Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 3:35 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: GÜRCİSTAN KUZEY KAFKASYALILARA VİZEYİ KALDIRIYOR
İletiTarih: Sal Ekm 12, 2010 11:00 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Gürcistan Kuzey Kafkasyalılara Vizeyi Kaldırıyor

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze Pazartesi günü Tiflis’te verdiği bir brifingde Kuzey Kafkas Cumhuriyetleri yaşayanlarına vize uygulamasının kaldırılacağını bildirdi.

Nino Kalandadze’nin ifade ettiğine göre: Gürcistan Başkanının talimatı doğrultusunda, gerekli işlemlerin hazırlandığını ve yaklaşık iki hafta sonra uygulamanın başlayabileceğini bildirdi.

Kalanadze, “Sözkonusu karar, Gürcistanın liberalleşmesi çerçevesinde ve Kuzey Kafkasya ulusları ile Gürcistan’ın arasındaki geleneksel ilişkilerin bir devamı niteliğindedir.” dedi.

Kararın Dağıstan, Çeçenistan, İnguşetya, Kuzey Osetya – Alanya, Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes ve Adıge Cumhuriyeti yaşayanlarını kapsadığını açıklayan Kalanadze “Rusya Federasyonu’nun diğer sakinleri ile kıyaslanırsa, Kuzey Kafkas cumhuriyetleri yaşayanları dezavantajlı bir konuma düştüler.” dedi.

Gürcistan-Rusya sınırında yer alan ‘Kazbek- Yukarı Lars’ geçidinden geçmek için daha önce İsviçre’nin Moskova’da bulunan konsolosluğundan Gürcistan vizesi almak zorunda kalıyorlardı.

Kalandadze ayrıca alınan yeni karar ile Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri sakinlerinin Gürcistan içerisinde 30 gün vizesiz bulunabileceklerini söyledi.

Kaynak: Vesti-Severnıy Kavkaz
11 Ekim 2010
Cherkessia.net

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: GÜRCİSTAN KUZEY KAFKASYALILARA VİZEYİ KALDIRIYOR
İletiTarih: Sal Ekm 12, 2010 5:43 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

abd ve avrupa gürcistanı rusyanın karşıısnda kafkasların çekim merkezi yapacaklar ekonomik olarak kafkas halklarını rusyadan bağımlı olmaktan çıkarıp gürcistanı daha önemli yapacaklar. bunları ileiki yılarda göreceğiz gürcistanı natoyada alacaklar.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 13, 2010 10:58 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Kuzey Kafkasya’lılar Gürcistan’ı vizesiz ziyaret edebilecek

Tiflis/Ajans Kafkas- 11 Ekim Pazartesi günü Tiflis’te bir açıklama yapan Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze, Gürcistan’ın Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri vatandaşları için vizesiz seyahat uygulamasına geçeceğini kaydetti.

Bakan Yardımcısı Kalandadze’nin ifadesine göre, Gürcistan devlet başkanının yeni uygulamayla ilgili emri hazır ve bir iki hafta sonra yürürlüğe girecek.

Kalandadze bu kararın Gürcistan hükümeti liberalleşme siyaseti ve Kuzey Kafkasya halkları ile geleneksel ilişkilerin devam etmesi çerçevesinde yürürlüğe konulduğunu ifade etti.

Kalandadze “ Bu karar Dağıstan, Çeçenya, İnguşetya, Kuzey Osetya, Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes ve Adıgey vatandaşlarını ilgilendiren bir karardır” dedi ve bu ülke vatandaşlarının 30 gün boyunca Gürcistan’da vizesiz kalabileceklerini belirtti. Gürcistan ve Rusya Federasyonu arasında diplomatik ilişkilerin bulunmayışı nedeniyle Gürcistan-Rusya sınırındaki ‘Kazbegi-Verkhni Lars’ kontrol noktasını geçmek için Kuzey Kafkasya cumhuriyeti vatandaşlarının Gürcistan’a, Moskova’ya giriş için vize alması gerekiyordu.

Gürcü siyaset bilimci Paata Zakareişvili, Gürcistan hükümetinin Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri vatandaşları için vizesiz seyahat kararının sosyo-ekonomik karar değil, siyasi bir karar olduğunu ve bölgede harareti arttıracağını düşünüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a göre ise bu karar Tiflis ‘propagandasının’ bir parçası.

http://www.ajanskafkas.com/haber,24913, ... iz_ziy.htm

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 13, 2010 6:04 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Tiflis'ten Kuzey Kafkasyalılara Vize Kıyağı

Gürcistan, Rusya Federasyonuna bağlı Kuzey Kafkasya'daki özerk cumhuriyetler için vize uygulamasını kaldırdı.

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze, Gürcistan'ın, Rusya Federasyonuna bağlı Kuzey Kafkasya'daki özerk cumhuriyetler için vize uygulamasını kaldırdığını, sözkonusu cumhuriyetlerden olan Rusya vatandaşlarının 90 gün boyunca Gürcistan'da vizesiz kalabileceklerini bildirdi.

Kalandadze konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın, Rusya'ya bağlı Çeçenistan, İnguşetya, Kuzey Osetya, Kabardey-Balkar, Dağıstan, Karaçay-Çerkes ve Adıgey özerk cumhuriyetleri için vize uygulamasını kaldırma kararı aldığını, bu uygulamanın 13 Ekimden itibaren başlayacağını kaydetti.

Söz konusu cumhuriyetlerden olan kişilerin Gürcistan'a giriş yapmak için önce Moskova'ya gidip vize almaları gerektiğini, dolayısıyla da Rusya ile Gürcistan arasındaki Verhni Lars sınır kontrol noktasında bazı teknik sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Kalandadze, bu tür teknik engelleri aşmak amacıyla Gürcistan hükümetinin inisiyatif kullanarak Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri için vize uygulamasını kaldırdığını ifade etti.

Kalandadze, ''Amacımız, söz konusu cumhuriyetlerden olan kişilerin teknik sorunlarla karşılaşmaması. Bu cumhuriyetlerde yaşayan halklarla geleneksel ilişkilerimizi korumak niyetindeyiz, ayrıca ekonomik ve ticari çıkarlar da, ilişkiler de önemli'' dedi.

Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden olan kişilerin vizesiz Gürcistan'a giriş yapmalarını Rusya'nın engelleyemeyeceğini sözlerine ekleyen Kalandadze, vize rejiminin uygulanmamasının suçluların Gürcistan'a serbest giriş yapacağı anlamına gelmediğini kaydetti.

-KAFKASYA BİRLİĞİ-
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin Sözcüsü Manana Mandjgaladze de Gürcistan'ın, Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri için vizeyi kaldırmasıyla ilgili olarak, Saakaşvili'nin daha önce belirttiği gibi ''Kafkasya Birliği'' oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler (MB) Genel Kuruluna katılan Saakaşvili'nin 'Kafkasya Birliği' oluşturulması yönünde bir konuşma yaptığını hatırlatan Mandjgaladze, vize uygulamasının kaldırılmasının Saakaşvili'nin bu inisiyatifine bağlı olduğunu ve Kafkasya halklarıyla olan tarihi ilişkilerin ve diyaloğun derinleştirilmesini hedeflediğini kaydetti. (AA)

http://kafkasevi.com/index.php/news/detail/4913

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 13, 2010 8:37 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Rusya Gürcistan’ın Kuzey Kafkasyalılara Vize Uygulamama Kararını Provakasyon Sayıyor

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Gürcistan’ın Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri yaşayanlarına vize uygulamama kararını propaganda amaçlı bir adım olarak tanımladı.

Lavrov Moskova’da Salı günü gerçekleştirilen basın konferansında; “Böylesi konular, uygar ilişkiler çerçevesinde karşılıklı görüşmeler ilkesine dayanır. Bu şekilde, nasıl olur, görünüşe bakılırsa, yeni büyük bir propaganda amaçlı adım atılacak”, dedi.

Bunun yanısıra Dışişleri Bakanı Rusya tarafından bu konu hakkında herhangi bir resmi kararın görülmediğinin altını çizdi.

Rusya Federasyonu Başkanının Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Temsilcisi Yardımcısı Arkadiy Yedelev, Salı günü basın mensuplarına; “Saakaşvilinin kararı hakkında nasıl yorum yapılabilir? Bizimle herhangi bir görüşme yapılmadı. Ve aslında bu sadece bir provakasyon olarak görülebilir”, dedi.

Pazartesi günü Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze gazetecilere; Dağıstan, Karaçay-Çerkes, İnguşetya, Çeçenistan, Kuzey Osatya, Kabardey-Balkar ve Adıge Cumhuriyetleri’nde yaşayan Rusya Federasyonu vatandaşlarına Gürcistan’a 90 gün süre ile vizesiz ziyaret yapabilmelerini sağlayacak kararın alındığını bildirmişti.

