaya gitmeli,oralara canlılık götürmelisiniz.Abhazya devleti sizleri (bizleri) bekliyor.Dedelerimizden miras kalan hakikatlilik,mücadecilik ruhlarınızla, Abhaz kardeşlerinizin bağrına dönüp, oraları kalkındırma yarışlarında canla başla yer almalısınız.Ubıheyin toprakları Abhazyadan hemen sonra başlar,Abhaz devleti bu kardeşlik duygusuyla Abhazya vatandaşı olmada Ubıhlara büyük kolaylık sağlıyor ve kimliklerine Ubıh şerhi düşme imkanı veriyor.Abhazlar ve ubıhlar ayrı yumurta ikizleri gibi bir birlerine daha yakınlar,bunun için Abhazya sizleri,Ubıhları daha bir önemsiyor,Ubıhların tarihten dilleri gibi, bedenlerininde silinmemesi için fırsat veriyor.Genç bekar Ubıh kardeşlerim, Abhazya da hayata tutunmak için hiç olmasa oraya gidip, hayatınızdan bir kesit ayırıp, vatandaş olma şansını denemelisiniz.

Bu şiir acı bir serüvenin haykırışıdı.Yüreğine sağlık adige3456:) kardeşim......

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 17, 2009 6:32 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
tuÄŸrul

ellerine sağlık Surprised

21 Mayıs 1864 sürgün sürgünü soykırım hakkında 144 yıl 145. 2007 2008 2009 çerkez adige çerkes adige cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih circassian community kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset çeçen siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 17, 2009 6:45 pm 
Usta Üye
Usta Üye
adige3456:)

Bu şiiri kimin ve ne zaman yazıldığını biilmiyorum ama benimde çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaştım.Burda diyor ya yaşım gelmiş kırkbeşe,acaba bizler de kırkbeş yaşımıza geldiğimizde lakabımız Çerkez mi diyeceğiz yoksa lakabımız Çerkez'di mi diyeceğiz.Bilemiyorum çerkezlerin özünde asimile olmak varmıymıydı ama keşke olmasaydı ve inşallah bizler kültürünü yaşayan ve yaşatan bireyler olarak kendimizi yetiştiririz...

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi