Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 6:11 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: NASIL ASİMİLE OLMUÅž OLURUZ?
İletiTarih: Sal Mar 02, 2010 2:56 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Bir avuç Xabze...
Çözümden çok konuşmakla mükkellef olduğumuz çok belirgin değil mi sizce? Eskiden çoğunluğun yaptığı davranışlar xabze olarak belirlenirmiş;şimdi de öyleyse biz hangi çoğunluğa göre xabze yapacaz Exclamation ?Dili bilenleri mi baz alacaz? Yoksa dil bilmesede bu işe gönlünü vermiş olanlara eski xabzelere uymaya çalışanlara mı?Biz nasıl yaşayıp gitmeliyiz?Anavatana göre mi? Diasporaya göre mi?Yoksa herkes bildiğini mi okuyacak?Ortak noktalarda buluşmayı denemeyecez mi?Herkes benci mi olacak?Mikromilliyetçi mi olacak?Kendi çocuklarına öğretemedikleri dillerini başkalarının çocuklarından isteyenlerle mi gitcek bu işler?Aydın deyip Thamade yerine koyup sagı duyduklarımız bizi gerçekten umursuyor mu?Gerçekten kültür için mi uğraşıyorlar yoksa onlarında siyasi dini ve çıkar durumlarına göre şekil almaları mı söz konusu?Sorması ayıp ama biz nereye gidiyoruz?NELERİ YAPARSAK ASİMİLE OLMAYIZ??Ya da neleri yapmazsak asimile olmuş oluruz?Karışık kuruşuk olduk gittik ya...Kime inanacağımızı şaşırdık,ben benden sonra gelenlere ne anlatcamda anlattığımı doğru olarak ispat etcem???

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: NASIL ASİMİLE OLMUÅž OLURUZ?
İletiTarih: Sal Mar 02, 2010 4:14 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Şartlar gereği farklılıklar göstersede bildiğimiz kadarıyla Xabzelerden uzaklaşınca,Tarih veKimlik bilincini unutunca veya umursamayınca en önemlisi anadilde düşünümez,hayal edemez ve rüya göremez olunca vede anadili konuşmayınca (Tüketmeyince) asimile olmuş oluyoruz.

Siz gençlerimiz,oğullarımız,kızlarımız,evlatlarımız.Hepimiz işte bu hassasiyetler üzerinde birlik,beraberlikler plan projeleri üreten,hayata geçiren,olmassa olmaz kreterler edinen,bu kreterleri geçerli kıltığımız,tutuğumuz cemiyetler,muhitler,çevreler,iç içelikler,acı tatlı günlerde beraberlikler sürekliliği yakalayan yürekler olmalısınız,olmalıyız.

Teşekkürler adigeGizem kardeşim,kızım benim.Sen yüreği Çerkeslik için çarpan bir çok yüreklerden,yürekli evlatlarımızda,kızlarımızdan birisin.Çok önemlisin. Surprised

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 02, 2010 4:33 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

yok ben karadenizliye varcam Razz saÄŸolun decenqua

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 02, 2010 4:46 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Sen beni öbür tarafa yollucan anlaşılan kararlısın adigeGizem. Crying or Very sad

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 02, 2010 4:48 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

decenqua yazdı:
Sen beni öbür tarafa yollucan anlaşılan kararlısın adigeGizem. Crying or Very sad

Decenqua,benim de oğlum olursa ona forum sayfasında size Çerkes nedir diye sorarsa ona da cevap vereceksiniz.Ayrımcılık yok Surprised Yok daha gidemezsiniz öbür tarafa lazımsınız Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 02, 2010 4:55 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

İnşallah kardeşim,Allah gönlüne göre versin.Seni takip ettiğim kadarıyla,duyarlılığını,bilinçliliğini tanıdığım kadarıyla oğlun her iki tataftanda Çerkes evladı olacak inşallah.Allahta bana ömür verirse,kocamış bir tetıj olarak ona el çırpıp Şeşen oynatacağım,geleneğimiz usulündendir onada isim vereceğim ayrıca,şu an bile aklıma geldi mesel,Şıblezug diyeceğim ona.

Hep Çerkes kal kardeşim....Ayrıca lüzüm-u iltifatından ötürü teşekkürler adigeGizem.... Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi