Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 2:37 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 34 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: KAZA NAMAZI
İletiTarih: Cum Mar 26, 2010 1:30 pm 
Usta Üye
Usta Üye

Eğer Allahın dediği gibi müslümanlar olsaydık,onun ayetlerine göre yaşamımızı inşa etseydik bu gün beş vakit namazını kılan fakat terazide hokkabazlık yapan esnaf tiplemeleri,yada şehvet düşkünü hacı efendileri kendi toplumunda örnekler görüp,edebiyatında (Roman-hikaye) karekter canlandırmalarını akıl edebilecek sanatkar,yazar v.s çıkmazdı Müslüman toplumdan.(Küçük bir örnek tabi
----------------------------decengua-----------------------------------------------------

yukarda saydığın tipler her toplumda var sadece müslümanlarda değil beş vakit namaz kılan derken sanki bütün müslümanlar öyleymiş beş vakit namaz kusurluymuş gibi göstermeye mi çalışıldı yada ben yanlış anladım büyük ihtimalle...nasıl akp nin hep iyi taraflarını görebiliyosan müslüman toplumunda iyi taraflarını görmek daha adil olmaz mı(küçük bi örnek) tabi bu yazılanlardan hareketle namaz beş vakit değildir aslında namaz diye bişey bile yoktur hatta peygamber bile yoktur uyanın ülen ey gafiller diye açıklama yazacak olan salatalık gördüğü yere avucunda tuz ile koşan don kişotlar olacaktır ama......

onlarda olmazsa biz nasıl eğlencez be... Razz

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 26, 2010 1:42 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Decenqua ,

Allah'ın ilk emri bildiğiniz gibi "İkra=Oku" dur.Okuyan insan , düşünen , aklını kullanan ve aklını kullanarak Allah'ı bulan , bilen ve iman eden insan demektir.

Şeytan , Allah'ı inkar etmez ama inkar ettirir. Bunu nasıl yapar ? "Okuma" der , "Akıl edemezsin " der , "okusan da anlamazsın" der. Okuma dediği nedir ? Kur'an ı Kerim'dir. Okusan da anlamazsın dediği , Kur'an ı Kerim'dir.

Şeytana uşaklık edenler de , onun bu sözlerini tasdik ederler , "Kur'an ı Kerim'i okuyarak anlayamazsınız , onun için hadisleri okumanız gerekir " derler.

Sevgili Peygamberimiz , sağlığında Kur'an dışındaki sözlerinin ,herhangi bir karışıklığa meydan vermemesi için yazılmasını yasaklamıştı. Vefatından 200 yıl sonra , şeytana uşaklık eden müşrikler , Kur'an ı Kerim'in okunmasını , anlaşılmasını önleyip zorlaştırmak için Peygamberimizin sözleridir diye kendilerinin uydurdukları sözleri , hadis olarak ortaya attılar. En büyük dayanakları ise namazın kaç vakit kaç rekat olduğu , abdestin nasıl alınacağının Kur'an da yazılı olmadığıydı. Allah , bunları nasılsa Kur'an ı Kerim'de bildirmeyi unutmuştu! Sonra hadis uydurmaya devam ettiler ve hadis sayısı yüzbinleri geçti!

İsteyen istediği inanca sahip olur , iman eder veya etmez. Bu , onunla Allah arasındaki bir akidedir. Kimsenin karışmaya hakkı yoktur.

Ama bir kişi çıkar , Kur'an ı Kerim'i okumayın , okusanız da anlamazsınız deyip hadis dedikleri Peygamberimize atılmış iftiraları okutmaya kalkışırlarsa , birileri çıkıp onların bu oyunlarını bozar.

Kur'an ı Kerim'i okuyup anlamayacak olan kişinin , hadisi okuyup anlayacağı garantisini kim vermiş bu arkadaşlara?

Salat kelimesini elinden geldiğince ve kendince açıklamışsın , bunun için hangi hadise başvurdun? Hadislere gerek duymadan nasıl açıklayabiliyorsun , sen de bizim gibi ulema olmayasın!

Bir arkadaş ise "her gün bir ayet" diyerek , başkalarının yaptığı bir çalışmayı , başka bir siteden kaynak göstermeden , alıntı olduğunu belirtmeden böylelikle kendisini olduğundan başka alim ulema gibi göstermek kasdı ile hırsızlama yapıyor ve bundan hicap duymuyor!

Aynı pişkinlikle , ben hırsızlığıma devam ederim , diyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 26, 2010 3:02 pm 
Usta Üye
Usta Üye

e ben dedim ama Laughing

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 26, 2010 5:10 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

iisgor yazdı:
Decenqua ,

Salat kelimesini elinden geldiğince ve kendince açıklamışsın , bunun için hangi hadise başvurdun? Hadislere gerek duymadan nasıl açıklayabiliyorsun , sen de bizim gibi ulema olmayasın!

.

Hiç bir hadise gerek duymadan,Kuranı Meallerden dinimi annadığım kadarıyla dediğiniz gibi kendimce.Yaw şu tatlı sohbet,tartışmaların güzel tarafı hepbirlikte hepinizin münakaşası itelemesi ve çekim kuvveti oluşturmasıyla güzel olanı hepinize şahsen borçlyum.Konun,mevzunun içine girmelere sebepsiniz,

Hatta abrek80'de dahil Mr. Green

Sn: iisgor sakın ukalalığıma vermesin kimse diyerek, nezdinizde, amma sordunuz taraf olayım hoşlucasına, Ulamayım diyeyim haddim olmazcasına,densizce o zaman... Mr. Green

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 34 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi