|
Şiirin kim tarafından yazıldığını bilmiyorum.Cherkessia.net'ten arkadaşımız Berslan'ın yazısında Woredups olarak geçiyor.Saolsun şiirin ne adı nede yazanı açıkça belli değil.Biliyorsada açık ve net yazsa iyi olurdu.Yoksa yazdığı yazısına ters düşmeye devam edecek.Bizim anladığımızı anlayan 100 kişi çıkmaz zihniyetiyle konuşmak,yazışmak dileğiyle bu güzel şiirden ders almakta fayda var.Kendisine teşekkür ederim.
Kafkaslardan bir feryat Acı veriyor bana Dinliyorum telaşla İnliyor Adıgağe Bir köy kurmuş kaçaklar. İsviçre-İtalya sınırında. Adı garipler, Alplerin tepesinde. Gidiyorum, karşıma çıkıyor Adıgağe. Bir yıkım seziyorum Sesi yok tozu yok. Bakıyorum dünyaya Karşımda Adıgağe Top patlıyor sahrada. Diyorlar ki Golanda. Bir tabut görüyorum Bakıyorum içinde Adıgağe Ricacı var Moskofta Çıkarlar pazarlıkta. Can,ciğer veriliyor. Harcanan Adıgağe Yahudi - Arap kapışmada Nizahları Kudüs ya Kahramanca ölüyorlar. O alay da Adıgağe. Bir saray var Mısırda Davetliler gurur da. Dalıyor cellatlar. Doğranan Adıgağe Bölüşüyor domuzlar Leş bulmuş sanki karga. Merakla bakıyorum Yine yerde Adıgağe Bir nehir Avrupa da, Sürüklüyor kadavra. Soruyorum garipmiş. Bakıyorum Adıgağe Yeter artık ellere hizmetle Yaranamazsın sen Adıgağe Kaymağını sürerler inciyen yerlerine. Atarlar sonra tarihin hainler bölümüne! Geçmişi gördüm, dinledim. İçe kapanıp inledim. Sana gönülden inan ki Sitemim var Adıgağe Toplum dense horlarsın. Gurur, benlik katarsın. Bu millet birleşemez dersin. Sitemim var Adıgağe Can, ciğerini ellere niçin Çekinmeden veriyorsun. Vermiyorsun kendin için Tırnağını Adıgağe El için yapımda usta, Kendin için yıkımda. Bu nasıl haleti ruh ki Oluyorsun Adıgağe Devlet kurulur sen, Aile kurulur sen. Katalizörmüyüm yoksa İnsanlığa Adıgağe Ne tarafa baksam da, Tutarsızlık Adıgağe. Gönlüm umuda muhtaç, Dertliyim Adıgağe. Senin için yananları, Ara da bul Adıgağe. Üç beş kuruş çıkar için Kendine kıyma Adıgağe. Nacizane nasihatım, Ey yüce Adıgağe , Ayağı baş, başı ayak Yapmayı bırak Adıgağe. Yüz otuz, yüz kırkla Devlet olmaz Çerkesya. Yaşamak istiyorsan , Birleş artık Adıgağe..
|