|
| Azimli Üye |
 |
|
|
adige kültürüm
dogdum anadolunun bir adige köyünde yasadim cocuklugumu adige kültürümle kurak bir anadolu köyü yoksada bir zenginligi yasiyordu halki el ele adige kültürü zenginligiyle. paylasilirdi yasam adina ne varsa verilirdi olmayanada. dügünüleri dügün evi degil köy halki yapardi yaslari birlikte tutardik radyomuzu bile acmazdik kimsenin hasati kalmazdi tarlasinda komsu cocugunu gönerirdi gerektiginde. misafirlerde birlikte agirlanirdi serefine koyunlar kesilirdi birlikte yenilir icilir eglenilirdi yuerser aksamlari düzenlenirdi misafir adina dügünler yapilirdi yaslilar sayilir cocuklar sevilirdi gelinler nazlandirilir hatirlari sorulurdu gencler hangi eve gitseler psihalive yaptirirdi kizlar el üstünde tutulur korunurdu ah cocuklugumun tatli dünyasiydi hanzirguaseler gezdirdim yagmurlar yagdirdim kavurgalar kavurdum cedeneler doldurdum hedikler yedim hingerezuler dönderdim ah o günleride nasil özledim adige köyüm babugueyim kis aylarinda cuma aksamlari lekumler pisirilir yazlari cocuklara üzümler dagitilir. o tatlar hala dün gibi damagimda bu gün 45 yilsonra gururuyla yasiyorum adige kültürümün soruyorum? herkese kac millete vardir böylesi sosyal ve kültürel dayanisma gecmiste gibi anlatisim sehilere dagilisimiz böylesi güzel bir kültürün yozlasmasi yüregimin kanayan yarasi ah güzel adige kültürüm ah o tatli ana dilim yasamasi dilegim en son adige ölene kadar
adige nurhan kandemir
|
|