Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 5:52 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: KAFFED YÖK BAÅžKANI YUSUF ZİYA ÖZCAN İLE GÖRÜŞTÜ
İletiTarih: Per Mar 04, 2010 2:44 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Kaffed gidip B.Atalay ve yök ile görüşüp , hiçbir zaman gerçekleşemeyecek talepleri dile getirmeye çabalayacağına , kafkas diasporasının oylarına talip olacak bir siyasi partinin öncülüğünü yapsaydı bu güne kadar ,ayaklarına gitmek durumunda kaldıkları , onların ayaklarına giderlerdi
......................................................................................
iisgor bukadar duyarsız çerks toplumuna ne yapsan nafile ama bizler yinede doğru bildiğimiz yolda çabalamaya devam ediyoruz kaffedin kültürel alanda yaptığı çalışmaları takip etmenizi istewrim yanlışları muhahkkak olacaktır ama şundan emin olunki kaffed çok çalışıyor

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 3:50 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Tabii ki çalışıyordurlar.. Kültürel faaliyetlerde bulunmak , hatta bu konuda çok çalışmak , günümüz konjonktüründe yeterli olmuyor demek ki!

Hele hele bütün diasporayı kucaklayanve 60 yakın derneğin üye olduğu bir federasyon kuruluşu , sadece kültürel faaliyetler ile yetiniyorsa , bununla yetinmeyenler çıkıp ayrı federasyonlar bile kurmak durumunda kalacaklardır.

Kaffed gibi bir federasyon , 7-8 milyonluk bir tabanı hem ekonomik , hem siyasi hem de kültürel aktivasyonlar ile yönetebilmeliydi!

Günümüzün en büyük sıkıntıları bilhassa şehirden uzak dağ köylerimizin genç nüfusunun köylerinde kalmamalarından kaynaklanmaktadır. Köylerinde barınamayan , tutunamayan gençlerimiz il ve ilçelere yerleşerek asimilasyona açık hale gelmişlerdir. Kim dilini kimi kültürünü unutmuştur. Köylerindeki köklerinden kopmak zorunda kalan genç filizlerimiz maalesef asimilasyona maruz kalmışlardır. Şehir hayatının geçim ve eğitim zorlukları , gençlerimizin köylerdeki gibi toplu yaşamlarını imkansız hale getirmiştir. Derneklerimiz ve federasyon , kültür faaliyetlerinin yanısıra ekonomik faaliyetlerini de yerine getirmiş olsalardı , gençlerimizi köylerinden kopmayacak şekilde endüstriyel tarım uygulamalarını köylere taşıyabilirlerdi. Orman ürünleri ve bahçe tarım ürünleri kooperatifleri kurarak köylerimizin ürünlerini değerlendirerek kırsal yaşamın şehir yaşamına dönüşmesini en azından yavaşlatabilirlerdi. Bugün hala bu tür uygulamalarımız yok! Köylerimizde 60 yaşın üzerindekilerden başka insanlarımız yok... Yüksek verim uygulamaları , ek ürün uygulamaları , kooperatif çalışmaları , modernizasyon yok yok yok!

Peki köyden ilçelere , şehirlere gelenler! Hasbelkader orta okulu , liseyi , üniversiteyi bitirenler , bir kültür faaliyeti dernek çatısı altında toplanabilenler.. Meslek örgütleri içinde mi toplandılar , siyasi mücadele içinde mi yoğruldular , yetiştirildiler ?
Şehirden köylere bir proje mi götürüldü , bir tarım modeli mi götürüldü , yeni bir yaşam tarzı mı öngürüldü , yaşlısıyla genci bir köprüde mi buluşturuldu? Asimilasyondan koruyacak bir şemsiye mi oluşturuldu , ne yapıldı?

Zaman yitirilmiş değildir henüz. Hala birşeyler yapılabilinir. Ziraat ve orman ürünleri konularında yetişmiş mühendislerimizin önerecekleri projeleri pilot köylerimize götürüp başarıya odaklamaları lazım. Bu projeler için şehirlerde asgari geçim şartlarında ezilen gençlerimiz özendirilerek köy hayatımızı yeniden canlandırmalıyız.

Derneklerimiz ve bilhassa federasyonlarımız bu faaliyetlerde , gerek mühendislik ve gerekse ticari konularda kadro ve kuruluş organizasyonlarını gerçekleştirmelidirler.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 4:35 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

söylediklernizin hepsi olması gerekenler tabiki ama şuuda gözardı eteinki yazdığınız mükemmel projeler tc devletinin bile köylere yerleştiremediği modeldir derneklerimiz gönüllük essıyla asimilasyona karşı koyma mücadelersini verirken tplumuzun vurdum duymaz tavırları birçok gönüldaşımızı bu mücadelede yanlız bırkamaktadır bu vurdum duymazlık kaffedin suçu değildir unutmayınki gönüllü asimilasayon çok ileri boyuttadır bugün 50 yaş üzeribir çok büyüğümüz artık çerkeslik bittii söyleleriyle umutsuzluk ve teslimiyeti kabullenmişlerdir ben kaffedin çalışmalarını hem destekler hemde üzerime düşen verilen her görevi layıkıyla yapmaya çalışırım bunu yapma zorunluluğum kendi beynimin kendi ruhumun bana emretiği artık yaşama biçimiiz olmuş olan çerkeslik duygusudur ben tüm eksiklere rağmen kendini çerkes hissedip bu amaçla mücadele eden kaffed yöneticilerine teşekkürü borç biliyorum nedenmi çünki onlarda milyonlarca sorumsuz çerkes gibi ÇERKESLİK ARTIK BİTİİDEYİP TORUNLARINI YADA ÇOCUKLARINI ELLERİNDEN TUTUP PARKLARDA GEZEBİLİRLERDİ şuanda kafedin yönetiminde çok iyi tanıdığım ŞAMİL JANE NİN yıllar için gerek diasporada gerek anavatanda neler yaptığını biliyor ve onu eleştirenlerin yemin ederimki onun yaptıklarının 1000de birini yapamıyacaklarının canlı şahidiyim bu yüzden diyorum ki iyiki kaffed var

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 4:43 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

saydığınız modeller üzerine bir gün hatırlıyorum bursa kaffedde ziraat mühendisleri gelmişler köylerdende gelenler olmuştu meyvacılık üzerine toprak analizi yapılıp meyvacılık üzerine köylülere bilinçlendirme toplantısı olduğunu hatırlıyorum. yine bursa kaffede çerkeslerden olşan bir gıda şirketi kurulmuş hisseler satılmıştı ama şirket ilerleyen yılarada zaraar göserince kapatılmıştı bunları niye yazıyorum yapılan bişeyler var ama toplumnda duyarlı istekli olması şart ben herşeye rağmen gerçek çerkes milliyetçisi olan kaffed yönetimin idaalist olduğunu yıllar içinde gördükleri birçok baskıya rağmen dik duruşlarını alkışlıyorum

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi