Kayıt: Sal May 08, 2007 4:27 am İleti: 20090 Konum: MUDAREY-Гъубжь
|
|
REYHANLI ÇERKESLERİNİN ANAVATAN BULUŞMASI
Reyhanlı Çerkes Derneği-Adıge Khase 2012 yılında Anavatan Çerkesya’ya gezi düzenliyor.
Kendisiyle görüştüğümüz Reyhanlı Dernek Başkanı sayın Uğur Pihava, „Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir tarafına dağılmış Reyhanlı’lıların yıllar sonra anavatanda buluşmalarının tarihi bir adım olacağını ve diasporaya anavatan ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda örnek olacaklarını“ söyledi.
Gerek dernek Reyhanlı’da ve gerekse Reyhanlı dışında yaşayan Çerkesler arasında ilgiyle karşılanan Gezi 10 Ağustos ile 18 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Adıge Cumhuriyeti Başkenti Maykop’tan başlayacak Gezi’nin programı önümüzdeki günlerde netleştirilecek.
Bunun anavatanımızla ilişkilerimizi geliştirme yolunda bir ilk adım olarak görülmesi gerektiğini söyleyen sayın Pihava, bundan sonra da yeni açılımlar yapmaya devam edeceklerini ve bir gün mutlaka Anavatanımıza geri döneceklerini altını çiziyor.
Reyhanlı Çerkes Derneği-Adıge Khase adına Başkan Pıhava Uğur
Cherkessia.net - Hatay
_________________ Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski
|
|