Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 4:03 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: SOYKIRIMIN 150.YILDÖNÜMÜ YAS YILI İLAN EDİLSİN
İletiTarih: Cum Kas 18, 2011 8:30 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Adıge Khase Soykırımın 150. yıldönümünün yas yılı ilan edilmesini istiyor
18/11/2011 13:54

Resim
Arambiy Hapay

Adıgey Adıge Khase'si 2014 yılını Çerkes dünyası için yas ve anma yılı olarak ilan edilmesini istiyor.

Adıge Khase yönetim kurulunun dün yapılan toplantısında alınan bu karar, sivil toplum örgütünün sekreterliğince açıklandı.

Soçi’de Kış Olimpiyatlarının yapılmasının planlandığı 2014 senesi, Rusya-Kafkasya savaşlarının bitişi ve 1,5 milyon Çerkesin anavatanlarından sürgün edilişlerinin 150. yılı olacak.

Adıge Khase Lideri Arambi Hapay’ın ifadesine göre, Adıgey Adıge Khase yönetim kurulu sadece ilgili öneride bulundu ve konuyla ilgili nihai kararı Dünya Çerkes Birliği alacak.

ajanskafkas

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: SOYKIRIMIN 150.YILDÖNÜMÜ YAS YILI İLAN EDİLSİN
İletiTarih: Pzr Kas 20, 2011 9:16 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Adıgey'de 'yas yılı' önerisi tartışmaları da beraberinde getirdi

17 Kasım'da Maykop’ta yapılan Adıge Khase sivil hareketi yönetim kurulu toplantısında, 2014 yılının yas ve anma yılı olarak ilan edilmesi beş evet ve iki hayır oyu ile kabul edildi ve bu önerinin Dünya Çerkes Birliğine götürülmesi kararlaştırıldı. Öneri ile ilgili Adıge sivil toplum adamları ve halk farklı görüşlere sahip.

Adıge Khase’nin gençlik kanadını temsil eden, yönetim kurulu üyesi Ruslan TlünyayevBu tarih bizim halkımızın büyük trajedisinin 150. yılı. Eğer bu önemli tarih sadece birkaç sessiz programla anılırsa, bu bizim ve dedelerimiz için hakaret olacaktır. Tüm yılın milli yas olması gerekir” dedi.

Toplantının bazı katılımcıları yas günlerinin sadece Olimpiyat günlerinde olması veya 2014’de bir gün olması yönünde önerilerde bulundu. Bazıları fikirleri desteklemedi. Adıge Khase yönetim kurulu üyesi Adam Bogus “Gözyaşı dökmek ve yılı yas yılı ilan etmek Çerkeslerin geleneğinde yok. Siyasi, sosyal ve etnik anlamda eğer bazı problemler varsa, yas yılı ilan etmek değil Rusya veya dünya toplumuna başvurmak, kanunları değiştirmek, mücadele yürütmek lazım.” şeklinde görüş belirtti.

Adıge Khase lideri Arambiy Hapay “Şu anda başvuru metnimiz iki dilde hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta metni DÇB’ye göndereceğiz. Eğer bu karar kabul edilirse, tarihi olayların 150. yılı dolayısıyla Adıgey Adıge Khase’si anma ve yas yılının yürütülmesi hazırlıkları ile ilgilenecek.” dedi.

Adıge Khase’nin bu son kararı ile ilgili Adıgey halkı farklı yaklaşımlarda bulundu. Maykop'lu Ruslan BabayanBu gerçekten çok saçma görünüyor. Ne yani bir yıl boyunca yas mı tutacağız? Bu, her zaman için yaşamı seven ve ona değer veren Çerkeslerin geleneğinde kesinlikle yok!” dedi.

Koşehable’li Ali Gubjokov ise “Adıge Khase’nin önerisini destekliyorum, böylesine önemli bir tarihte dedelerimizin topraklarında olimpiyatlar gibi spor-eğlence faaliyetlerinin yürütülmesi adil değil. Eğer bu olimpiyatlar olmasaydı bile bu yılın anma ve yas yılı ilan edilmesi gerekirdi” şeklinde konuştu.

ajanskafkas

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: SOYKIRIMIN 150.YILDÖNÜMÜ YAS YILI İLAN EDİLSİN
İletiTarih: Pts Kas 21, 2011 7:52 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Adıge Khase 'yas yılı' önerisini geri çekti

Resim

Adıgey Adıge Khase yönetim kurulu 19 Kasım'da yaptığı toplantısında, Dünya Çerkes Birliğine gönderilen 2014’ün yas ve anma yılı ilan edilmesiyle ilgili önerisini geri çekti.

17 Kasım'da Adıge Khase yönetim kurulu 2014’ün tüm Çerkes dünyasında yas ve anma yılı olarak ilan edilmesi önerisinde bulunmuştu.

19 Kasım'da yapılan toplantıda ise 2014’ün Rusya-Kafkasya savaşlarının bitişinin 150. yıl dönümü dolayısıyla yas ve anma yılı olarak ilan edilmesi önerisi oy birliği ile geri çekildi. Kararın iptal edilme nedeni hakkında Adıgey Khase’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

ajanskafkas

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi