Alıntı:
Avrupa birliği onların papazlarının eseridir.İsrail parlementosuda (Kneez) hahamların eseridir vesselam.Bana göre adildirler...........
Bütün söylediklerinize candan katılıyorum ama yukaridaki en son paragrafınıza katılmıyorum. Çünki din adamları her yerde aynıdır. Hahamda olsa, papazda olsa, imam da olsa. Avrupa birliği ve İsrail Parlementosu eğer din adamları hakim olsaydı oluşamazdı. Papazların hakimiyetinin en çarpıcı örneği ortaçağ Avrupasıdır.
Tüm din adamları (hiristiyan, yahudi, veya müsliman) Allahın insanlara sadece şirki ortadan kaldırmak için vahiy indirdiğini zannederler. Allahın kendisine kulluk etmedikleri için insanlara kızdığını zannederler. Tüm hayatımızın Allaha tapınma üzere olduğunu ve onun dışında ilahlar seçtiğimizde bize kızdığını, cennete sadece Allaha inanmakla gideceğimizi iddia ederler.
İşte bu Allah imajı insanların, özellikle din adamlarının kendi yarattıkları bir imajdır. İnsan duygusunu Allaha empoze ederler ve onu hakimiyetini ve güçünü kendi tebasından onaylamasını isteyen bir kıral bir imparator gibi görürler.
Allah’ı diğer ilahları kıskanan bir yönetici, bir diktatör olarak görürler. Allahın vahyi, aynı beşer diktatörler gibi, kendi tek hakimiyetini teminat altına almak için indirdiğini iddia ederler.
İşte bu anlayıştaki Din adamları kendilerini kendi imajlarındaki ilahın yeryüzündeki temsilcileri zannederler..
Onun için dir ki...
Alıntı:
Hayvanın ve bitkinin de yaşama hakkı vardır ve ya emeğin hakkını sahibine teslim etmek lazım.Buda bireyin kazanma ve yaşama hakkıdır.Bütün canlıları yaratan onlara yaşama hakkı tanımıştır.Kavimleri yaratanda Cenabı haktır ve yaşama hakları vardır. Kavimler nasıl yaşar.Hayvana otunu yemini,bitkiye toprakta kökleşmesini ve suyunu temin edersin.İnsana kazancından dolayı besin zincirini,mekan edinme hakkını v.s. sağlar yaşam idame kolaylığını temin edersin.Kavime ise kültürel haklarını geliştirme imkanı-musadesi sağlarsın.Haklar böylece yerine oturur.İnanç hakkı da böyledir diğer haklarda.Bunları sağlamassan kaos olur,paralar akıtır bir sürü canların kırılmasına sebeb olursun.Müslüman ülkelerde bu yönetim anlayışı gelişmemiştir.Onun için mezhep,kavim kavgaları derinleşmektedir gittikçe.Tarihte Kavimlere karşı kavmi hakları teslim etme adalet anlayışları olmamıştır ve gelenekselleşmemiştir.Onun için bunu Müslüman Ülkelerde göremiyoruz.
Bu paragrafta en güzel bir şekilde tarif ettiğiniz gibi ne hayvana, ne bitkiye, ne bireye, nede kavme Allahın verdiği hakları tanımazlar, gaspederler.
Selam ve hürmetler.