DÇB’nin ‘Xabzem Yinur’a Cevabı Yönetim Kurulundan Hafıtse M.M’nin ihracını, ‘
DÇB. tüzüğünde belirtilen görevlere uyuşmayan etkinlikleri sebebiyle’ diyerek formülüze etmeniz oldukça ciddi bir ithamdır ve söz ettiğiniz bu etkinlikler kesin kanıtlar ile kanıtlanmalıdır.
Moskova Çerkes Toplumsal hareketi ‘Xabzem Yinur’ Yöneticilerine;
DÇB Yönetim Kurulu üyesi Çemışö H.K.’nın Hafıtse M.M’nin DÇB yönetim kurulundan ihracı inisiyatifini desteklediğiniz
internet-çağrısı üzerine, Çemışö H.K. tarafından DÇB ofisine veya bana sözkonusu niteliklerde herhangi bir belge ulaştırılmadı. DÇB Yönetim Kurulu üyesi olan Çemışö H. K. DÇB tüzüğünü ve tüm yönetim kurulu üyelerinin Kongrede delegeler tarafından seçildiğini ve onların yönetim kurulundan çıkartılmalarının olağan (
veya olağanüstü) DÇB kongresince yapılabileceğini kesinlikle biliyordur.
Yönetim Kurulundan Hafıtse M.M’nin ihracını, ‘
DÇB. tüzüğünde belirtilen görevlere uyuşmayan etkinlikleri sebebiyle’ diyerek formülüze etmeniz oldukça ciddi bir ithamdır ve söz ettiğiniz bu etkinlikler kesin kanıtlar ile kanıtlanmalıdır. Bu türde
"bildiri", "niyaz-dilekçe", "talepname" vb. net olan kişi ve kuruluşlar ve yetki sahipleri tarafından yapılmalıdır. Aynı zamanda, çeşitli internet-ithamları yerine gerçek kişilerce imzalanmış şekilde olması arzu edilir.
Saygılarımla,
Dünya Çerkes Birliği Başkanı
К. М. AjahovKaynak: Elot.ru
07 Kasım 2010
Cherkessia.net