Kaynak: Nizavisimaya Gazeta
13 Ekim 2010
Cherkessia.net

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 13, 2010 11:05 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Konum: MUDAREY-Гъубжь Rusya Gürcistan’ın Kuzey Kafkasyalılara Vize Uygulamama Kararını Provakasyon Sayıyor
........................................
ekonomik olarak ileriki süreçte gürcistan güçlenecek bunu abd ve avrupa destekliyecek rusyada direnecek belirli bir süre sonra rusyanın hakimiyeti kırılıp mevcut abhaz hükümetine muhalefet güçlendirilecek bu muhalefet günnüü türkiye ve abd den alacak büyük ortadoğu projesi gibi abd nin büyük kafkasya projesi 50 yıllık süreçte uygulanacak.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 20, 2010 10:45 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Gürcistan’ın Kuzey Kafkasyalılara Vize Uygulamasını Kaldırması Destek Buluyor

Moskova’nın kızmasına ve uygulamaya Gürcistan’ın içinden de eleştirilerin gelmesine rağmen, Rusya’nın Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde yaşayan birçokları Tiflis’in bu kararından memnun; ama vizesiz geçiş uygulamasının bütün Rusya vatandaşları için geçerli olması gerektiğini veya Moskova’nın Kuzey Kafkasyalıların bu fırsattan yararlanmalarını engelleyeceğini düşünenler de var.

Kuzey Kafkasya’nın en objektif haber kaynaklarından biri olan Kavkaz.uzel.ru, Çeçenya’da ve Adıgey’de insanlara Gürcistan’ın vizeyi kaldırması üzerine düşüncelerini sordu. (www.kavkaz-uzel.ru/articles/175633/ ) ve (www.kavkaz-uzel.ru/articles/175609/ ).

Bütün nüfusu ve toplumsal kesimleri temsil etmediğini Kavkaz-uzel.ru’dan gazetecilerin de vurguladığı bu kamuoyu yoklamasına göre “çoğu anonim kalmak” kaydıyla düşüncelerini dile getiren insanlarla yapılan görüşmelerin sonucu Kuzey Kafkasya’da yaşayan insanların vize uygulamasının kaldırılmasından memnun oldukları yönünde. Bu konuda yapılan tartışmaları daha ayrıntılı görmek için Tiflisli tarihçi ve gazeteci Gerogy Zedgenidze’nin “Georgia is Conducting a Struggle for the Minds and Hearts of Russian Mountaineers” ( Gürcistan, Rusya’nın Dağlı Halklarının Kalplerini ve Akıllarını Kazanmaya Çalışıyor) başlıklı makalesini okumanızı öneririm ( slon.ru/blogs/gzegenidze/post/479724/).

Bir Çeçen “ Rusya’daki siyasilerin Gürcistan’ın bu kararına neden böyle negatif bir tepki gösterdiklerini anlamıyorum” derken, yine bir Çeçen, Ramzan M., “Gürcistan hükümetinin bu kararına seviniyoruz” diye belirtiyor düşüncelerini.

Grozni’de yaşayan Abubakar isimli başka bir Çeçen de, “ Sovyetler Birliği döneminde birkaç kez Gürcistan’a gitmiştim. Orada birçok arkadaşım var. Beni birkaç kez davet ettiler, ama vize için Moskova’ya gitmek zorunda olduğumdan bu davetleri kabul edemedim. Artık arkadaşlarımı ziyaret edebileceğim için seviniyorum” diyor.

Kavkaz-uzel.ru gazetecilerinin Adıge Cumhuriyeti’nden düşüncelerini sordukları insanlar da “ Gürcistan’a vize uygulamasının kaldırılması yeterli değil” diyorlar ve vizesiz geçiş uygulamasının bütün RF vatandaşlarını kapsaması gerektiğini düşünüyorlar.

Adygeysk’ten Timur Khuranov. “Gürcistan’ı uzun zamandır görmek istiyordum, ama vize için Moskova’ya gitmek zorunda olduğum için bunu gerçekleştiremedim. Şimdi uzun zamandır hayalini kurduğum seyahati yapabileceğim için mutluyum. Yapmam gereken yalnızca arabama atlamak ve sürmek” diyor.

Maykop’tan Valentina Filatova da “vize uygulamasının kaldırılması iki ülkeyi ve halklarını birbirine yakınlaştırıyor elbette, özellikle benim gibi orada yakınları olan ve artık bu yakınlarını ziyaret edebilecek olanları” diye belirtiyor düşüncelerini.

Fakat uygulamaya şüpheyle bakanlar da çok. Takhtamukaysk’tan Aydamir Tleuzh, “Bize vize uygulaması kaldırılırken, neden aynı uygulama köyümüzden 10 km uzaktaki Krasnodar’da yaşayanlar için geçerli değil mesela” diye soruyor?

Veya Krasnogvardeysk’ten Alina Kononenko, “herkese aynı şansın verilmesi gerektiğine inanıyorum. Kazan’da yaşayıp da Gürcistan’da yakınları olan insanlar tanıyorum. Bunların durumu ne olacak? Bizden daha mı kötü insanlar onlar?” diye soruyor ve “Gürcistan liderlerinin bu son uygulaması Rusya’yı parçalamaya dönük bir adım. Ne kendisinin ne de bölgede yaşayan başkalarının bu uygulamayı kabul etmeyeceklerini” de ekliyor.

Paul Goble, 17.10.2010

Özet Çev: Hatko Schamis
Cherkessia.net

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi