KAFFED yönetim ve başkanlar kurulu toplantıları Düzce’de yapıldı...27-28 Şubat tarihlerinde Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği'nde yapılan toplantı, KAFFED yönetim kurulunun yanı sıra, üye derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 60 üzerinde katılım ile gerçekleştirildi. Oldukça verimli, geçen toplantıda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen DÇB yönetim kurulu toplantısı değerlendirildi. KAFFED komisyonlarının (mali komisyon, dönüş komisyonu, gençlik komisyonu, khabze komisyonu, anadil komisyonu vs.) çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Toplantıda görüşülen önemli konulardan biri de örgütsel yapılanma ve masaların kurulması idi. Kendi alanlarında ihtisaslaşmış olarak çalışmalarını yürütmek üzere K.Şapsığ, Adıgey, Karaçay-Çerkes, Kabardey-Balkar ve Abhazya çalışma masalarının kurulmasına karar verildi. Bu masaların kendi bölgeleriyle ilgili sürekli araştırmalar yaparak yönetim kurulunu bilgilendirmeleri hedefleniyor.
Kabardey Balkar Cumhuriyeti Gençlik Bakanlığı’nın bütçesini oluşturduğu ve bu yıl fazlaca etkinlik yapma kararı aldığı bilgisi üzerine, Federasyon olarak Kabardey Balkar Gençlik Bakanlığı’na yaz döneminde yapılmasını talep ettiğimiz konuları içeren bir yazı yazılmasına karar verildi. Bu taleplerin başında, her yıl çocuklar için düzenlenen kamplar gibi gençler içinde kamp düzenlenmesi ile diasporaya yönelik bir oyun hazırlayan Şogentsuk Ali Dram Tiyatrosu’nun Türkiye’ye gelmesi yer alıyor.
Bu yıl geçici oturum için Adıgey Cumhuriyeti’ne tanınan 500 kontenjanın tam olarak kullanılması gerektiğinin de konuşulduğu toplantıda, Federasyon ve derneklerin sürekli kampanyalar yapması gerektiği ve her yerde gündeme getirilmesinin önemi üzerinde duruldu.
kaffed