Suriyeli 115 Çerkes’in Rusya ve Adıgey İdarecileri ve halka çağrılarıSuriyeli 115 Çerkes’in Rusya ve Adıgey İdarecileri ve halka çağrıları Rusya Federasyonu Başkanı D.A. Medevedev’e;Adıgey Cumhuriyeti Başkanı A.K. Thakuşıne’ye;Adıgey Cumhuriyeti Devlet Parlementosu- Xase’ye;Adıgey Cumhuriyeti Toplumsal Hareketi ‘Adıge Xase’ye; Adıgey Cumhuriyeti Halkına; Saygıdeğer Dmitri Anatolyeviç! Saygıdeğer Aslan Kitoviç! Saygıdeğer Adıgey Cumhuriyeti Parlementosu – Xase Milletvekilleri! Saygıdeğer ‘Adıge Xase’ üyeleri!
Kıymetli soydaşlarımız!
Son aylarda Suriye Arap Cunhuriyetinde politik durum keskinleşti. Her gün iktidar ve muhalif kitleler arasında çatışmalar oluyor suçsuz insanların yüzlercesi ölüyor.
Biz Suriyedeki Adıge(Çerkes)ler olarak son derece zor bir durumdayız. Her gün kendi canımızı risk etmemizin yanısıra akraba ve yakınlarımızın canlarını da riskediyoruz. Suriye’de barış, cangüvenliği ve istikrarın sağlanması umudu yok.
Ulusumuzun bu zor durumunda, öncelikli olarak yardım ve kurtarma çalışmaları için Rusya Federasyonu, ve federasyon içerisinde yer alan bizim cumhuriyetlerimize, Kuzey Kafkasya’da yaşayan kardeşlerimize sesleniyoruz. Bizim samimi arzumuz,
atalarımızın topraklarına dönmek, Kuzey Kafkasyadaki kardeşlerimizle, Rusya Federasyonu halkları ile barış ve hoşgörü içerisinde yaşamaktır.
Biz aşağıda imzası olanlar; yaklaşan bu trajediden dolayı, bizi anayurdumuza kabul etmenizi, bu zor anlarımızda bize yardım eli uzatmanızı bekliyoruz. Biz bu yardım ve kurtarma çağrımızın dikkate alınacağına inanıyoruz.
Kaynak: http://www.aheku.org/page-id-2771.htmlcherkessia.net