Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 3:35 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: HAFITSE MUHAMMED'İ KOVUN ÇAĞRISI
İletiTarih: Per Kas 04, 2010 1:24 pm 
Yönetici
Yönetici

Hafıtse Muhammed'i kovun' çağrısı

Çerkesler arasında tartışmalı bir figüre dönüşmüş Kabardey-Balkar’daki Adıge Khase’nin başkanı Hafitse Muhammed’e karşı Moskova’daki Adıge sivil örgütü Khabzem yi Nur da açık cephe aldı.

Khabzem yi Nur Başkanı T. T. Kertov, Hafitse Muhammed’in Dünya Çerkes Birliği’nden (DÇB) atılmasını istedi. DÇB Başkanı Kanşobi Muzarinoviç Ajahov’a bir mektup yazan Kertov, Hafıtse Muhammed’i DÇB’nin tüzük ve amaçlarına aykırı davranmakla suçlayıp “Dünya Çerkes Birliği yönetim kurulu ve konseyinden çıkarın” çağrısında bulundu.

Krasnodar’daki Adıge Khase’nin Hafıtse’nin DÇB’den atılması yönündeki çağrısına destek verdiklerini vurgulayan Kertov, Hafıtse’nin Çerkeslerin nüfus sayımında tek isim altında yazılmasını öngören DÇB Yönetim Kurulu kararını boykot ettiğini belirtip bu hareketin DÇB’nin otoritesini tamamen yitirmesine yol açacak kritik bir durum arz ettiğini savundu.

Kertov, “Rusya Federasyonu Çerkeslerini öfkelendiren en açık örnek, Kabardey-Balkar’da Çerkesçe yayınlanan ve yazı işleri müdürlüğünü Hafıtse’nin yaptığı ‘Adıge Psale’ gazetesinde 2 Haziran 2010’da yayınlanan makaledir. Bu makalede güya sizin tavsiyeleriniz kaynak gösterilerek, 2010 nüfus sayımında tüm Rusya Federasyonu Çerkeslerinin (Adıge) kendilerini Çerkes olarak adlandırmalarının ertelenmesi ve bir sonraki nüfus sayımının beklenmesi ve bu konuyla ilgili uygun konseptin hazırlanmasının daha iyi olduğu ifade ediliyor. Kanşobi Muzarinoviç, tüm RF Çerkes gençliği adına sizi bu konuda ilkelere bağlılık göstermeye ve Hafıtse’yi DÇB yönetim kurulundan çıkarmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ajanskafkas

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: HAFITSE MUHAMMED'İ KOVUN ÇAĞRISI
İletiTarih: Per Kas 04, 2010 3:32 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

“Xabzem Yinur” Hafıtse Muhammed’in DÇB’nden İhracını İstiyor

Moskova Çerkes Toplumsal organizasyonu ‘Xabzem Yinur’ (metin içerisinde ‘Xabzem Yinur’ diye kullanıcak) DÇB’den Hafıtse Muhammed Musabiyoğlu’nun, Dünya Çerkes Birliği’nin amaçları ve etkinliklerine uymadığı için ihraç edilmesini talep ediyoruz.

Sayın Kanşobi Muzarinoğlu!

Moskova Çerkes Toplumsal organizasyonu ‘Xabzem Yinur’ (metin içerisinde ‘Xabzem Yinur’ diye kullanıcak) DÇB’den Hafıtse Muhammed Musabiyoğlu’nun, Dünya Çerkes Birliği’nin amaçları ve etkinliklerine uymadığı için ihraç edilmesini talep ediyoruz.

«Xabzem Yinur», Krasnodar toplumsal organizasyonu ‘Adıge Xase’ ve DÇB yönetim Kurulu üyesi Çemışö H. K. tarafından DÇB yönetim kurulu üyeliğinden Hafıtse M. M.’nin ihraç edilmesi çağrısını destekliyoruz.

Sayın Hafıtse M.M. nun DÇB Yönetim Kurulu kararları üzerinde belirgin anti söylemleri son haddeye ulaştı. DÇB yönetim kurulu üyesi olan sayın Hafıtse M.M’nun bu yaklaşımı DÇB’nin itibarını tamiri imkansız bir şekilde yaralayacak ve kaybetmesine sebep olacak boyutlardadır.

Böylesi, söylemlerinden birisi, örneğin; 02 Haziran 2010 tarihinde Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde Genel Yayın yönetmenliğini Sayın Hafıtse Muhammed’in kendisinin yaptığı, Çerkesce yayınlanan ‘Adıge Psatle’ gazetesinde Rusya Federasyonunda yaşayan Çerkeslerin öfkesini çeken makaledeki RF 2010 yılı Nüfus sayımı için almış olduğunuz kararın aksine, işleyişi sürece bırakmak, bir sonraki nüfus sayımını beklemek üzerine olan demeçleridir.

Sayın Kanşobi Muzarinoğlu, Rusya Federasyonunda yaşayan Çerkes gençleri adına, bu sorun hakkında ilkesellik göstererek Sayın Hafitse M.M.’nın DÇB’den ihraç etmeniz çağrısında bulunuyoruz.

Saygılarımızla,

“Xabzem Yinur” Thamatesi Kertov T.T.

Kaynak: Natpress.net
03 Kasım 2010
Cherkessia.net

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 08, 2010 8:14 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

DÇB’nin ‘Xabzem Yinur’a Cevabı

Yönetim Kurulundan Hafıtse M.M’nin ihracını, ‘DÇB. tüzüğünde belirtilen görevlere uyuşmayan etkinlikleri sebebiyle’ diyerek formülüze etmeniz oldukça ciddi bir ithamdır ve söz ettiğiniz bu etkinlikler kesin kanıtlar ile kanıtlanmalıdır.

Moskova Çerkes Toplumsal hareketi ‘Xabzem Yinur’ Yöneticilerine;

DÇB Yönetim Kurulu üyesi Çemışö H.K.’nın Hafıtse M.M’nin DÇB yönetim kurulundan ihracı inisiyatifini desteklediğiniz internet-çağrısı üzerine, Çemışö H.K. tarafından DÇB ofisine veya bana sözkonusu niteliklerde herhangi bir belge ulaştırılmadı. DÇB Yönetim Kurulu üyesi olan Çemışö H. K. DÇB tüzüğünü ve tüm yönetim kurulu üyelerinin Kongrede delegeler tarafından seçildiğini ve onların yönetim kurulundan çıkartılmalarının olağan (veya olağanüstü) DÇB kongresince yapılabileceğini kesinlikle biliyordur.

Yönetim Kurulundan Hafıtse M.M’nin ihracını, ‘DÇB. tüzüğünde belirtilen görevlere uyuşmayan etkinlikleri sebebiyle’ diyerek formülüze etmeniz oldukça ciddi bir ithamdır ve söz ettiğiniz bu etkinlikler kesin kanıtlar ile kanıtlanmalıdır. Bu türde "bildiri", "niyaz-dilekçe", "talepname" vb. net olan kişi ve kuruluşlar ve yetki sahipleri tarafından yapılmalıdır. Aynı zamanda, çeşitli internet-ithamları yerine gerçek kişilerce imzalanmış şekilde olması arzu edilir.

Saygılarımla,

Dünya Çerkes Birliği Başkanı
К. М. Ajahov

Kaynak: Elot.ru
07 Kasım 2010
Cherkessia.net

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Kas 09, 2010 11:05 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

DÇB, Hafıtse’ye sahip çıktı

08/11/2010 23:27 Moskova/Ajans Kafkas – Dünya Çerkes Birliği (DÇB) Başkanı Kanşobi Muzarinoviç Ajahov, Kabardey-Balkar’daki Adıge Khase’nin başkanı Hafitse Muhammed’in DÇB yönetim kurulundan atılması çağrısını reddetti.

Moskova’daki Adıge sivil örgütü Khabzem yi Nur’un başkanı T. T. Kertov’un açık mektubuna yanıt veren Ajahov, bir kişinin yönetim kurulundan çıkarılmasının ancak kongrede delegelerin oylarıyla mümkün olabileceğini kaydetti.

Kertov, Dünya Çerkes Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Çemso H. K.’nin Hafıtse’nin yönetimden çıkarılması yönünde girişimde bulunduğunu, kendilerinin de bunu desteklediklerini belirtmişti.

Ajahov ise şu yanıtı verdi: Çemso’dan DÇB ofisine veya şahsıma herhangi bir materyal gelmedi. Belli ki Çemso, DÇB tüzüğünü, tüm yönetim kurulu üyelerinin kongre delegeleri tarafından seçildiğini ve onlardan herhangi birinin yönetim kurulundan ancak DÇB’nin bir sonraki olağan (veya olağanüstü) kongresinde çıkarılabileceğini biliyor. Sizin Hafıtse M.M.’nin yönetim kurulundan çıkarılması yönündeki talebinizle ilgili olarak belirtmek isterim ki, ‘DÇB tüzüğündeki görevleriyle bağdaşmayan faaliyetlerine bağlı olarak’ şeklindeki formülasyon oldukça ciddi bir suçlama ve reddedilemez deliller gerektiriyor. Bu tür ‘açıklama’, ‘istek’, ‘taleplerin’ yetkileri olan somut kişi ve örgütlerden gelmesi gerekiyor. Aynı zamanda internet üzerinden iftiralara fırsat vermemek için onların somut kişilerce imzalanmış olması tercih edilir.” Kertov, Hafıtse’nin Çerkeslerin nüfus sayımında tek isim altında yazılmasını öngören DÇB Yönetim Kurulu kararını boykot ettiğini belirtip bu hareketin DÇB’nin otoritesini tamamen yitirmesine yol açacak kritik bir durum arz ettiğini savunmuştu. Kertov, “Rusya Federasyonu Çerkeslerini öfkelendiren en açık örnek, Kabardey-Balkar’da Çerkesçe yayınlanan ve yazı işleri müdürlüğünü Hafıtse’nin yaptığı ‘Adıge Psale’ gazetesinde 2 Haziran 2010’da yayınlanan makaledir. Bu makalede güya sizin tavsiyeleriniz kaynak gösterilerek, 2010 nüfus sayımında tüm Rusya Federasyonu Çerkeslerinin (Adıge) kendilerini Çerkes olarak adlandırmalarının ertelenmesi ve bir sonraki nüfus sayımının beklenmesi ve bu konuyla ilgili uygun konseptin hazırlanmasının daha iyi olduğu ifade ediliyor. Kanşobi Muzarinoviç, tüm RF Çerkes gençliği adına sizi bu konuda ilkelere bağlılık göstermeye ve Hafıtse’yi DÇB yönetim kurulundan çıkarmaya çağırıyoruz” demişti. ÖZ/FT

http://www.ajanskafkas.com/haber,25028, ... _cikti.htm

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi