Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt Şub 11, 2012 2:03 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ÇERKESLERİ UYANDIRMA ZAMANI
İletiTarih: Çar Tem 28, 2010 9:34 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

ÇERKESLERİ UYANDIRMA ZAMANI

Suçlama alışkanlığımız var.Böylelikle üzerimize düşecek yükümlülüklerden kurtulmuş oluyoruz.
Okumuşu,tahsillisi,kamu vazifelisi mazeretini uyduruyor; kimlik-kültürüne dair sorumluluklarını fıydırıp atıyor.
Hadi garibanın ekmek derdi var,imkanı olanlara ne oluyor.
Bu memlekette "Çerkesleri sevmiyorum" diyene henüz denk gelmedim.
Köylüsü-şehirlisi,okumuşu-okumamışı kahır ekseriyet sevmekle kalmaz;övgüyle bahseder.
Sakın beş milyonuz efendim, şu kadarız, demeyin.
Türkiye'de doğudan tutun batının her yöresinden insan birbiriyle akraba olmuştur.
Bu akrabalığı yakalayanların övgüsüdür zaten bizleri yücelten.
Rehavet kaynaşmaktan da kaynaklanabilir.Dil,kültür,kimlik meselesi ciddi yok oluşla karşı karşıya.
ÇERKESLERİ UYANDIRMA ZAMANI geldi çattı kapıya.Suçlu aramak da bizlere bir şey kazandırmaz.
Hele siyaset sathına çekmek çok daha zarar verir.İdeolojilere asla pirim vermemeli.
Sapkın ideolojilerin açtığı yaralar kolay kapanmıyor.
Demokratik açılım bir fırsat.
Türkiye de bir Başbakan ilk defa dil ve kültür meselesinin eğitim kurumları aracılığı ile halledilmesi gerektiğini söylüyor.
Üniversiteler kürsüler açılacağını,kanuni engelin olmadığını söylüyor.
Cumhurbaşkanımız,Çerkes Aleminin temsilcilerini Köşk'te ağırlıyor.
İçişleri Bakanı makamında fikir alış-verişinde bulunuyor.
Bu gelişmeleri kimse gölgelemesin.Cumhuriyet tarihinde bir dergi,kitap basılamayan Milli şefli günleri de gördük.
Çerkesleri uyandıralım derken,birbirimizi aşırı uyarıp dargınlıklara vesile olmayalım.
Parti-pırtı meselelerini bu işlere karıştırmaya yeltenenleri hemen dışlamak lazım.
Hele sapkın ideoloji peşinde koşanlara hiç pas vermemek lazım.Bu ülke bizim,hepimizin.
70 milyonun kardeşliği bizler için çok önemlidir.
Hulusi Üstün ve Yalçın Karadaş kardeşlerimizin önemsediğim bir söylemi var "Bizi kimse sokağa çekemez."
İyi-kötü resmi kurumlar var.Bu,bizi temsil eden kurumlar talepleri biliyorlar.
Düzenleyecekleri sempozyumlar yahut konferanslarla yeni talepleri(Olursa)not defterlerine kaydedebilirler.
Bu tür önemli çalışmalar aceleye gelmez.
Provakasyonlara karşı da çok dikkatli olmak lazım.
Fevri çıkışlar,aykırı söylemler,ideolojik haykırışlar KİMLİK-KÜLTÜR meselemize kesinlikle zarar verir.
Herkes birbirini kıymetlendirmelidir.Ötelemek gayretinde olanlar,bilinki mütedeyyin olmayanlardır.
Bizler mütedeyyin yapılarımızdan asla taviz veremeyiz.
Kimileri diyor ki bizler siyasetin dışında mı kalacağız.Hayır kardeşim sapla samanı karıştırma diyoruz.
Tabii ki,Türkiye bizim anavatanımız,canımız.Mesuliyetlerimizi tabi yerine getireceğiz.
Herkes vicdanına uygun partisini-pırtısını tutacak tabi.Ama,kimlik kültür meselesini alet etmeyecek.
Dernekler,vakıflar herkese eşit mesafede olmalı.Dediğimiz budur.
Evet,zaman çerkesleri uyandırma zamanıdır.Selamunaleykum diyelim ve bir kapıyı tıklayalım.
Kardeşim biz geldik.Siz zaten uyanıkmışsınız memnun olduk.
Halvetle...

emrullah akbulat
www.kafkasakademi.com

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: ÇERKESLERİ UYANDIRMA ZAMANI
İletiTarih: Per Tem 29, 2010 7:36 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

emrullah abi'de dahil aydınlarımızın yüzde doksanı bana göre "var olan durum" üzerine yazıyor.

o duruma yeni bir şekil vermek , bir yol açmak, bir yol bulmak gibi bir tavırda olan pek nadir.

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 7:40 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

ABREKS yazdı:
Bu memlekette "Çerkesleri sevmiyorum" diyene henüz denk gelmedim.
Köylüsü-şehirlisi,okumuşu-okumamışı kahır ekseriyet sevmekle kalmaz;övgüyle bahseder.

İsrail gibi bir yerde Küçücük Kfar Kama Köyünde yaşayan Çerkesler’e okullarında Çerkesçe eğitim yaptırmak için Kafkasyadan devlet kendi bütçesinden ayırdığı folna öğretmen getirtiyor.

Ürdün gibi bir yerde parlementoda Çerkesleri ve Çeçenleri temsil eden üç milletvekili var. Çerkesçe eğitimi yapan Çerkes özel okulları var. Çerkesçe yayın yapan Nart Televizyon kanalları var. Nüfüs cüzdanlarında Çerkesçe aile adları yazılı. Birçok caddeye Çerksçe isimler verilmiş.

Çerkesler Türkiye’de de o kadar çok seviliyorlar ki hiçbir Çerkes ailesi kendi Çerkesçe soy ismini bile kullanamıyor. Her nedense her Çerkes ailesi bir Türkçe soyisim edinmiş kendine.

Soy isimlerimizi kullanamıyoruz diye sakın kimseyi suçlamayın. Zaten sizlerin suçlama alışkanlığınız var!!!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 7:42 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

kraldan çok kralcı olursan kral seni neden sevmesin

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 11:06 am 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

PauKaF yazdı:
kraldan çok kralcı olursan kral seni neden sevmesin

Çok güzel :o

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 12:02 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

ben anlamıyorum bazen insanları
konu çerkelseri uyandıralım
ama anlatım...koyun olmaktan çıkmadan uyandıralım..bu nasıl olacak peki
hükümetin demokratik açılımları rüzgara karşı yürüyen birinin tükürmesi misali yüzüne yapıştı..
ne kadar yol katettiler...hiççççç
hükümetleri alkışlamakla çerkelser bir yere gelmez bunu kafanıza sokun..
çerkelser kimlik bunalımından kurtulup ne istediklerini öğrendikleri gün uyanacaklar
emrullah bey ve akademi kafkas sitesi erdoğan hükümetini gözü kara destekledikleri için bunu göremiyorlar

e merak ettiğim ve açıklanmasını istediğim bir cümle daha var.
su çarpık sapık yanlış düşünceler nelerdir .çerkelser bunun arkasından gitmesin diyorsunuz..açıklayın bizde öğrenelim.nedir bu fikiler..

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 11:42 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Fanatizm olur düşüncelerin önünü tıkamaktır.Fanatikte,olur düşüncelere kulak kapayıp yaşayandır.Yani,gerçek dışı yaşamaktır.Demokratik Açılım önemli bir süreçtir,provakasyona müsayit;Ulusalcı-Milliyetçi çevrelerin tahammül edemediği bir tabirdir.Anayasada minik değişikliklere rıza göstermeyenler,genel değişikliğe nasıl razı olacaklardır.Çerkes(adıge) olup bunu görmemek olmaz.85 yıldır ilk defa Demokratik Açılımla Çerkescenin tanınması,Üniversitelerde kürsğülerin açılması,Kafkasyadan dil bilimcilerin getirilmesi gündeme geldi.Statikocuların oyununa gelmemek lazım.TRT de Çerkesce yayını hayal edemediğimiz şeylerdi.Partici-pırtıcı mantıkla olayları yorumlamayalım.Gerçekten şimdi daha çok hak veriyorum:''Çerkesleri uyandırma zamanı''ama illa uyuyacağım diyenede bir şey diyemeyiz ki.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 5:44 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

ABREKS yazdı:
Demokratik açılım bir fırsat.
Türkiye de bir Başbakan ilk defa dil ve kültür meselesinin eğitim kurumları aracılığı ile halledilmesi gerektiğini söylüyor.
Üniversiteler kürsüler açılacağını,kanuni engelin olmadığını söylüyor.
Cumhurbaşkanımız,Çerkes Aleminin temsilcilerini Köşk'te ağırlıyor.
İçişleri Bakanı makamında fikir alış-verişinde bulunuyor.
Bu gelişmeleri kimse gölgelemesin
----
• 85 yıldır ilk defa Demokratik Açılımla Çerkescenin tanınması,Üniversitelerde kürsülerin açılması,Kafkasyadan dil bilimcilerin getirilmesi gündeme geldi
• TRT de Çerkesce yayını hayal edemediğimiz şeylerdi

85 yıldır en temel hakları olan şeyler eliden alınmış vaziyette yaşatılan (uyutulan) bir halkı uyandırmak için yapılan tavsiyeler çok ilgi çekici:

ABREKS yazdı:
• Sakın beş milyonuz efendim, şu kadarız, demeyin.

• 70 milyonun kardeşliği bizler için çok önemlidir.

• Fevri çıkışlar,aykırı söylemler,ideolojik haykırışlar KİMLİK-KÜLTÜR meselemize kesinlikle zarar verir.

• Tabii ki,Türkiye bizim anavatanımız,canımız.Mesuliyetlerimizi tabi yerine getireceğiz.

Yarım milyon Çerkes nufusunun bile bulunmadığı Kafkasya'da yetişebilen Çerkes dilbilimcilerin yetişemediği Anavatanımız, canımız’da 70 milyon kardeşimizle 5 milyondan fazla nufusumuzla canlımızla başımızla çalışarak yaşıyoruz. Ben parti-pırtı istemiyorum ama demokratik açılımın getireceği her şeyi ve şunu istiyorum: “Türkçe eğitim öğretim yapan her 70 okula karşılık Çerkesçe eğitim öğretim yapan 5 okul istiyorum” “Kardeşler arasında adalet istiyorum” "Buna karşılık bu ülkeye tüm varlığımı feda ederim" desem fanatik mi olurum acaba? Fevri bir çıkış mı yapmış olurum?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 7:54 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Kafkasyadaki muhtariyetler,Sovyetlerin ve şimdiki RF nin ürünü değildir.Birleşik Kafkas Cumhuriyeti bu muhtariyetlerle ihdas edilmiştir.Ayrıca,Rusya sayısız etnik yapıyı bünyesinde barındırmakta.Rusça tartışılmaz resmi dil,Anavatanda bile yeni yetişenler Rusça konuşuyor.Etnik ayrıştırma politikasıyla bölgeyi elinde daha rahat tutabiliyor.Talepleriniz çok makul ama bunun sosyo-psikolojik zemini çok önemli.Nasıl ki,Kafkasyadaki kardeşlere Ruslara karşı ayaklanın,özgür devletinizi kurun demek fanatizm ve bugüne aykırı bir şeyse,Türkiyedede bazı şeyleri bugün için talep etmek o denli yanlış.Çerkesleri uyandırma zamanı makalesi,bu açıdan çok önemli.Fanatizm biz adıgelere birşey kazandırmaz.Bilgi toplumu oluşturmalıyız.İlla karşı gelmek değil,beraber yaşama kültürümüzede zarar vermemeliyiz.Referandumda EVET demek demokrasi kültürüne hizmet etmek ve statükoculara paylaşım kültürünü göstermek demek olacaktır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 8:55 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Sayın Abreks, bize bu anayasa değişikliğinin Çerkesler olarak getirdiklerini temennileri bir kenara bırakarak somut olarak Maddeleri yazarak açıklayabilir misiniz?

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi