Ankvab'dan Diasporaya Mesaj
ALEKSANDR ANKVAB "ABHAZ VE ÇERKES HALKLARINI GÜRCİSTAN'IN PROVOKASYONLARINA KARŞI UYARDIAleksandr Ankvab'ın Abhaz Dernekleri Federasyonu Meclisi'ne gönderdiği mesaj : "Diaspora, nerede yaşıyorsa yaşasın her yerde halkının bir parçasıdır. Tarihsel vatanlarına karşı olan sorumluluklarını tüm diğerlerinin üzerinde taşımaktadırlar. O, geleneklerini, ana dilini ve ulusal kültürünü korumaktadır."
Ankvab'a göre, Abhaz Diasporası, bağımsız ve demokratik Abhaz Devletinin inşa sürecine daha aktif bir biçimde katılmalıdır.
Ankvab, "
Diaspora tarafından önerilen çalışmalar, bizlerin çalışma koşullarına uyum sağlayacak ise, devlet başkanlığı, hükümet, parlamento ve tüm kamu kuruluşları olarak destekleyeceğimizin sözünü veriyorum" dedi.
Bununla birlikte Aleksandr Ankvab, Türkiye'de yaşayan Abhaz Diasporasını, birinci öncelik olarak, Gürcistan'ın Çerkes halkının tarihsel sorunlarından spekütafif olaylar çıkartarak siyasal sonuç elde etme çalışmalarına karşı duyarlı olma konusunda uyarıda bulunuyor. Aleksandr Ankvab Mesajında "
Ben bir kez daha vurgulamak istiyorum ki, bu provokasyonlar Abhazya Devletine diğer devletlerden gelmiyor, Gürcistan'dan geliyor, muhacırların topraklarını işgal ederek atalarının evlerine yerleştiler, daha yakın zaman içerisinde bizim çocuklarımızı ve kardeşlerimizi öldürdüler. Düşman senin geçmişini merak etmez ve aynı zamanda seni korumaz. Bunu hiçbir zaman için unutmayalım"" diyor.
apsnypress- abhazyam.com