|
| Uzman Üye |
 |
Kayıt: Pts Haz 30, 2008 8:19 am İleti: 1408 Konum: oçamçira /оцамцира/'ApSuVa TıpHa
|
ABZIÇAYŞA - ABZIÇAXŞA Akhupkhara gibi Apsuvalıkta başka bir kardeşlik çeşidi daha vardır.Buna; bayan olursa Abzıçahşa, bay olursa Abzıçayşa deniliyor.Birilerini mecbur bırakmadan gönüllü olarak iki yetişkin kişi arasında kendi istekleriyle bizim arkadaşlığımız, dostluğumuz toplumda daim olsun. Bizden sonra yetişen küçüklerimizde bizim kardeşliğimizi bilsin, tasdik etsin diye Aşta kesilip, toplantı yapılarak kardeşliklerini, arkadaşlıklarını ilan ediyorlardı.Bu yolda karşılaşan iki kişinin kendi aralarında kardeşliklerini ilan etmesi şeklinde gerçekleşmezdi.Toplumu haberdar edip duyurusunu yapmak zorunlu sayılırdı.Aşta kestiği zaman, topluma; bu kişinin bana karşı iyilikleri çoktur, tatlı dili ve hizmeti sonsuzdur, bu iyiliklerine karşılık bu kişiyi kız kardeşim veya erkek kardeşim olarak ilan ediyorum, ben yokken de benim yerime görmenizi istiyorum, ona yapılacak kötülük veya iyilik bana yapılmış olacaktır diyerek kardeşliğini tüm topluma ilan ediyordu!.. (ALINTI) http://www.apsuvara.com
_________________ ApSuVa'OÇAMÇiRA  a 'αçgι ∂υиυяυçğσ мαçкι ∂ıνıяנαяαzιнöиü αtıρ уυиıנяσρ!..
Ben Bir Sürgünle Doğdum Kendimi Yalnız Bir Dağın Yamacında Buldum Başta Küçücüktüm Şimdi İse Kocaman Bir ABHAZYA'LI OLDUM ...
DİLİM BENİM SES BAYRAĞIM !
|
|