Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 3:29 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: FUAT UĞUR: BU “ÖDÜL”Ü NEDEN ALMAYACAĞIM?
İletiTarih: Pts Kas 28, 2011 7:55 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Kafkas Diasporası web sitesinin birkaç yıldır sürdürdüğü “yılın en iyileri” seçmesinde 2011 yılı için “Yılın Gazetecisi” ödülüne layık görülen Fuat Uğur, adı geçen ödülü almayacağını açıkladı.

Fuat Uğur'un konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "Zorunlu ve kişisel bir açıklama

BU “ÖDÜL”Ü NEDEN ALMAYACAĞIM?

Geçen yıl da aynı şey başıma geldi. Hiç istemediğim halde, habersiz ve gereksiz bir girişimle, aynı mesleği yaptığım arkadaşlarımla, hatta dostlarımla kendimi bir “yarış”ın içinde bulmuştum.

Söz konusu olan “en iyi” kategorileri Kafkas Diasporası web sitesi ve oluşumu tarafından gerçekleştiriliyordu ve sahibi Oğuz Berk tarafından organize edilmekteydi.

Bizlerin, gazeteci Çerkesler olarak halkımıza karşı elbette bir sorumluluğumuz var ve aslında bunun için bir “yarışma” gerekmiyordu. Kişisel olarak 1990 yılından beri Türkiye’nin ulusal gazete, dergi ve televizyonlarında, hatta radyolarında, muhabir ya da yönetici sıfatıyla Çerkeslikle ilgili yüzlerce haber, dosya ve program yapmış, yaptırmış biri olarak, hiçbir zaman da bir “ödül” aklımdan geçirmemiştim ve bu bugün de geçerliydi.

Ama dediğim gibi, geçen yıl Kafkas Diasporası’nın bu “yarışı” na katıldığımı öğrendikten sonra, oradaki dostlarımın hatırına sesimi çıkarmamış, tören bittikten sonra da görüşlerimi kamuoyuna açık biçimde paylaşmış, bu türden tuhaflıklara sokulmamam gerektiğini yazmıştım.

Oğuz Berk’in nazik yanıtı üzerine tepkimi sürdürmedim.

Ancak bu yıl hemşehrim ve hısımım Orhan Demirsoy’un uyarısı üzerine, bir de baktım ki yeniden aynı “yarış” içine sokulmuşum. Hem de iş işten geçmiş. “Rakibim” de Cumhuriyet’te çalıştığını öğrendiğim Fırat Kozok adlı genç bir adam. Beni Twitter ve Face Book’tan takip ettiği için de bir iki kere nezaketen yazışmışlığımız var. Şahsen tanımıyorum.

Geç kalınca, oyunbozanlık etmemek için bu kez dostlarımı aradım “benim için bir kampanya yapmayın, oy atmaya çağırmayın” diye. Dediklerimi yaptılar ve Fırat Kozok benden daha fazla oy aldı. Rahattım. Jüri de belirlemede yüzde 50 hakka sahip olmasına rağmen takdir hakkını teamül üzerine en çok oy alandan yana kullanır diye umuyordum.

Ama öyle olmadı. Korktuğum başıma geldi. Sonuçta hiç istemediğim halde bir “ödül”ün sahibi oldum.

BU ÖDÜLÜ NEDEN İSTEMİYORUM?

Bunun sebeplerinden biri, yukarıda anlattığım süreç ve Çerkes gazetecilerin Çerkesler için çaba sarfetmesinin “ödüllerle” teşvik edilmesine gerek olmadığına inandığım için.

İKİNCİSİ, böyle bir “ödül” le moral bulacaklar varsa, bu ihtiyaç duyanlara verilmeliydi.

ÜÇÜNCÜSÜ, medyada “Çerkes gazeteci” olarak tek başıma kalmak hiç işime gelmiyordu ve başka meslektaşlarımın da bu sorumluluğu üstlenmesi, sırtlaması ve paylaşması gerekiyordu. Fırat Kozok adlı genç adam bu bakımdan iyi bir isim olabilirdi.

DÖRDÜNCÜSÜ sebep ise “ödül;” açıklandıktan sonra ortaya çıktı:

KAFKAS DİASPORASI’nın, beni ne kadar münasebetsiz ve densiz biriyle aynı kategoriye soktuğunu acı bir şekilde tecrübe ettim.

Evet, bu “yarışma”ya haddinden fazla fokuslanmış ve hatta öyle anlaşılıyor ki bunu sabit fikir haline getirmiş Fırat Kozok’tan söz ediyorum.

Dediğim gibi, şahsen tanımadığım, sesini bile duymadığım Fırat Kozok, “ödül sonuçları” açıklandıktan sonra beni twitter ve Face Book üzerinden taciz etmeye başladı. “Bu ödülü alma Fuat abi, entrika çevirdiler. Ben alacaktım, çünkü en çok oyu ben aldım. Jürinin tezgâhı bu” vb. tweet’ler atmaya başladı, mesajlar göndermeye başladı. Bunu Face Book üzerinden de yaptı üstelik. Cevap vermedim önce. Zaten reddetmeye hazırlandığım için kendi kendine bitirir diye ümit ediyordum. Boşunaymış. Öylesine hırs yapmaya başladı ki “Bu ödülü reddet, ben olsaydım şerefsizim reddederdim” türünden tacizkâr mesajlar göndermeyi sürdürdü.

Sonunda ona yukarıda size anlattığım nedenleri kısaca yazdım ve “Böyle çocukça hezeyanlarını sürdürdüğün takdirde mecbur kalıp bu ödülü alacağım”dedim.

Fırat Kozok’a şunu da hatırlattım:

“Bu oylamayı açan Kafkas Diasporası ta başında yüzde 50 oy, yüzde 50 jüri kararıyla seçim yapacaklarını duyurmuştu. Bunu başından beri biliyordun ve senin için bir sır değildi. Ancak sen bunu bile bile sonuna kadar bekledin. Ve şimdi sonuç açıklanınca terbiye sınırlarını aşarak beni taciz ediyorsun ve yönlendirmeye çalışıyorsun. Bu ayıptır”

Ama anlamamaya bir kere karar vermişti ve verdiği yanıtın tamamını artık sizlerle paylaşmayacağım. Sadece yazdıklarından şunu aktarayım. “Ben bu toplum için sizden daha çok şey yaptım Fuat bey” diyordu cevabında Fırat Kozok.

Gerisini siz anlayın. La havle çekip artık yanıt yazmadım. Kendisini hem Twitter hem de Face Book’tan sildim.

VE ÇOK AMA ÇOK KIRGIN VE KIZGINIM.

Kafkas Diasporası’na kızgınım. Beni bu münasebetsiz ve terbiye yoksunu, nasıl Çerkes olduğunu anlamakta güçlük çektiğim biriyle aynı kategoriye sokup “yarıştırdıkları” için. Yüzüm kızardı.

Hepsi bu.

Kimse kusura bakmasın. İyi niyetle, her şeye rağmen yaptığım uyarıların kapsama alanları dışında kalan ve bu yüzden oy veren dostlarımla jüri üyeleri de kusura bakmasın.

Bu yüzden bu “ödül”ü almayacağım.

Çünkü hâlâ yazarken bile kendimi çok kötü hissettiğimi söylemeliyim. "

ozgurcerkes

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: FUAT UĞUR: BU “ÖDÜL”Ü NEDEN ALMAYACAĞIM?
İletiTarih: Sal Kas 29, 2011 8:49 am 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

SKANDAL!!!!! Çerkeslerin oskarında skandal... :) Mehmet Aslantuğ almişmi ödülünü acaba? :)

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Kas 29, 2011 6:27 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Çok gereksiz bir tavır olmuş bence,

Bir şeye aday gösterilip yarışmanın anormal olan yanı ne anlamadım.

Ödül almak için birileri tarafından beğenilmişsin ve seçilmişsin, ödül almıyorum ben demek o insanlara büyük saygısızlık

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 30, 2011 11:05 am 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

Türkiyede bu tarz ödül törenleri her yıl düzenli bir biçimde yapilir... Her dalda taninmiş kişilere ödül verılir. Böyle büyük bir ödül töreninde bir ödül alsa ayni tavrimi gösterirdi acaba? Hiç sanmiyorum :)

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 30, 2011 2:02 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

kızgın olması başkalarınla ..;beğenmediklerinle aynı katogoride gösterilmiş olmasımı yoksa..

PauKaF yazdı:
İKİNCİSİ, böyle bir “ödül” le moral bulacaklar varsa, bu ihtiyaç duyanlara verilmeliydi.

ÜÇÜNCÜSÜ, medyada “Çerkes gazeteci” olarak tek başıma kalmak hiç işime gelmiyordu ve başka meslektaşlarımın da bu sorumluluğu üstlenmesi, sırtlaması ve paylaşması gerekiyordu. Fırat Kozok adlı genç adam bu bakımdan iyi bir isim olabilirdi.

ikinci sebebi çok ilginç..o kadar aşmışki kendini bu yazar benim ihtiyacım yok sizlere diyor

dieğr sebebi ise ağlanacak halimizi gösteriyor..tek başına kalmak ifadesi kullanmış..sizi bir topluluk seçerken nasıl olur da tek başınıza kalırsınız ben anlamadım..sadece Çerkes kimliğinle anılmak istemiyorum deseydi daha çok kendini ifade ederdi

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 30, 2011 7:14 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

FIRAT KOZOK'TAN UĞUR'A YANIT

Kafkas Diasporasi web sitesi tarafından düzenlenen yılın en iyileri ödülleri organizasyonunda, yılın gazetecisi olarak aday göstesilen Fuat Uğur ve Fırat Kozok arasında gerginlik sürüyor.

Fuat Uğur ödülü kazanmasına rağmen almayacağını açıkladı. Gerekçe olarak, böyle bir yarış içerisinde olmaktan rahatsızlık duyduğunu ve sonuçlar açıklandıktan sonra Fırat Kozok tarafından taciz edildiğini belirtti.

Fuat Uğur'un ödülü almayacağına dair açıklamasında yer alan; "Fırat Kozok, “ödül sonuçları” açıklandıktan sonra beni twitter ve Face Book üzerinden taciz etmeye başladı. “Bu ödülü alma Fuat abi, entrika çevirdiler. Ben alacaktım, çünkü en çok oyu ben aldım. Jürinin tezgâhı bu” vb. tweet’ler atmaya başladı, mesajlar göndermeye başladı" ifadelerine karşılık Kozok sitemize gönderdiği mesajda "Fuat Uğur, bana mal ettiği “Bu ödülü alma Fuat abi, entrika çevirdiler. Ben alacaktım, çünkü en çok oyu ben aldım. Jürinin tezgâhı bu” sözünü ispatlayamazsa açık söylüyorum müfteridir. Müfteri olduğunu her ortamda yüzüne çarpmazsam benim adım da Fırat Kozok değildir" ifadelerini kullandı.

CERKES.net

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 30, 2011 9:40 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

DEĞERLİ Çerkes.net yöneticileri, editörleri, Fuat Uğur adlı şahsın tarafıma yönelttiği iddialar asılsızdır. O yüzden de diyorum ki, "bu iddiayı ispatlamazsan, müfterisin, şerefsizsin." Siz değerli arkadaşlarımın, tarafsızlık adına aşağıdaki açıklamama yer vereceğinizi umuyor, saygılar sunuyorum...

Değerli arkadaşlar, büyükler, kardeşler; bugüne kadar hiçbir şekilde hakkında yorum yapmadığım bir konuda sizlerle bazı duygularımı paylaşmamın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Bazılarınızın bildiği üzere kafkasdiasporasi.com adlı bir site, bir süre önce 2011’in en iyileri adlı bir yarışma başlattı. Bu yarışmada, gazetecilik başlığı altında beni ve Fuat Uğur isimli arkadaşı aday gösterdiler. Bu konuyu, izinli günümde evde otururken Kayseri'den gelen bir telefonla öğrendim.

Ancak oylamanın üzerine bir not düşülmüştü: Değerlendirmede yüzde 50 jüri, yüzde 50 anket sonuçları etkili olacaktır şeklinde. Demokrasiyi her yönüyle özümsemiş biri olarak, böyle bir yarışın içerisinde olamayacağım gerekçesiyle anketten ayrılmak istedim. Ancak bazı arkadaşlarım, KAFFED Yönetim Kurulu üyesi olmam hasebiyle böyle bir tutumun önyargılı bir davranış olabileceği görüşünü belirttiler ve ben de haklı buldum, tepki anlamına gelecek hiçbir girişimde bulunmadım.

Sonuç itibariyle oylama yüzde 55’e yüzde 45 şeklinde lehime sonuçlanmış ancak, yukarıda belirttiğim 5 kişilik jüri oyları sonucunda insanlar sonucu Fuat Uğur seçilmiştir.

