ESKİŞEHİR ABHAZ DİASPORASI "ESKİŞEHİR ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ" ÇATISI ALTINDA TOPLANIYOR..!
ESKİŞEHİRDE YAŞAYAN ABHAZ DİASPORASI "ESKİŞEHİR ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ"Nİ KURDU. Eskişehir Abhaz Diasporası, Abhaz dili ve Kültürünü, toplumsal dayanışmasını geliştirmek, toplumsal demokratik mücadeleye katkı ve Abhazya cumhuriyeti ile ilişkileri sıkılaştırmak amacı ile "
Eskişehir Abhaz Külltür Derneği" çatısı altında örgütlenme kararı alarak çalışmalarına başlamıştır.
Eskişehir Abhaz Diasporasının desteğini arttırarak sürdüreceğine inandığımız Eskişehir Abhaz Kültür Derneği Kurucularına çalışmalarında başarılar diler abhazyam.com olarak her türlü demokratik desteği kendilerine vereceğimizi belirtiriz. Aşağıda, konu hakkında Düzce Abhaz Kültür Derneği'nden gelen açıklama bulunuyor.
KAMUOYUMUZA DUYURU Türkiye Abhaz diasporası, kendi kültürlerini daha yakından yaşamak ve yaşatmak amacıyla başlattıkları örgütlenme çalışmaları devam ediyor. Eşkişehir ilimizde de bir Abhaz Kültür Derneği kurulmuştur.
Bu yeni derneğimizin kuruluşunda öncülük eden ve kurucular kuruluna, kimliğimiz ve kültürümüzün yaşatılması adına teşekkür eder, başarılar dileriz.
Ayrıca, Eskişehir ilimizde yıllar önce kurulmuş, köklü ve önemli bir geçmişe sahip olan (
Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği) derneğimize de sonsuz başarılar dileriz.
Saygılarımızla Düzce Abhaz Kültür Derneği ESKİŞEHİR ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ KURUCU ve GEÇİCİ YÖNETİM KURULU 1 - Mustafa Ersin Alış ARGUN Geçici Yönetim Kurulu Başkanı,
2 - Ömür Ana AĞANBA Geçici Yönetim Kurulu Başkan Yrd,
3 - Emre Özdemir GUBRİA Geçici Yönetim Kurulu Muhasibi,
4 - Turgay Tekin AŞBA Geçici Yönetim Kurulu Sekreteri,
5 - Kubilay Öner AMIÇBA Geçici Yönetim Kurulu Üyesi,
6 - Güray Duruel AŞHARUA Geçici Yönetim Kurulu Üyesi,
7 - Cenk Uygun AMIÇBA Geçici Yönetim Kurulu Üyesi,
abhazyam