ÇERKESLERİ UYANDIRMA ZAMANI
Suçlama alışkanlığımız var.Böylelikle üzerimize düşecek yükümlülüklerden kurtulmuş oluyoruz.
Okumuşu,tahsillisi,kamu vazifelisi mazeretini uyduruyor; kimlik-kültürüne dair sorumluluklarını fıydırıp atıyor.
Hadi garibanın ekmek derdi var,imkanı olanlara ne oluyor.
Bu memlekette "Çerkesleri sevmiyorum" diyene henüz denk gelmedim.
Köylüsü-şehirlisi,okumuşu-okumamışı kahır ekseriyet sevmekle kalmaz;övgüyle bahseder.
Sakın beş milyonuz efendim, şu kadarız, demeyin.
Türkiye'de doğudan tutun batının her yöresinden insan birbiriyle akraba olmuştur.
Bu akrabalığı yakalayanların övgüsüdür zaten bizleri yücelten.
Rehavet kaynaşmaktan da kaynaklanabilir.Dil,kültür,kimlik meselesi ciddi yok oluşla karşı karşıya.
ÇERKESLERİ UYANDIRMA ZAMANI geldi çattı kapıya.Suçlu aramak da bizlere bir şey kazandırmaz.
Hele siyaset sathına çekmek çok daha zarar verir.İdeolojilere asla pirim vermemeli.
Sapkın ideolojilerin açtığı yaralar kolay kapanmıyor.
Demokratik açılım bir fırsat.
Türkiye de bir Başbakan ilk defa dil ve kültür meselesinin eğitim kurumları aracılığı ile halledilmesi gerektiğini söylüyor.
Üniversiteler kürsüler açılacağını,kanuni engelin olmadığını söylüyor.
Cumhurbaşkanımız,Çerkes Aleminin temsilcilerini Köşk'te ağırlıyor.
İçişleri Bakanı makamında fikir alış-verişinde bulunuyor.
Bu gelişmeleri kimse gölgelemesin.Cumhuriyet tarihinde bir dergi,kitap basılamayan Milli şefli günleri de gördük.
Çerkesleri uyandıralım derken,birbirimizi aşırı uyarıp dargınlıklara vesile olmayalım.
Parti-pırtı meselelerini bu işlere karıştırmaya yeltenenleri hemen dışlamak lazım.
Hele sapkın ideoloji peşinde koşanlara hiç pas vermemek lazım.Bu ülke bizim,hepimizin.
70 milyonun kardeşliği bizler için çok önemlidir.
Hulusi Üstün ve Yalçın Karadaş kardeşlerimizin önemsediğim bir söylemi var "Bizi kimse sokağa çekemez."
İyi-kötü resmi kurumlar var.Bu,bizi temsil eden kurumlar talepleri biliyorlar.
Düzenleyecekleri sempozyumlar yahut konferanslarla yeni talepleri(Olursa)not defterlerine kaydedebilirler.
Bu tür önemli çalışmalar aceleye gelmez.
Provakasyonlara karşı da çok dikkatli olmak lazım.
Fevri çıkışlar,aykırı söylemler,ideolojik haykırışlar KİMLİK-KÜLTÜR meselemize kesinlikle zarar verir.
Herkes birbirini kıymetlendirmelidir.Ötelemek gayretinde olanlar,bilinki mütedeyyin olmayanlardır.
Bizler mütedeyyin yapılarımızdan asla taviz veremeyiz.
Kimileri diyor ki bizler siyasetin dışında mı kalacağız.Hayır kardeşim sapla samanı karıştırma diyoruz.
Tabii ki,Türkiye bizim anavatanımız,canımız.Mesuliyetlerimizi tabi yerine getireceğiz.
Herkes vicdanına uygun partisini-pırtısını tutacak tabi.Ama,kimlik kültür meselesini alet etmeyecek.
Dernekler,vakıflar herkese eşit mesafede olmalı.Dediğimiz budur.
Evet,zaman çerkesleri uyandırma zamanıdır.Selamunaleykum diyelim ve bir kapıyı tıklayalım.
Kardeşim biz geldik.Siz zaten uyanıkmışsınız memnun olduk.
Halvetle...
emrullah akbulat
www.kafkasakademi.com