Ancak Fuat Uğur, kendisine yakışanı yapmış ve bazı internet sitelerinde “Bu ödülü alma Fuat abi, entrika çevirdiler. Ben alacaktım, çünkü en çok oyu ben aldım. Jürinin tezgâhı bu" dediğimi ileri sürmüş.

Öncelikle şunu söyleyeyim: Ben bugüne kadar hiçbir zaman Çerkes kimliğimi saklamadım, gizlemedim. Başta Çerkes Derneği ve Kafkas Dernekleri Federasyonu olmak üzere, toplumumun her türlü organizasyonunda elimden geleni yapmaya çalıştım. Bunu muhattaplarım karşısında ezilerek bükülerek değil, alnım ak, başım dik bir şekilde yaptım.

Gazetecilik konusuna gelince... Ben gazetecilik yaşamıma 2001 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde başladım. İlhan Selçuk’un, Mustafa Balbay’ın öğrencisi oldum. Şanslıyım, çünkü mesleğe ilk başladığım andan itibaren gözünü daldan budaktan sakınmamayı öğrendim. Gazeteciliğin mantıklı muhalefet yapabilmek olduğu konusunda bugüne kadar Fuat Uğur’un yanından geçmeyen cesareti sergiledim. Aldığım ödüllerin hiçbirini kulisle ya da kendi adaylığımı koyarak almadım. Yandaş medyada bile yerini korumakta zorlanacak seviyedeki bir isimle gazeteciliği bu anlamda tartışmam.

Fuat Uğur denilen arkadaş, Twitter’daki çapsız yorumlarına verdiğim anlık tepkiler nedeniyle kompleks yapmıştır. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, KK diye başlayıp hakarete varan yorumlarıyla ilgili gayet samimi, her ifadesi SİZ diye başlayan, ABİ, BEY diye devam eden samimi eleştirim karşısında bana kompleksli cümlelerle tepki göstermiştir, demokrasi dersi vermiştir. Ben de bu demokrasi havariliğini bu oylamada da göstermesi çağrısını kendisine iletmişimdir. Oylamanın komik olduğunu belirttiğim cümlem şöyledir:

“Eğer koca bir ülkenin demokrasisini tartışıyorsak önce kendi küçük topluluklarımıza bakmalıyız değil mi? Yorumunuzu merak ediyorum. Ben açık, net söylüyorum: Ben bu duruma düşsem, yemin ederim “Benim demokrasi anlayışıma ters, istemiyorum bu ödülü” derdim.. Şimdi siz “vay uyanık ben çekileyim de sana mı kalsın” diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu noktadan sonra hiçbir güç bana aldıramaz. “fuat bey istemedi buyrun sizin” diyen kim olursa olsun alnını karışlarım.”

Fuat Uğur denilen arkadaşın yazısında değindiği bir diğer cümlenin sonuna kadar arkasındayım ve altına imzamı da atıyorum. Çünkü ben Çerkes kimliğimi her zaman korudum, gizlemedim. "Sonradan Çerkes" hiç olmadım. Kendisinin beni “feryat etmekle” eleştirdiği yazısının üzerine yazdığım o cümle de şöyle bitmekteydi: “Ben kendimi biliyorum bu topluma senden çok daha fazla hizmet ettim ve de edeceğim. İnsan kazanmak kolay değil kaybetmek de bu kadar kolay olmamalıydı Fuat abi..”

Sonuç olarak Fuat Uğur, bana mal ettiği “Bu ödülü alma Fuat abi, entrika çevirdiler. Ben alacaktım, çünkü en çok oyu ben aldım. Jürinin tezgâhı bu” sözünü ispatlayamazsa açık söylüyorum müfteridir. Müfteri olduğunu her ortamda yüzüne çarpmazsam benim adım da Fırat Kozok değildir.

Hepinize saygılar sunarım.

Fırat KOZOK

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 01, 2011 10:24 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

PauKaF yazdı:
Bunu muhattaplarım karşısında ezilerek bükülerek değil, alnım ak, başım dik bir şekilde yaptım.

bir insan kimliğinden etnik kökeninden neden utansın ki..olması gereken davranış bu.
Türkiyenin içinde bulunduğu şu durumlarda Türk çatısı altında olmak daha mı güven veriyor bizlere de Çerkes kimliğini ön plana çıkarmaktan çekiniyoruz.
Fuat Uğur şunu bilmeli ki..kendini unuttuğu müddetçe başkalarının gölgeleri altında mesleki hayatını devam edebilir..))))

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi