Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 2:56 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 25 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: BABAM ÇERKES... BEN
İletiTarih: Cmt Oca 03, 2009 12:49 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ne mutlu çerkesim diyene Mr. Green

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 04, 2009 2:29 pm 
Uzman Üye
Uzman Üye

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Nedenki anneannesi çerkez olanlar bile çerkezim diyorda babam çerkez diyenler hiçmi utanmıyorlar Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

EY ALLAH IN MAKBUL KULLARI ! EY VATAN DAĞLARININ EMSALSİZ ZİYNETİ ŞEREFLİ MUHAFIZLAR! BU VATAN SİZİNDİR , SİZİN OLACAKTIR...
cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Mar 09, 2009 12:33 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

ben öle insanlar tanıdımki annesi babası hatta tüm sülalesi saf kan çerkes olupta hangi boydansınız die sorduğumda ııı şey ben çerkeslikten pek anlamam die cevaplayan,sonra ertesi gün annesine yada babasına merak edip sormuş olarak yanıma gelipte öğrendim abzekmişiz,kabardeymişiz.... vs. diyen:) gülüyorum aslında acınacak halimize...bide bu tiplerin bi diğer genel özelliği(sıkça karşılaştığım) yha bu çerkes oyunları ne kadar güzel düğünlere gidiyorumda bayılıyorum öğretsene die peşimde gezen sonra hangisini öğrenmek istiyosun söle öğreteyim dediğimde "yha ne bileyim işte düğünlerde oynuolarya hah onları öğret" Exclamation vah halimize vahhh...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 31, 2009 11:16 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Herkes neden bu kadar tepki gösteriyor anlamıyorum.Babam çerkez ben değilim diyen birisinin zaten babası da çerkez değildir.
Çerkez olmayanlarında burada tartışılması abesle iştigalden başka bir şey değildir.Türkiye de yaşayan yaklaşık 1 milyon çerkez ailesi var,siz burada 3 tane zavallıdan bahsediyorsunuz.Unutmayın kötüden emsal olmaz.Ve 1.000.000/3 oranınıda dünya üzerindeki hiçbir kültür yakalayamaz.Bizler ne kadar sağlam bir kültürün üzerinde oturuyoruz ki anavatanımız da 300 yıl anadolumuzda 200 yıldır yüzyüze kaldığımız büyük baskılara rağmen,hala ve heyecanla atalarımızın bize öğrettiği yoldan 1 milim bile şaşmadan yürüyoruz. HEPİNİZE İYİLİKLER DİLERİM.OCAĞINIZIN ATEŞİ HİÇ SÖNMESİN.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 21, 2009 9:42 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Zamanın birinde Taksi tuttum.Çalışdığım şirketin işi icabı.Parayı belgeleyeceğim.Makbuz dolduruyorum, imza attıracağım, Şöföre ismini sordum ve soyadını.Bu gün gibi aklımda, Hicabi Şanho.Soy isim tuafıma gitti, o an Çerkezliğimi unuttuğum saniyeleri yaşıyorum iş gailesinden.Ama espiriyle takıldım.''Arkadaş hosu ne Şan adıyla şanıyla Şan işte, olması gereken bu değilmi, ho anlam düşürmüyormu veya anlamı varda ben bilmiyorum''gibisine muhabbet başlattım.Esmer çehresini bana çevirdi, kara gözleriyle yüzüme baktı, kalın dudaklarıyla sırıttı.Beyaz dişleri ön plana çıkmıştı.Elmacık kemiklerinde yumruluşan bir yığın yanak.Tipik bir Roman kardeşlerimizi andıran görüntü arz etti yüzü.''Anlamı var ama bende bilmiyorum kardeş.Dedelerimiz Çerkezmiş, soy isim çıkınca bu soy ismini almış, anlamıda çerkezceymiş,rahmetli dedem söylerdi'' Bu sefer ben sırıtarak baktım can-kan kardeşime ve doğal olarak atıldım''Memleket nere Arkadaş''dedim.''İstanbulluyuz biz, benim bildiğim bu,Tophane kuledibi''dedi.''Bende Çerkezim ondan sordum, ben Balıkesirliyim'' diye sohbeti koyulaştırarak devam ettik.''Bana bakma, bizim sülale tam bir çorba,dede rahmetli Arnavut kızını kaçırmış Alibey köyünden,babamda Sulukuleden, e bizde hatun edindik Tophaneden.Sorarlarsa söylüyorum. Aslını inkar eden haramzade derler.''Adam tam bir Tophane ağızlı çıktı, bu tabirimi İstanbullular bilir.Aynı zamanda sıcak kanlı.Hatta iddalaştım,''Benimle kafa yapıyorsun dostum''dedim ona. Gömlek cebinden nüfus kağıdını çıkardı bana uzattı.Baktım hakikatten Hicabi Şanho,doğum Beyoğlu kuledibi mahallesi''Nüfus kağıdını cebine koyarken hem yoluna dikkat ediyor, gülerekte bana laf yetiştiriyordu.''Romansak ille yalancımı olacağız yani birader''kendimden utandım ''Estafurlah dostum, hani kader bizi aynı adrese çıkardı samimiyetten kabul et''Alttan almak lazımdı, araba onların sınırları içine varmıştı.İyi günler dedim arabadan indim,deniz istikametindeki işyerime düşüncelerim içersinde gittim.Hicabiyi arasıra durağında ziyaret ederdim,hemen oracıktaki kıratanesinde bile görürdüm bazen.Bir gün çok sinirliydi,sordum 3 kızından biri Alev kaçmıştı, çok hiddetliydi kızıyordu.Bir yandan karısına kızının annesine sövüyordu.''Ulan geçmişini ....... karısı bari ona Arnavut çingenesi bulsaydı ya, gitti Bulgar çingenesine yamadı kızı'' diye birşeyler geveliyordu.Harneyse iş olacağına varır Alevin düğünü yapıldı ve aradan bir süre geçti. Hicabiye bunu sordum.Meğerse Romanların içersinde en asilleri Arnavutluktan gelenleriymiş.....
Evet asimilasyon böyle bir şey.İpin ucu kaçtımı nerelere giseceği bilinmez.Onun için ben diasporanın içiçeliklerine,beraberliklerine çok önem vermesini söylerim hep yazılarımda.Bakın bu çok önemli.İçiçeliklerde bir çocuk gibi bütün tercihlerde beraberinde büyür.Tercihler gelişen doğal yapımızda önüne geçemediğimiz arzularımızdır kimi zaman.İçiçeliklerde vitrin oluşturur bazı tercihlerimizde dükkan dışından ithallerin önünü keseriz.Veya azamiye indiririz.Bu vitrinden komşuluklarımızı,sevdalarımızı,yardımlaşma,dayanışma ve kurumsallaşmalarımızı besleriz.Çok olursak,biraradalıkları muhafaza edersek tercih seçiciliklerimizde doğal akışında gelişir ve tabi zemininde kendini kendinin dışına çıkmadan besler.Bu çok önemli.Yaşadığımız metropollerde,şehirlerde dirsek temaslarını sıklaştırmalı, omuz omuzalıkları gerçekleştirmeli, ara boşluklar oluşturmamalıyız.Çocuklarımız oluşturacağımız bu vitrinlerden beslenme alışkanlığına göre yetiştirilmeli.Dışardaki vitrinler hayatın mecburiyetleri ve zaruretleri karşısında bakılacak yerler olmalıdır.Çağın getirileri ve zihniyetleri dahilinde bu vitrinin ayrıca çeşitliliğini arttırmalıyız.Bütün çeşitli yaşam katagorilerini kendi aramızda üretip cazibesini arttırmalıyız.Gençliğin heyecanını, yaşam sevincini, eylenceleştirme teşebbüslerini, vitrin dahilinde oluşturmalı dışa bağımlılığını engellemeli dışarsı ile entekre oluşunu mümkün olduğu kadar setleştirebilmeliyiz.Bu taraf asimilasyonun frenlenmesi için çok önemli.Hayatın tercihler üzerinden cazibeler arttırması sanırım aramızdan kaymaları hızlandırıyor ve yok oluşun önüne geçilmiyor.Bunun için içiçelikler beraberlikler çok önemli, bu başarılırsa beraberinde anadilin ve Xabzenin terbiye (ihyası) edilişi doğal olarak yetişkenleştirme sürecinde tüketilirken üretkenleşerek başarılacaktır.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 25 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi