Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 7:07 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: ADİGE CUMHURİYETİ MİLLİ MARÅžI
İletiTarih: Pzr May 11, 2008 4:54 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

Rusya'nın içinde (Rusya'ya katılmış) bir birimsin 'parçasında aynı anlama gelir'
Herşeyinle özgürsün orada.
--------------------------------------------------------------------------------
rusyaya katilmis bir birimsin ) ve herseyinle özgürsün orada )bu iki misranin iceriklerinin birbirine kesinlikle uymadigi kanisindayim evet 1864 yilindan sonra hepsi rusyaya katildi
bagimlida olsa bu gün kendi cumhuriyetlerini kurdular rusyanin bireyleriydiler zaten o zaman bu cumhuriyetin ne anlami var? ben yine optimist ligimi koruyor ve rusyani bir pacasiysakta
kendi cumhuriyetimizde her seyimizle özgürüz tercümesini yapiyorum .yada bundan baska bir anlama anlam veremiyorum , su an her ne kadar rusyanin icinde bir cumhuriyet gercegini degistiremesekte. dilegimiz bir gün rusyadanda bagimsiz birlesik adige cumhuriyerleri olabilmesidir.halkimizin cogunlugu muhcerette orada kalansa cok azinlik azinligin seside az cikar 5milyon daha fazla olsaydi belkide tam bagimsiliklarinida ilan edebilirlerdi diye düsünüyorum
tabiki sahsi düsüncem saygilar sevgiler./ bizimse muhacerette konumumuz kimligimiz belli adigeolarak daha ne kadar yasariz mechul

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per May 15, 2008 9:11 am 
Yönetici
Yönetici
tuqba

bu marşın türkçesini okuduğumdan beri kendimi boşlukta hissediyorum ne türküm nede kafkasyalıymışım gibi
sevgili nurhan ben yadırgamakla kalmıyorum şiddetle karşı cıkıyorum bana rusyanın bizi kovduğu öğretildi, 1864 kovulmuşluğumuzu hatırlattı hep dedelerimi olduren bir rusaya bildik ne yani simdi kendi katillerimizin dostumu olduk yada oradaki adigelerle buradaki adigeler ayrımı onlara bir kıyağımı oldu. rusya sadece bizmi kovuldu yani yada kafkasyadaki adigeler bizi rusları düşündükleri kadar düşünüyormu yada bugun o topğraklarda benimde hakkım var ben kendi vatanımda koşup oynayamdım gençliğimi o topraklarda yaşayamıdım ölümümde bile toprağını kucaklayamayacım diye hüznünü yaşarken onlar bize uzuluyormu
şimdi nasıl olurda hiçbirşey olmamış gibi bizleri kovan atalarımızı öldürülen geçmişi görmezden gelirler hele buna milli bir isim vererek rusyanın adını marşta milli ederler
Alıntı:
Rusya'nın içinde (Rusya'ya katılmış) bir birimsin 'parçasında aynı anlama gelir'
Herşeyinle özgürsün orada

kafesinde özgürce uçtuğunu sanarak avunan anavatanımdaki kardeşlerim, kokusana hasret oleceğim kafkasyam, dağlalarını bir kez göremek için canımı verebileceğim vatanım korkarımki sen masallardaki kaf dağının arkasına saklanmışsın..

belki duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum ama bütün yok oluşlarımız hep mazeretlerin ve kabullenmelerin arakasına saklandığımız için olmuyormu işte buyuzden sizin anlamanızı ve anlayısınızı anlamıyorum sevgili nurhan ve dilerim asla anlamam anladığım gün boşluktan cıkar şuan yaşadığım toprağın insanı olmayı kabul ederim.

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per May 15, 2008 9:55 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Alıntı:
kafesinde özgürce uçtuğunu sanarak avunan anavatanımdaki kardeşlerim, kokusana hasret oleceğim kafkasyam, dağlalarını bir kez göremek için canımı verebileceğim vatanım korkarımki sen masallardaki kaf dağının arkasına saklanmışsın..

bu düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum tuğbacım malesef biz daha farklı bir kafkasya hayal ediyoruz onlar farklı bir kafkasya yaşıyor bende sahiden büyük bir hayal kırıklığına uğradım üzücü Sad

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum May 16, 2008 12:23 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

sevgili arkadaslar ben kafkasyada yasayan kardeslerimizin durumunu konumunu degerlendirin ve anlamaya calisin demek istedim
su an icin hönüz degismeyen bir gercegi görün istedim orada tam bagimsizligini almis bir büyük adige devleti yok hepsi kücük azinlik özerk cumhuriyetleri onlar bunu yapabildiklrine seviniyorlar eskiye nazaran biraz daha özgürlestik diye seviniyorlar bundan 20 yil öncesine misafiligine bile kimsenin gidemedigi bir yerdi su an maddi olanagi olan herkes vizesini alir ve gider gitmeside gerek .insan gercegi bilirse dogruyu cabuk bulur

muhacerete yasadigimiz kimlik sizligin acisiyla duygusal bir hayalciligimiz vardir hepimizde
ancak lütfen hayalimizde süsledigimiz bir kafkasyaya asik olmayalim kafkasyayi kendi güzelligiyle sevelim cok kötü bir tarih yasadiksada. (ata ana vatanimiz) oldugu icin sevelim
sevdigimiz seyin gerceklerini bilerek sevelim sevelimki sevgimiz gercek olsun ve kim bilir gün gelsin devran dönsün ve hür bagimsiz daha büyük adige cumhuriyeti kurulabilsin ve rusyanin sömürgesi olmaktan kurtulabilsin hepimizin dilegi ugrasi vatan sevgisi hasreti böyle olsun
her fikre saygi duyuyorum herkes benim gibi düsünsün. diye bir kaide yok ...sevgi dolu selamlar saygilar

Surprised (iyisiyle kötüsüyle dogrusuyla yanlisiyla kacinilmaz bu halk bizim halkimiz)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 11, 2009 11:03 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

KöpekLer marşLara biLe ellemişLer.....aMa zafer elbet bizi buLacak.........! Exclamation

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 11, 2009 11:09 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

yorgun yazdı:
Alıntı:

bu düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum tuğbacım malesef biz daha farklı bir kafkasya hayal ediyoruz onlar farklı bir kafkasya yaşıyor bende sahiden büyük bir hayal kırıklığına uğradım üzücü Sad

SoyDaşlarıMız herşeyin farKınDadır emnİm ama ÇeçenYayıdan dolayıı korkuolardır Ruslar ın elinde tüm anahtarlar........Marşa biLe karışMış bunLar .........komiNistlerinn alaYınıınn bilinciini bitircen ilköNcee aMa bizim daa lideriMiz biLe yok Sad

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 03, 2010 6:50 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

niye tepki duyuyorsunuzki sizler 150 yıldır hergün türküm doğruyom çalşkanım demiyormusunuz bu ülkede sonra milli marşta ne diyor rusyanın bir parçasısın derlken kalbimizde özgürsün diyor bu mesajı anlamadınzı hiçmi edebiat dersinde şairin ne demek istediğine dair yorumlar yapmadınız kafkasyada yaşayanlar rusyaya mecburlar aksini söyleyen varsa çıksın ne zman kafkasyayı ruslardan arındırırız ozman oturur kendimiz yazarız yada yazılan gibi kalbimizdeki gizli özgürük duygusunu açığa çıkartırız . kafkasyayı eleştirmek için önce kendiimizi sorgulamalıyız onlar öyle yada böyle bir şekilde yaşam savaşı veriyorlar biz ne yapıyoruz ona bakalım

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 03, 2010 7:10 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Gerçekci olmak lazım Adige Nurhan'ın yorumu çok güzel.Bizler hale marşı sürgün psikolojisiyle eleştiriyoruz.Fakat 146 yıl sonra oradaki soydaşlarımız 146 yıl öncesine nazaran daha özgürler.Onların yerine koymamız lazım kendimizi ve bu marşı söylerkende Rusyaya yapılan iltifat-i hitabıda hoş karşılamalıyız.Sert tepkiler gösterenler economik özgürlüğü elinde,nüfusu 10-15 milyonları bulan ve tam bağımsız Cumhuriyetmi sanıyorlar Adiğey'i....Gülünç.

Din kardeşlerimizin içinde ve onlar kadar veya nüfusumuza orantılarsak onlarda daha cani gönülden kurtuluşta ve kuruluşta can kan feda ederek kader ortaklığı yaptığımız ülkemizde acaba yine bu topraklrın Müslümanlarını arkadan vuran Ermeniler veya Rumlar kadar kültürel haklara sahipmiyiz.Rusya yine bunu vermiş bir avuç kardeşlerimize.Biz sadık bir Kavimiz amma sadakatımızın karşılığını daha çok kimler takdir etmiş bunuda iyi bilip ayrıca sadakatin takdirine ihanet bulaştırmayalım lütfen.

Unutmaylım,dilini,kültürünü yitirip can çekişir hallerde olan ve bırakılanlar bizleriz,yinede anavatndakilerin durumu bize nazaran çok iyi.....Doğruya doğru ne dersiniz........

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 2:49 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Marşa biLe karışMış bunLar .........komiNistlerinn alaYınıınn bilinciini bitircen ilköNcee
.....................................styl rusyada şuanda kominizim yok kapitalizim var nerden çıktı şimdi komünisleri yoketmek.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi