gözde batgiray yazdı:
evet pantolon meselesi ,
katıldığım bi düğünde kızlarımızın hepsi pantolonlu sadece ben ve bir kız da etek var thamateler oynuycak kız bulamıylar ayıp pantolonlu çıkartmadılar bütün akşam düğünde 2 kız oynadık desem yeri var

Derneklerdeki çerkes gençlerine bakıyorum.Bir çoğu havai.Sorsanız en iyi Çerkes onlar.Ekipçiler özellikle.Çerkeskaları gıyerler.Hava atarlar,düğünlerde sabaha kadar eğlenırler.Kaşen bulurlar.
Ama dil bilmezler.Tarıhlerını bılmezler.Özellikle Çerkes kızları dernege Türk erkek arkadaslarını getırıyor.Haynepe!Hayır Çerkes olmadıgı yetmezmiş gibi bı de erkek arkadasını getırıyor.Yarın öbürgün Bu Çerkes kızları hakkında çok olumsuz şeyler söylüyorlar arkalarından.Sen madem Çerkessin,Çerkes kızıyım diyorsun,Ama sevgilin Türk,Türk milliyetçiliği yapıyorsun,dilini bilmiyorsun...Çerkesım deme barı heryerde öyle de Çerkes kızlarını karalama.
Genelde annesı Turk,babası Çerkes olan Çerkes kızlarımız bunu yapıyor.Çünkü annesı Çerkes olmayan bir kız Çerkes kızı değildir.Anne ne yaparsa kız onu yapıyor.Anasına bak kızını al lafı boşa değil.
Bir Çerkes dostum,Türk bir bayanla evli.Ikı çocugu var.Türk gelınımız çocuklarına asla ben Çerkesım dedırtmıyor.Çocuklar butun gun anneyle.Çocuklar Çerkes kültürüyle yetişmemiş.
Annesi Çerkes olmayan kız pşaşe olmadıgı gibi zaten ilerde Çerkesle de evlenmıyor
Neyse lafı çok uzattım pantalondan buraya geldım
Çok doluyum bellı konularda
Kusuruma bakmayın.
Yok artık Çerkes kızı...kalmadı....

((