Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 3:41 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İBRAHİM YAĞANOV SALDIRIYA UĞRADI
İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 4:34 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

İbrahim Yağanov saldırıya uğradı

20/07/2011 01:01

Nalçik/Ajans Kafkas - Kabardey-Balkar sivil toplum örgütü “Khase” lideri İbrahim Yağanov 19 Temmuz gecesi Nalçik’te saldırıya uğradı.

Resim

Yağanov’un evinin yakınlarında aracından indiği sırada 5 kişi tarafından saldırıya uğradığı ve kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Saldırganların demir sopalar kullandıkları ve Yağanov’un durumunun kritik olabileceği belirtiliyor.

30 Nisan 2010 tarihinde de benzer şekilde kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğrayan ve bu saldırıdan kendini korumayı başaran Yağanov, 5 Kasım 2009 tarihinde de saldırganların hedefi olmuştu. KU/YA

http://www.ajanskafkas.com/haber,26483, ... ugradi.htm

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: İBRAHİM YAĞANOV SALDIRIYA UĞRADI
İletiTarih: Per Tem 21, 2011 6:18 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Khase, Yağanov saldırısı ile ilgili yönetimi suçladı

21/07/2011 14:13

Nalçik/Ajans Kafkas - Kabardey-Balkar sivil toplum örgütü “Khase”, başkanları İbrahim Yağanov’a düzenlenen saldırı ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Resim

Bildiride, saldırının Kabardey-Balkar’daki ekonomik, sosyal ve hukuki problemlerle ilgili olarak sivil toplum ve siyaset çevrelerinin geniş çaplı katılımıyla gerçekleştirmeyi planladıkları konferansa bağlı olduğu ifade edildi.

Khase’den yapılan açıklamaya göre, 16 Temmuz’da yapılması hedeflenen konferansa salon tahsis edilmesi için Sendikalar Federasyonu ile anlaşmaya varıldı, ancak daha sonra tadilat gerekçesiyle Sendikalar Federasyonu geri tarafından anlaşma iptal edildi. Khase lideri Yağanov’un sendika başkanının Faina Ahayeva’nın sekreteri ile görüşmesinin ardından, sendika başkanı, ‘Yağanov’un sekreterine hakaret ettiği’ suçlamasıyla mahkemeye başvurdu. Yine yapılan açıklamaya göre, Mayski bölgesi Kazak temsilcisi Eduard Burla, bölge başkanlığına çağrılarak, konferansa katılmaktan ‘men edildi’

Khase yöneticilerine göre, çıkarılan zorluklara rağmen konferanstan vazgeçilmeyerek birkaç gün sonrasına ertelenebilmiş olması (23 Temmuz), Yağanov’a yapılan saldırının gerekçesini ortaya koyuyor. Yapılan açıklamada “Yaşanan tüm bu olayların Kabardey-Balkar yönetiminin, özgür diyalog ile ilgilenmediği, bağımsız sivil topluma karşı olduğu ve ülkede yığılan problemleri çözme isteğinde olmadığı anlamına geldiğini düşünüyoruz” ifadeleri yer aldı.

19 Temmuz gecesi Yağanov, evinin önünde, otomobilinden indiği sırada kimliği belirsiz beş kişinin saldırısına maruz kaldı. Saldırganların demir sopalar kullandıkları saldırının sonunda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yağanov’un hayati tehlikesinin bulunmadığı, bugün taburcu edildiği, tedavisine evde edileceği bildiriliyor.

Kabardey-Balkar yönetiminden Yağanov saldırısı ve konferans ile ilgili iddialar hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. KU/ÖZ/YA

http://www.ajanskafkas.com/haber,26492, ... suclad.htm

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 21, 2011 6:37 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Krasnodar Adıge Xase’si İbrahim Yağan’a Yapılan Saldırıyı Kınadı

19 Temmuz tarihinde Kabardey-Balkar Cumhuriyeti toplumsal Hareketi ‘Xase’ Başkanı İbrahim Yağan’a karşı cinayet teşebbüsünde bulunuldu. İbrahim Yağan’ın yakınları ve akrabalarından edinilen bilgiye göre metal bir nesne ile kafasına, düzelmeyecek derecede sakat bırakmak hatta öldürmek amacıyla vurulmuştur.

KRASNODAR TOPLUMSAL HAREKETİ ‘ADIGE XASE’ YÖNETİMİ

19 Temmuz tarihinde Kabardey-Balkar Cumhuriyeti toplumsal Hareketi ‘Xase’ Başkanı İbrahim Yağan’a karşı cinayet teşebbüsünde bulunuldu. İbrahim Yağan’ın yakınları ve akrabalarından edinilen bilgiye göre metal bir nesne ile kafasına, düzelmeyecek derecede sakat bırakmak hatta öldürmek amacıyla vurulmuştur.

Krasnodar Eyaleti Toplumsal Hareketi ‘Adıge Xase’ yönetimi olarak saldırganları kınıyor ve yönetimden olayın failleri ve azmettiricilerinin yakalanarak yargılanmaları için ayrıntılı bir takibatta bulunmalarını istiyoruz.

Krasnodar Eyaleti Toplumsal Hareket ‘Adıge Xase’ Başkanı
Sohte Asker

Kaynak: http://www.natpress.ru/index.php?newsid=6720
http://cherkessia.net/news_detail.php?id=4716

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 21, 2011 6:43 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Abhazya Siyasilerinden İbrahim Yağan’a Yapılan Saldırı Hakkında Açıklama

19 Temmuz tarihinde ‘Abhazya Kahramanı’ ve toplumsal hareket ‘Xase’ başkanı İbrahim Yağan Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde bir saldırıya uğramıştır. Yağan, ağır derecede yaralanmış ve hastahaneye kaldırılmıştır.

Abhazya Cumhuriyeti Partilerinden ‘Abhazya Ulusal Birlik Forumu’ ile ‘1992-1993 Abhazya Uluslarının Kurtuluş Savaşı Gazileri Derneği’nin ortak açıklaması:

19 Temmuz tarihinde ‘Abhazya Kahramanı’ ve toplumsal hareket ‘Xase’ başkanı İbrahim Yağan Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde bir saldırıya uğramıştır. Yağan, ağır derecede yaralanmış ve hastahaneye kaldırılmıştır. ‘Abhazya Ulusal Birlik Forumu’ ile ‘1992-1993 Abhazya Ulslarının Kurtuluş Savaşı Gazileri Derneği’ olarak sözkonusu olaydan son derece rahatsızlık duyuyoruz.

Böylesi eylemleri kesinlikle kabul edilemez buluyor ve ayrıntılı bir soruşturmanın yapılarak suçluların muhakkak cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Sohum Kenti
20 Temmuz 2011

Kaynak: http://www.natpress.net/index.php?newsid=7068
http://cherkessia.net/news_detail.php?id=4717

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 21, 2011 6:45 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Hloponin, İbrahim Yağan'a Yapılan Saldırının Araştırılmasını Şahsen Kontrol Edecek

Hloponin "Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi İçişleri Bakanlığı yetkililerine olay hakkındaki gelişmeleri her gün bana aktarmaları husunda talimat verdim", - dedi.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı ve Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Sorumlu Temsilcisi Aleksandr Hloponin KKFB Toplumsal Konseyi Üyesi İbrahim Yağan'a Karşı 19 Temmuz akşamı Nalçik'te yapılan saldırının soruşturmasını şahsen takip edecek.

Hloponin "Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi İçişleri Bakanlığı yetkililerine olay hakkındaki gelişmeleri her gün bana aktarmaları husunda talimat verdim", - dedi.

KKFB Sorumlu Temsilciliği İçişleri Politikası Departmanı Yetkilileri ve Başkanlığını A. Hloponin’in yaptığı KKFB Toplumsal Konseyinin, İbrahim Yağan’a karşı yapılan saldırı hakkında yaptığı ortak açıklamada "Biz bu saldırıyı, Kuzey Kafkasya'daki etkin diğer Toplumsal Hareket liderlerine yapılan saldırılar zincirinde bir halka olarak görüyoruz. Bu saldırı demir çubuktan başka bir argümente sahip olmayanlar tarafından planlanıp uygulandı", denildi.

20 Temmuz
İtar-Tass Haber Ajansı Muhabiri Oleg Lyahov/ Essentuk

http://cherkessia.net/news_detail.php?id=4718

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 22, 2011 6:02 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Ankvab: Abhayza Yağanov saldırısına öfkeli

Resim
Aleksandr Ankvab

Sohum/Ajans Kafkas - Abhazya siyasileri ve sivil toplum temsilcileri, “Abhazya Kahramanı” unvanlı ve Kabardey-Balkar sivil toplum örgütü Khase’nin lideri İbrahim Yağanov’un Nalçik’te uğradığı saldırıyı kınadı.

Abhazya devlet başkanlığını vekaleten yürüten Aleksandr Ankvab “Bu yüz kızartıcı eylem bende ve Abhaz toplumunda büyük öfke uyandırdı” derken, Abhazya Milli Birlik Forumu partisi lideri Raul Hacimba “Sorunların bu şekilde çözülmek istenmesine izin verilemez” şeklinde konuştu.

1992-93 savaş gazileri örgütü ARUAA, Yağanov’a düzenlenen saldırıyı nefretle kınadı ve etkili bir soruşturma yürütülmesi ve suçluların cezalandırılmasını talep etti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları da Yağanov saldırısı ile ilgili açıklama yaparak, saldırıyı kınadıklarını ve Kabardey-Balkar yönetiminin olaya ciddi bir şekilde tepki göstereceğini umduklarını belirttiler. KU/ÖZ/YA

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 22, 2011 6:49 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

İbrahim Yağan'a Saldıranlardan Birinin Robot Resmi Yapıldı

Resim

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı basın bürosunun yaptığı açıklamaya göre İbrahim Yağan'a yapılan saldırı hakkında 'Serserilik ve dayak atma' suçu ile soruşturmaların sürdürüleceği ve bu suçla ilgili kanunların öngördüğü cezanın iki yıl kadar hapis cezası olduğu bildirildi.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı basın bürosunun yaptığı açıklamaya göre İbrahim Yağan'a yapılan saldırı hakkında 'Serserilik ve dayak atma' suçu ile soruşturmaların sürdürüleceği ve bu suçla ilgili kanunların öngördüğü cezanın iki yıl kadar hapis cezası olduğu bildirildi.

''Sözkonusu saldırıyı sportif yapılı 4-5 kişinin gerçekleştirdiği tesbit edilmiştir. Saldırının ardından saldırganlar plakaları olmayan beyaz ve bej renkli 'LAda-Priora' markalı iki araçla olay yerinden kaçmışlardır.''

Basın Bürosunun yaptığı açıklamada, "Saldırı esnasında İbrahim Yağan'ın saldırganlardan birisinin karşılık olarak yüzüne vurabilmiştir." denildi. Şimdilik bu saldırganın robot resmi yapılmıştır.

Güvenlik güçleri bu olayın çözülmesinde katkı sağlayacak kimselere ödül verileceğini ilan etti. Bunun yanısıra yardımcı olacaklar-tanıklar için tam bir gizliliği de garanti etmektedirler.

Kaynak: http://www.stavropolye.tv/sfdnews/view/35678

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 23, 2011 5:34 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

İbrahim Yağanov: Bana saldıranlar bu ülkede barış istemiyor

Nalçik/Ajans Kafkas - Kuzey Kafkasya Federal Bölge Sivil Konseyi üyesi ve Kabardey-Balkar sivil toplum örgütü “Khase” lideri İbrahim Yağanov, kendisine yönelik saldırıyı planlayan kişilerin, soruşturma organları tarafından ortaya çıkarılmak istenmediğini iddia etti.

Resim

İbrahim Yağanov 19 Temmuz akşamı Nalçik’te kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramış ve yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yağanov kendisine yönelik düzenlenen son saldırı ve daha önceki iki saldırının aynı zincirin halkaları olduğunu ifade ediyor ve bu saldırıların soruşturulmayacağını düşündüğünü açıklıyor. Yağanov “Baksan Hidroelektrik Santraline düzenlenen saldırıyı birkaç gün içinde açığa çıkaran yetkililer, sivil toplum aktivistlerine düzenlenen tek bir saldırıyı açığa çıkarmadılar” dedi.

Bir konferans hazırlığı içinde olduğunu anlatan Yağanov, “Ülkemizde sürekli toprak sorunu ve etnik anlaşmazlıklar konularında provokasyonlar yapılıyor. Biz bu konferansı yapağa, aramızdaki sorunları kesin olarak çözmek üzere halklar arası diyalogu başlatmak için karar vermiştik. Ben Balkar Halkı İhtiyarlar Heyeti, Kazak toplulukları, komünistler ve ‘Rusya Vatanseverleri’ ile ayrı ayrı görüştüm, köyleri ziyaret ettim, hepsi konferansı desteklediklerini söylediler. Bu ülkede halklar arasında normal ilişkileri istemeyen kişilerin konferansı ne pahasına olursa olsun engellemek istediğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. KU/ÖZ/YA

http://www.ajanskafkas.com/haber,26510, ... aris_i.htm

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 23, 2011 5:37 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Kabardey-Balkar Çerkes Kongresi’nin İ. Yağan’a Yapılan Saldırı Hakkındaki Açıklaması

23 Temmuz 2011 Cumartesi Saat 01:14

19 Temmuz 2011 tarihinde cumhuriyetin tanınmış STK liderlerinden, Kabardey-Balkar Toplumsal Hareketi ‘Xase’ başkanı, Abhazya Kahramanı İbrahim Yağan’a karşı kimliği bilinmeyen şahıslarca bir saldırı düzenlenmiştir.

İbrahim Yağana Yapılan Saldırı Hakkındaki Gerçekler ve Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Toplumsal Hareketi ‘Çerkes Kongresi’ Açıklaması

19 Temmuz 2011 tarihinde cumhuriyetin tanınmış STK liderlerinden, Kabardey-Balkar Toplumsal Hareketi ‘Xase’ başkanı, Abhazya Kahramanı İbrahim Yağan’a karşı kimliği bilinmeyen şahıslarca bir saldırı düzenlenmiştir. Meçhul bir kaç kişi, demir boru ve inşaat demirleri ile Yağan’a saldırararak başına vurmuşlardır. Saldırı sonucunda Yağan çok kan kaybetmiş ve çok sayıda olan yaralardan dolayı cumhuriyet hastahanesine acilen yatırılmıştır.

Biz, bu saldırının, Yağanın toplumsal-politik etkinlikleri ile ilişkili olduğuna inanıyoruz.

İbrahim Yağan’ın başkanlığını yaptığı toplumsal hareket ‘Xase’, politik partilerin yerel temsilcilerinin Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm etnik grupların temsilcilerininde katılacağı cumhuriyetteki keskin sorunların, toplumsal-politik sorunların görüşüleceği önemli bir konferans düzenleyecekti.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Başkanının yakın çevresindeki şahıslar söz konusu etkinliğin gerçekleştirilmemesi yönünde çalışıyorlardı. Örneğin, Sendikalar Birliği Başkanı Sekreteri Faina Ohayeva’ya hakaret ettiği gerekçesi ile İbrahim Yağan’ın dava edilmesi; ardından İbrahim Yağan’a karşı yapılan saldırı, İnternet üzerinden İbrahim Yağan’ın şahsi otoritesini yıkmak amaçlı yürütülen kampanya, İbrahim Yağan ve başkanlığını yaptığı toplumsal hareket ‘Xase’ye karşı yapılan etkinlikler bunlardan bazılarıdır.

Kabrdey-Balkar Cumhuriyeti Başkanı Arsen Kanoko’nun politikalarını eleştiren STK’ların çalışanlarına karşı böylesi zalimane saldırılar ilk defa olmuyor.

Rusya Federasyonu içerisinde yer alan Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'ni ayrıca ele alacak olursak tüm gerçekleşen olayların kökünde sivil toplum hareketlerine engel olucu, sözünü ettiğimiz bu yaklaşım yer almakta.

Kabardey-Balkar Bölgesi toplumsal hareketi ‘Çerkes Kongresi’ olarak söz konusu olay ve benzerlerini kararlılıkla protesto ediyoruz.

Bu konudaki tüm sorumluluk Kabardey-Balkar Cumhuriyeti anayasına göre Cumhuriyetin Başkanı Arsen Kanoko’ya aittir.

Kabardey Balkar Cumhuriyeti Toplumsal Hareketi ‘Çerkes Kongresi’ Başkanı
Ruslan Keş

Kaynak: http://www.elot.ru/main/index.php?optio ... 7&Itemid=1

cherkessia.net

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 23, 2011 5:38 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Adıge Cumhuriyeti ‘Çerkes Kongresi’ nin İ. Yağan’a Yapılan Saldırı Hakkındaki Açıklaması

Son derece özenle ve adil bir şekilde söz konusu olayın Kabardey-Balkar Cumhuriyeti adalet kurumlarınca araştırılarak suçluların tesbit edilip gereken ceza ile cezalandırılmalarını istiyoruz.

Resim

Adıge Cumhuriyeti Toplumsal Hareketi ‘Çerkes Kongresi’nin Açıklaması:

19 Temmuz 2011 tarihinde kimliği bilinmeyen şahıslarca İbrahim Yağan dövülmüştür. Biz, kesinlikle, ortaya çıkan anlaşmazlıkların şiddet içeren metodlarla çözülmeye çalışılmasına karşıyız. Son derece özenle ve adil bir şekilde söz konusu olayın Kabardey-Balkar Cumhuriyeti adalet kurumlarınca araştırılarak suçluların tesbit edilip gereken ceza ile cezalandırılmalarını istiyoruz. Sorunların çözümü için benzeri yöntemlere gidilmesi Cumhuriyette daha büyük kargaşalara yol açabilir.

Adıgey Cumhuriyeti Toplumsal Hareketi ‘Çerkes Kongresi’ Başkanı
Murat Berzeg

Kaynak: http://www.elot.ru/main/index.php?optio ... 9&Itemid=1

cherkessia.net

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi