Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 4:46 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: DAYAKÇI THAMADE
İletiTarih: Pzr Oca 10, 2010 12:11 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

DAYAKÇI THAMADE
Anlatan: TSEY(JHINT) Selvar
Derleyen: GHUNEKHO K. Özbay
Pşıjh Habl, 1978

Vaktiyle Adigey’de bir thamade yaşarmış. Kendisi dürüst, karakterli ve değerli bir şahsiyetmiş. Herkes tarafından tanınır, sevilir ama bir o kadarda kızılırmış. Çünkü, evine gelen misafirleri ağırlayıp, yolcu ettikten sonra köy çıkışında adamlarına bir güzel dövdürürmüş.

Olay tüm Adigey’de bilinir ama hiç kimsede thamadeye cesaret edip sebebini soramazmış.

Bir gün bu olayı gençlerden biri merak etmiş ve arkadaşını da yanına alarak thamadeye misafirliğe gitmiş. Ailenin fertlerince kendisi çok güzel karşılamış, ağırlamış. Genç, gecede misafir olarak kamış.

Gün ağarınca arkadaşıyla birlikte müsaade isteyip evden ayrılıp köylerinin yoluna koyulmuşlar. Thamadenin adamları nerde karşımıza çıkacaklar diye dikkatli olarak yola devam etmişler ama hiç kimsede yollarını kesmemiş.

Genç köyüne dönmüş dönmesine ama daha da meraklanmış.

Bunun üzerine yeniden atına atlayıp thamadenin evine gitmiş. Kendisi yine aynı nezaket kuralları içerisinde karşılanmış. Thamade eve gelince misafirine hoş geldin demiş. Genç thamadeden müsaade isteyip ziyaretinin nedenini açıklamış.
- Thamader, ben sizlerle ilgili çok şeyler duydum. Duyduklarım genelde güzel şeyler. Yalnız merak ettiğim evinize gelenleri ağırladıktan sonra köy çıkışında dövdürüyormuşsunuz. Benim başıma böyle bir şey gelmedi. Merakımı giderirseniz sevinirim. Tekrar sizleri ziyaretimin nedeni budur.

Thamade yerinde biraz doÄŸrulmuÅŸ;
- Bakın bana bir çok misafir gelir. Gelenleri dövdürdüğümde doğru. Gelenlere olanaklarım ölçüsünde ikramda bulunurum. Gelenlerde aman zahmet etmeseydiniz, yorulmasaydınız gibi yaklaşımlarda bulunurlar. Bana gelen Tanrı misafiridir. Ben ne ikram edersem ona yetinecek. Ben ve ailem senin için yapmak istediklerimize karşı gelmedin, aileden biriymiş gibi davrandın, gölümüzü hoş tuttun. Ben senin gibilerini niye dövdüreyim. Benim dövdürdüklerim işgüzarca hareket edenlerdir.

Genç, thamadeye yeniden teşekkür edip gönül rahatlığıyla evine dönmüş

circassiancenter

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: DAYAKÇI THAMADE
İletiTarih: Sal Mar 16, 2010 3:50 pm 
Usta Üye
Usta Üye
adige3456:)

çok güzeldi Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi