Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 2:41 pm


Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC




Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ABHAZLARDAN NATO’YA
İletiTarih: Per Kas 25, 2010 11:50 am 
Çevrimdışı
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Kayıt: Sal May 08, 2007 4:27 am
İleti: 20090
Konum: MUDAREY-Гъубжь
ABHAZLARDAN NATO’YA

Uluslararası güvenliği sağlamak amacıyla kurulan ve bu yönde faaliyet gösterdiğini iddia eden, büyük Batılı güçlerin neredeyse tamamının üye olduğu NATO’nun güvenliği sağlamak adına son dönemde yaptığı bir takım girişimlerin yarattığı sonuçları hayretle izliyoruz. Ağustos 2008 Rus-Gürcü Savaşı’nın da açıkça gösterdiği biçimde, Kafkaslarda kurulmak istenilen askeri dengeler bölgeyi istikrara kavuşturmak yerine büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır. NATO’nun herkesin bildiği bu gerçeğe rağmen, Gürcistan’ı silahlandırmaya devam etmesi yeni tehditlerin doğmasına neden olmaktadır.

NATO’nun ana gücü durumundaki ABD’nin, NATO’yu da alet ederek 2004-2008 yılları arasında Gürcistan merkezli olmak üzere Kafkaslarda uyguladığı politikanın sonuçlarının Ağustos 2008 Savaşıyla anlaşılmış olması beklenirdi. Oysa ABD’nin bu politikasını devam ettirme yönünde ısrarcı olduğu ve Gürcistan’ı yeniden bir askeri üsse dönüştürmeye çalıştığı görülmektedir.

Çevresinde yaşayan halklara ve devletlere müsamaha göstermeyen, tahammülsüz ve saldırgan bir Gürcistan’ın Kafkaslarda sebep olduğu yıkımın unutulmaması, sürekli biçimde hafızalarda tutulması gereklidir. ABD’nin yeniden sorunlara neden olacak politikalarının, NATO üyesi ülkeler tarafından anlaşılması ve başta ABD olmak üzere tüm müttefiklere anlatılması zorunludur.

Gürcistan ve destekçisi ABD’nin tek taraflı politikalarının müttefiklerce reddedilmesi, bu yaklaşımlar karşısında çok taraflı bir bakış açısının geliştirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Bu çok taraflı sürecin göz ardı edilemeyecek en önemli tarafı durumundaki Abhazya’nın gerçeklerinin ve beklentilerinin farkında olunmalıdır. Abhazya’yı hala Gürcistan’ın toprak bütünlüğü içinde değerlendiren yaklaşımın iflas ettiği artık görülmeli ve kabul edilmelidir.

Abhazların, en temel insan hakkı olan kendi kaderini tayin hakkının farkında olunarak küresel ve bölgesel politikalar tanımlanmalı ve uygulanmalıdır. Kafkaslardaki sorunların çözümü çabalarına NATO’nun müdahil olması ancak Abhazya’nın rızası, desteği ve katılımıyla söz konusu olabilir.

Abhazya’nın içinde olmadığı hiç bir karar gerçekçi, adil ve sonuç yaratıcı olmayacaktır. Abhazya ile Gürcistan arasında bağlayıcı bir hukuki ilişkinin kalmadığı akıllarda tutulmalıdır. Bilinmelidir ki Abhazya Devleti her türlü tarihi, siyasi ve hukuki norma göre bağımsızlık unsurlarının tümüne sahip; vatandaşlarının haklarını koruyabilecek uluslararası alanda tanınmış bir ülkedir. Abhazya bu kimliğiyle Cenevre görüşmelerinde taraf olarak yer almaktadır ve uluslararası alanda kendini temsile yetkili ve yeterlidir.

Abhazya’da yaşayan Abhazlar ve her şartta sonuna kadar ve tüm imkânlarıyla canları pahasına vatanının yanında duran ve durmaya hazır olan biz diasporadaki Abhazlar bu bilinçle toprağımızı işgalden ve soyumuzu kırımdan korumaya çalışıyoruz. Uluslararası güçlerin çıkarlarını bizim toprağımız ve canlarımız üzerinden tanımlamalarını ve mücadeleye girişmelerini kabul etmiyoruz. Bu mücadele sadece Abhazya’ya değil başta Gürcistan olmak üzere tüm Kafkasya’ya ve çıkar kavgasına giren büyük güçlere zarar verecektir.

Bunun anlatılması ve anlaşılması gereklidir. Bölgesel barışa giden yol Kafkasya’nın özellikle Kafkasya’da bulunan saldırganlığı teyit edilmiş devletlerin silahlandırılmasından geçmez. Dünya barışını tesis etmeyi amaçlayan bir savunma örgütünün görevi, bölgenin silahsızlandırılması ve saldırmazlık anlaşmalarının imzalanması çerçevesinde olmalıdır. NATO’dan beklentimiz ancak bu olabilir. Aksine bir süreç sadece Kafkasya’nın yeniden ateş topuna çevrilmesine, on binlerce insanın kanlarının dökülmesine ve yeni yıkımlara sebep olacaktır.

Bağımsız Abhazya devletinin doğal vatandaşları olan ve anavatanlarından sürülen Abhaz diasporasının temsilcileri olan bizler, ırkımızın yaşamına devamından ve vatanımızın sonsuza kadar varlığını sürdürmesinden sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak Abhaz ulusuna ve devletine yapılan ve BM'nin 1993 raporlarıyla da belgelenen haksızlık ve vahşetin tekrarıyla sonuçlanacak hiç bir çabayı kabul etmiyor, kınıyoruz.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
İrfan Argun

_________________
Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski


Sayfa başı
 Profile bak  
 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB3 Türkçe: phpBB Türkiye
[ Time : 0.129s | 11 Queries | GZIP : On ]


Sitemizin hicbir kurum ve kurulusla iliskisi bulunmamaktadir.