Alıntı:
bu iki cümlenizden anladığım kadaryla kafkasyanın şuan bu durumda olması DİNDİR ölemi ? bundan emnmsnz bunun nedeni dinsizlık olmasın ?.. kadına verilen değer İSLAMİYETLE anlaşılmıştır.. O CENNET Kİ kadınların ayakları altına serildi ... ya dininizi bilmiyorsnz ya kafkasyayı ?
Ben şu anki sorunun din olduğunu söylemedim, o an ki güzelliğin hristiyanlık ve islamdan etkilenmedikleri için kadına ve özgürlüğe değer verebilmelerinden kaynaklandığını anlatmaya çalıştım.
Ayrıca İslamda en basit olarak şahitlikte 2 kadın 1 erkeğe eşittir. Bu çağdaşlığın neresinde. Bahsimiz çağdaşlık!
Alıntı:
köyde sıkışmaktan kastınız nedir acaba ? şehirde bahssetğinz çerkeslık dernek köşelerinde kafe oynamak mı ? köyde yaşayn insanlar hala çerkeslık adına bişeyler taşıyrsa orda oldukları içindir..çerkesler genelde çiftçidirler bu yüzden köyü şehre tercih edrler.. hatta şuan köylere geri göç başlamştr .. çağdaşlıktan kastınız nedir tam anlamadım ?
Benim gözlemimdir. Kimsenin çerkes halkı için bir şeyler yapmaye niyeti yok. Herkes günü geçirmenin derdinde, güçlü bir siyasi platform yok. Sadece köylerde çerkeslik var, kültürü yaşatma konusunda köylere düşen görev bu. Şehirde, derneklerde Çerkes halkının geleceği hakkında kafa patlatılmalı, ancak derneklerde de böyle bir eğilim yok gibi. Anlatmak istediğim şey kabaca bu.