Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt May 26, 2012 1:16 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: KAFKASYALILAR GELİN BİRLİK OLUN
İletiTarih: Cmt Ekm 25, 2008 6:11 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

İmam Mansur Uşurma Kuzey kafkasyanın rus istilasına karşı bayrak açan
lideri. Tarihi kaynaklarda hakkında çok az bilgi bulunan ve efsanevi bir kişi olan Mansur, kafkasyalıların bir bütün olarak saldıran rus kuvvetlerine karşı başkaldırmaları gerektiğini ileri sürüyordu. Zamanına göre onun ileri görüşlülüğü onun kimliği hakkında şüpheye düşülmesine de sebep olmuştur. Kimilerine göre italyan kimilerine göre tatar olan bu efsanevi çeçen çok kısa süren mücadele yapmasına rağmen Kafkasyalıların birlikte hareket etmeleri halinde neler yapabileceğini de ortaya koymuş ve özgürlük bayrağını açmıştır.
Tolstoy, puşkin gibi yazarlar ondan efsanevi bir lider olarak övgüyle bahsederler. Mansur'un başlattığı özgürlük mücadelesi ve temel felsefesi tam olarak anlaşılamadan kafkasya ve Kafkasyalı halkların geleceği hakkında tahminde bulunamaz. Günümüzde kanlı savaşların ve acıların yaşandığı Kafkasya'da onu hayalcilikle suçlayanların olması hala onun temel düşüncelerinin fark edilememesi ise ne acı bir gerçektir.
Halbuki o kurtuluş için çok basit bir söylem kullanıyordu:

"KAFKASYALILAR BİRLİK OLUN...!

Kaynak: Kafkasya Araştırmalar Grubu

http://www.abreg.net/index.php?topic=232.0

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: KAFKASYALILAR GELİN BİRLİK OLUN
İletiTarih: Cmt Ekm 25, 2008 7:03 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

ALKIŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ İMAM MANSUR UŞURMAYA

Surprised Surprised Surprised Surprised Surprised

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 05, 2009 5:02 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

"KAFKASYALILAR BİRLİK OLUN...!
----------------------------------İmam MANSUR---------------

Bu; bu gün için bile nekadar geçerli bir söz. Bir halkın mukadderatı 21.yüzyılda daha başka bir boyuta geldi.

Diasporadaki ortak kader benzeşmesi.

Ayrı bir savaşın güçlülüğü için de gerekiyor böyle bir hitab-i sesleniş.

Bir İmam mansur gibi liderin çıkıp, bu günkü halkımızın yok oluş karşısında, birlik olmayı ve olabilmenin yollarını gösterip, Asimilasyona çare üretse ve yapılanmalar için yol gösterse ve de tek bir meseleye odaklanmışlığın ifadesiyle KAFKASYALILAR BİRLİK OLUN dese.

Birlik olmadaki tek nokta vuruşunun, KAFKASYALILIK olduğuna inandırsa diasporayı.

Bu samimiyete inandırıcılğın güvenirliğiyle diasporamızın tek bir Thamede'si olsa, tıpkı İmam Mansur gibi.

Sadece Kafkasya'ya ve Çerkez'liğe sevdalı,sadece gidişatımızın haline yüreği narlı, Thamede'miz olsa.

Bütün diaspora ona inansa..

İnşallah bir gün.............................

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 05, 2009 10:39 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

inş bir gün olur ama bana zor gibi geliyo daha boylar arasında bile anlaşılamıyoken tüm kafkasların birlik olması zor gibi çeçenler çerkesleri sevmez,kabardeyler şapşığlardan iyidir abhazlar kabardeylerden iyidir......kendi aramızda devam edegelen ben senden daha üstünüm çekişmeleri bitmedikçe zor ama inşaallah bir gün bütün kafkasya birlik olacak

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Haz 08, 2009 9:01 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

çeçenler çerkesleri sevmez,kabardeyler şapşığlardan iyidir abhazlar kabardeylerden iyidir......kendi aramızda devam edegelen ben senden daha üstünüm çekişmeleri bitmedikçe zor ama inşaallah bir gün bütün kafkasya birlik olacak
-------------------------------------yorgun----------------

Hadi Çeçenleri bir nebze anlıyorum.Dünya gerçeklerinden dolayı Çeçen Savaşın da fazla bir şey yapamadık diaspora olarak Çeçenistana. PKK ve Çeçenistan kıstası oluşturdu iki ülke arasında Rusya ve bu iki ülkenin stratejik anlaşmaları bir takım yardımlaşmalara sıkı denetim getirdi falan

Ya bizim Adiğe'lere ne oluyor.Kaberdey,Abzeh vay Şapsuğ Hatukoy v.s. çocuk çocuk işler.Aslında ciddiye alınacak bir şeyde değil.Birazda Çerkeslik sorunlarına karşı samimiyetsizliğin yakıştırmalı kaçışları bunlar.

Çünkü bunları takip edenlere dikkat ediyorum içlerine kapalı toplumlar olsalar kendilerini muhafaza için inanacağım.Boylar arasında bu tür tavırlar sergileyenler inanın Çerkes olmayan halklarla kaynaşmada hiç bir mahsur görmüyorlar.

Bunun için çocuk çocuk işler diyorum.

At, at gözlüklerini diaspora....................

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi