Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 4:08 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: TÜRKİYE'DE ÇERKES YOKMUÅž
İletiTarih: Cmt Oca 03, 2009 2:40 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Dünya genelinde etnik köken, dil ve din araştırmaları yapan Amerikan merkezli United States Center for World Mission(USCWM) adlı vakfın Aralık 2008 verilerine göre, Türkiye nüfusunun yüzde 20.8`ini Kürt kökenliler oluşturuyor. Araştırmaya göre, Türkiye`de 52.8 milyon Türk yaşarken, Zazalar ile birlikte toplam Kürt sayısı 15.4 milyon.

Türkiye`de yaşayan Kürt kökenlilerin sayısı ve diğer etnik grupların nüfusa oranı hakkındaki tartışmalar devam ederken, bir araştırma da dünya genelinde etnik köken, dil ve din araştırmaları yapan Amerikan merkezli USCWM isimli vakıftan geldi.

Vakfın Aralık 2008 verilerine dayandırdığı araştırmasında, Türkiye`nin nüfusunun 74 milyon 398 bin 700 olduğu kaydedildi. Araştırmada, nüfusun yüzde 71`ini oluşturan 52 milyon 826 bin kişinin Türk olduğu ifade edilirken, Zazalar ile birlikte Kürtlerin sayısının 15 milyon 426 bin olduğu belirtildi.

Araştırmada Türkiye`de 1 milyon 313 bin Zaza`nın yaşadığı, Kürtlerin 5 milyon 902 bininin ise Türkçe konuştuğu kaydedildi.

Türkiye`de 1.8 milyon Arap, 910 bin Çerkez, 620 bin Fars, 540 bin Azeri yaşadığının belirlendiği araştırmada, Türkiye`de 76 bin Ermeni, 28 bin Süryani, 14 bin Rum ve 13 bin Musevi bulunduğu vurgulandı.

Türkiye`nin nüfusunun etnik köken dağılımı şöyle:

- Türkler 52 milyon 826 bin

- Kürtler 15 milyon 426 bin

- Araplar 1 milyon 839 bin

- Çerkezler 910 bin

- Farslar 620 bin

- Azeriler 542 bin

- Gagavuzlar 410 bin

- Pomaklar 331 bin

- Bulgarlar 328 bin

- Lazlar 151 bin

- Gürcüler 150 bin

- Tatarlar 126 bin

- BoÅŸnaklar 101 bin

- Ermeniler 76 bin

- Karakalpaklar 74 bin

- Arnavutlar 66 bin

- Romanlar 66 bin

- Abhazlar 43 bin

- Osetler 37 bin

- Süryaniler 28 bin

- Rumlar 14 bin

- Museviler 13 bin

- Keldaniler 300

MERİÇ TAFOLAR / Milliyet

http://haber.circassiandiaspora.com/index.php

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: TÜRKİYE'DE ÇERKES YOKMUÅž
İletiTarih: Pzr Oca 04, 2009 12:31 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

bu neticeye hangi sayimla vardiklarini bilmiyorum ama bir arastirma yapilmadan tahmin yürüttükleri yüzde yüz türkiyede sadece orta anadoluda 76 cerkez köyü vardir egede karadeniz icanadoli bir kadar ve diger bölgelerdekileride haric boyle tutarsiz konularla her zaman dünya medyasini karitimakla cok ünlüdür amerika
elini atigi her yeride kurutmaya keske bütün arastirmalarinida iraatlarinida kendine saklasa dünya icin daha hayirli ölurdu

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 04, 2009 11:50 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hiç saymaya gerek yok bir çerkes dünya bedeldir bunu abd lilerde bildikleri için az göstermişler Mr. Green

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 05, 2009 11:47 am 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

viewtopic.php?f=109&t=9768&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=ah+bir+say%C4%B1m%C4%B1z+yetse

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 06, 2009 5:00 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
kanarya0519

Türkiye’de yaşayan altı milyonu aşkın Çerkesin olduğunu söylüyor kaffed

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 06, 2009 6:05 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

kendi kendimize söylüyoruz 6-7 milyon diye

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 07, 2009 8:28 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

az yada çok olmak değil sorun çerkesim diyebiliyomusun kaç kişi çerkesim diyebiliyosa sayımız okadardır

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 02, 2009 7:37 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Her araştırma ve tespitleri hali durumumuza yorumlasak. Biz diasporadakiler için gerçekçi yaklaşımların tahlili olsa bu.Her tespitten bir çareler nemalanmaları nasiplenip, sorunlarımıza çözümler üretkenliği için analizler oluştursak.Mesela şöyle düşünsek.Bu araştırmaları yapanlar anadilini konuşanları baz almış olamazlarmı.Eğer böyle ise, bizler bunu mali külfeti ve zaman işgali olabileceğinden, gerçekleştiremeyeceğimiz bir çalışmanın hali hazırlığı kabul edip,bu tespiti kabullenip 3 ile 5 milyon arasında kabullenişler sergilediğimiz nüfusun anadilini konuşabilenler oranını tespiti kabul etsek.Ve diaspora olarak işin vehametine kafa yoruşlar başlatıp, çareler üretimine dönüştürsek bunu.Anadilin akıbetinin ortaya çıkmışlığı kabul etsek yani.Burada kendi kanatimide söylemezsem dürüstsüzlük olur sanırım.Anadilini konuşanları baz alarak yaptıysa bu şirketler tespitlerini çok cömertlik yapmışlar kabul ediyorum ben.Bence anadilini tüketenler daha az.500.000 ile 600.000 arası.Ben doğma büyüme İstanbulluyum.Bunu şundan söylüyorum.Eskiden bir 30-40 sene önce şehrin sokaklarında bir semtten bir semte giderken günde bir veya iki kere kendi arasında Çerkezce konuşanlara muhakkak rastlıyordunuz.O zamana göre İstanbulda Çerkez nüfusu daha azdı.Bu gün sanırım 500.000 ile 1.000.000 arası var sayılıyor tahmini.Anadolu Çerkezleri daha çok aktı İstanbula göçlerle o yıla nazaran.Hal böyleyken aylarca bir semtten bir semte günün hersaati gidin bir tek anadilini konuşan bir iki kişiyi bir arada göremezsiniz.Ben işim icabı sokaklarda ve çeşitli semtlerdeyim.Ayları bırakın yıllardır denk gelmiyorum.İnanın Lazca konuşanlara denk geldim şu bir iki yıl içinde.Kürtçe konuşanları saymıyorum.Onlar mecbur kalmayınca anadilini kendi aralarında konuşmayı ihmal etmeyen asil bir halk.
Anadili tüketmek diye bir tabir kullandım konu içersinde.Tüketildikçe kendini üreten bir olgudur dil.Bunu burada bunun için kullandım.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 02, 2009 9:55 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
tuÄŸrul

tam sayıyı bilen varmı ne kadar cerkez var türkiyede

21 Mayıs 1864 sürgün sürgünü soykırım hakkında 144 yıl 145. 2007 2008 2009 çerkez adige çerkes adige cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih circassian community kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset çeçen siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 03, 2009 5:23 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Seni sayarsak tuÄŸrul 7 000 000 saymazsak 6 999 999

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi