|
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dr. Viacheslav Chirikba'nın Genel Kurulumuza Mesajı
5. Olağan Genel Kurulumuz nedeniyle Abhazya Cumhuriyeti Dışişler Bakanı Dr. Viacheslav Chirikba'nın Federasyonumuza göndermiş olduğu mesaj ekteki gibidir.
Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 5. Genel Kurulu'na; Kafkas Dernekleri Federasyonu 5. Genel Kurulu'nun değerli düzenleyicileri ve katılımcıları, değerli kardeşlerimiz!
Uluslarımız açısından önemli konuları tartışmak ve mevcut sorunlar üzerine görüş alışverişinde bulunmak için Ankara'da Genel Kurul için bir araya gelen Kafkas topluluklarının saygıdeğer üyelerini ve saygın konularını selamlıyorum.
Bu kongrenin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Kafkas topluluklarının kendi aralarındaki ve Diaspora toplulukları ile Anayurt Kafkasya arasındaki bağları ve işbirliğini güçlendirecek bir adım daha olacağına ilişkin inancımı paylaşmak istiyorum. Abhazya Cumhuriyeti'nde yaşayan bizler çeşitli kültürel ve eğitsel faaliyetleri organize etme yönünde gerçekleştirdiğiniz büyük gelişmeyi yakından ilgi ile izliyoruz. Küreselleşme çağında küçük uluslarımız özgün dillerini, kadim kültürlerini ve manevi miraslarını korumaya yönelik çabaları azimle sürdürmelidir.
Sadece birlik içinde güçlü olabiliriz. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ne kadar tatlı bir dil ve vaatler kullanırsa kullansın, hiç bir kimsenin, hiç bir düşmanın, kan kardeşliği ve ortak tarih ile birleşmiş halklarımız arasındaki mukaddes kardeşliğe ve birliğimize zarar veremeyeceğinden eminim. Bizler, Abhazlar, Adığeler, Ubıhlar ve Kafkasya'nın diğer kardeş halkları büyük zorluklar döneminde beraberdik, barış zamanında da birlikte olacağız.
Hepinize sağlık, mutluluk ve tarihimizin bu önemli döneminde Kafkas Diaspora topluluklarının kültürel rönesansının gerçekleştirilmesinde yönelik zorlu çabalarınızda başarılar diliyorum.
Candan selamlarımla,
Dr. Viacheslav Chirikba, Dışişler Bakanı Abhazya Cumhuriyeti Sohum, 3.12.2011
_________________ Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski
|