Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 3:30 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: 1460'LAR İSTANBUL’U
İletiTarih: Per Şub 18, 2010 11:55 am 
Usta Üye
Usta Üye

yava yazdı:
işime gelen kısmı değil..işte beynin senin bu kadar dar..
bana göre takvaya uyan kısmı...
ÖRNEK...)Hanifi mezhebeine göre..tokalaşmak karşı cinsle namaz abdestini bozmaz...
ama ben abdest almayı tercih ederim...
2)hanifi mezhebine göre cemaatle kılınan namazda fatiha sesli okunmaz..imam okur senin yerine...ama ben sesli okurum...içime sinmez...
3) köpek kedi vb hayvanlardan biri...ki......hayvanları çok severim..fazla haşır neşir olurum...onlara üzüerimdeki eşyalar temas ettiğinde..o eşya ile namaz kılmam..çünki hayvanın nereye süründüğünü bilelmem..
gerisinide sen getir..
bu saydıklarım işime gelenler mi..yoksa takva ile ilgilimi...
ve artık..sizin gibilerle konuşmayacam..hayata aynı bakış açısına sahip değiliz..siz kendi bildiğiniz gibi yaşayın..bende kendi bildiğim gibi
saygılarımla

yava seni daha öncede uyardım kelimelerini dikkatli seç ben sana hakaret etmiyorum sende bana etme yazık edersin....isabet olmuş bende senin gibilerle konuşmayacağım....doğru diyosun herkes kendi bildiği gibi yaşasın...yazdıklarının cevabını verirdim ama nafile olur bu saatten sonra sana..ALLAHA EMANET OL kardeşim yava...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 18, 2010 11:59 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

siz ....bana; işinize gelen kısmı seçiyorsunuz derken...hiç düşünmeden yazarak..hakaret ettiğinizi görmüyorsunuz...ama ben bu durumun dar bir beynin ürürünü olduğunu yazdığımda hakaret diyorsunuz..pes doğrusu..
işime gelen kısımları yazdım bir okuyun..sonra bilip bilmeden yazdığınız o satırlara bakın...sizce bu bana hakaret değilmi

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 18, 2010 12:06 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

yazdıklarıma cevap veremezsin..çünki yanlış savunulur yanlışın cevabı vardır..benim yaptıklarım yanlış değil ki..ne cevabını vereceksin...açıkçası merak ettim...
yoksa bana...yok sen birinle tokalaştığında namaz abdestini yeniliyorsan dinden mi çıktın diyeceksin..
yok sen cemaatle kılarken namaz buna uymadın diye namazın kabul olmadımı diyeceksin
mekruh sayılabilicek bir kıyafetle içinde şüphe varken namaz kıl kabul olurmu diyeceksin...
evet..ben işime gelen konularda mezheplere uyarım..varmı daha ötesi..bu şekilde düşünmem ve yaşamam..beni mezhepsiz yapıyorsa..ben müslümanım..bırak mezhepsiz olayım..müslüman olmak yeter bana
ve sonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 18, 2010 12:42 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Aslında Kimse mezhepsiz değil,Müslümanım diyor ve Kurana inanıyorsa.Mezhep Kurandır.Kuranı hepimizin anlama gayreti ve ona uyma mecburiyeti vardır.Onun tavsiye ettiği (emrettiği) güzel hayatı,adil davranışı,yaratandan (Allahtan) dilemeyi,ona sığınmayı,güç alırcasına ona dayanarak,onun gösterdiği ışıkta yaşamı idame ettirmemiz gerektiğini hepimiz biliyor ve inanıyoruz.

Kuranı (Ayetleri) anladıkça tartışmalar,fikir alış verişleri olacaktır muhakkak.Kafalardaki her çelişkiyi,arayışı bir birimizede aktarıp Kuran bunu diyor,hayır bunu diyor diye ufki açılımlar zorlaması yapacağız bir birimize tabi ki.Çünkü bizim derdimiz Kurani (İslami) hayatı yakalamak,yaşamımızı buna göre düzenlemek.

Mezheplerde (İmamlarda) böyle çıkmıştır.Kendi yorumlarınıiAyetlerin demek istediklerini açmışlar,sunmuşlardır.Belki yarumlarında yaşadıkları zamanın insan zekasının anladığı kadarlığı,sosyal durumlar,economik durumlar,örfi ve geleneksel anlayışlarda kendilerini zorlamış veya etkileri altındada olsa bir nebze kalmışlardır.Taraf bulmuşlar,kitleleri etkilemişler,hem fikirlileri çoğalmıştır.Belki de Kuranı çalışmalarında,kendilerince açıklamalarında,kitaplaştırmalarında birer mezhep oluşturma dertleri yoktu.Kendileri dışında kitleleri etkileme,taraf bulma durumu gelişmiş ola bilir.

Fakat bu gün insan oğlu belki daha detaycı,inceleyici,araştırıcı ve bunun için Kuranı inceledikçe,çalıştıkca daha bir teferruatları tespit edici olmuş olamazmı?Bu çalışmalarında gelişen,değişen toplumsal anlayışın,sosyalleşme değişkenliğinin,sanayileşmede,ticari ilişkilerde ve ilim teknolojide çok farklı konumlarda oluşları etkilemiş olamazmı?
---------------------------------------------------------------------------

Derlerki mesela; Marks felsefesini yazarken (Manifestosunu) onun devrim yapmak,rejimleri değiştirmek gibi bir derdi yoktu.Sadece sosyal hayata dair hayalleri vardı,kitaplaştırdı amma kitleleri çok etkildi........

Bunun gibi bir şey yani....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi