Ankara Kafkas Derneği geleneksel sezon açılış yemeği
Ankara Kafkas Derneği 13 Şubat 2010 Cumartesi günü ODTÜ-Vişnelik tesislerinde geleneksel sezon açılışı yemeği düzenledi. Son derece başarılı olan bu organizasyona kalabalık bir hemşeri topluluğunun yanı sıra Yenimahalle belediye başkanı Fethi Yaşar da katıldı.
Program, gençlerin wuic dansı ile başladı. Ardından Meretuko Çağlan Erpek ve Akuşba Dinçer Uçar davetlilere Çerkes ezgilerinden oluşan kısa bir müzik ziyafeti sundular.
Ankara Kafkas Derneği Başkanı Yaşar Aslankaya’nın etkinliğe katılan hemşerilerimize yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından, Yenimahalle belediye başkanı Fethi Yaşar sahneye davet edildi. Yaşar konuşmasında; Haziran ayında Yenimahalle ilçesinde bir kültür merkezinin açılacağını ve oradaki salonlarda gösterilerimizin sunulabileceğini söyledi.
Düzenlenen yemekte, Ankara’da bulunan hemşehrilerimiz bir araya gelerek sohbet etme, eğlenme ve kaynaşma imkanı buldular.
Ankara Kafkas Derneği başkanı Yaşar Aslankaya tekrar söz alarak, Ankara Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Neugoy Salih Bolat’ın, önümüzdeki hafta Ankara’dan ayrılarak yurtdışına yerleşme kararı aldığını belirtti ve Ankara derneğine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Aslankaya, Neugoy Salih Bolat’a takdim edilmek üzere hazırlanan teşekkür plaketini sunmak için Ankara Derneği eski başkanı Vacit Kadıoğlu’nu sahneye davet etti. Kadıoğlu kendi döneminde de yaptığı başarılı çalışmalardan ötürü Bolat’a teşekkürlerini sunarak, Şarhon ile birlikte teşekkür plaketini takdim etti.
Daha sonra değerli ses sanatçımız Azmi Toğuzata söylediği birbirinden güzel Çerkes şarkılarıyla geceye renk kattı. Yemeğin başlarında Kafkasya gezisi için dağıtılan numaralı Adığe ve Abaza bayraklarının çekilişi yapıldı. Ardından yoğun katılımla gerçekleştirilen mahalli düğün ile etkinlik sona erdi.
KAFFED