sevgili arkadaslar ben kafkasyada yasayan kardeslerimizin durumunu konumunu degerlendirin ve anlamaya calisin demek istedim
su an icin hönüz degismeyen bir gercegi görün istedim orada tam bagimsizligini almis bir büyük adige devleti yok hepsi kücük azinlik özerk cumhuriyetleri onlar bunu yapabildiklrine seviniyorlar eskiye nazaran biraz daha özgürlestik diye seviniyorlar bundan 20 yil öncesine misafiligine bile kimsenin gidemedigi bir yerdi su an maddi olanagi olan herkes vizesini alir ve gider gitmeside gerek .insan gercegi bilirse dogruyu cabuk bulur
muhacerete yasadigimiz kimlik sizligin acisiyla duygusal bir hayalciligimiz vardir hepimizde
ancak lütfen hayalimizde süsledigimiz bir kafkasyaya asik olmayalim kafkasyayi kendi güzelligiyle sevelim cok kötü bir tarih yasadiksada. (ata ana vatanimiz) oldugu icin sevelim
sevdigimiz seyin gerceklerini bilerek sevelim sevelimki sevgimiz gercek olsun ve kim bilir gün gelsin devran dönsün ve hür bagimsiz daha büyük adige cumhuriyeti kurulabilsin ve rusyanin sömürgesi olmaktan kurtulabilsin hepimizin dilegi ugrasi vatan sevgisi hasreti böyle olsun
her fikre saygi duyuyorum herkes benim gibi düsünsün. diye bir kaide yok ...sevgi dolu selamlar saygilar

(iyisiyle kötüsüyle dogrusuyla yanlisiyla kacinilmaz bu halk bizim halkimiz)