Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 2:36 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: 2. ERGENEKON İDDİANAMESİNDE ÇERKESLER
İletiTarih: Per Mar 26, 2009 7:54 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

ÇERKESLER İLE ALAKALI BAZI KISIMLAR AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

CUMHURİYET ÇALIŞMA GRUBU DEVRE RAPORU–12
(19 ŞUBAT 2004)
Bahse konu sunumun takdim planında Cumhuriyet Çalışma Grubu Planlı Faaliyetleri, Çerkezlerin Faaliyetleri ve Kafkas Dernekleri, Ulusal Birlik Hareketi STK Platformu, Av. Orhan PEKMEZCİ’nin AİHM’de Açtığı Dava, T. Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi konularının anlatıldığı belirtilmiştir.

ÇERKEZLERİN FAALİYETLERİ VE KAFKAS DERNEKLERİ BAŞLIĞI ALTINDA;
“Türkiye’deki bazı çerkez kökenli vatandaşların, AB merkezli etnik ayrıştırma propagandalarının etkisi altında; Kafkas Dernekleri, Kafkas Dernekleri Federasyonu, Dünya Çerkes Birliği, Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı gibi çeşitli örgütlenmelere gittikleri,
Türkiye’de Kafkas Derneklerini merkezi bir örgütte toplama çalışmalarının, 1975 yılında Ankara da yapılan bir toplantı ile başladığı, sonraki yıllarda değişik toplantılar düzenlenerek KAF-DER adı altında Kafkas dernekleri birliği kurulduğu, Nisan 2002’de Ankara’da toplanan 51 dernek federasyona katılmak üzere ortak bir deklarasyon yayınlandığı ve Kafkas Dernekleri Federasyonunun 01 Temmuz 2003 tarihinde 21 derneğin katılımı ile kurulduğunun anlatıldığı görülmüştür.

DEĞERLENDİRME BAŞLIĞI ALTINDA;“STK şeklinde yapılan örgütlenmelerin AB merkezli olduğu”, “Kuzey Kafkas Cumhuriyetlerinden sağlanan katılımların Rusya Federasyonu ve Onun istihbarat örgütünün bilgisi ve himayesi altında gerçekleştiği”, “Anılan STK’larının Kıril alfabesi ile yazmak ve okumak istemelerinin, Latin alfabesini kullanmak istememelerinin dikkate değer olduğu”, “Ana dilde radyo ve televizyon yayını ve kurs açmak, çocuklara Çerkez dillerinde isim koymak istemelerinin de dikkate değer olduğu”,
“Bu tarz çalışmaların diğer etnik gruplar tarafından da yapılabileceği düşünüldüğünde, sözde demokratikleşme adı altıda göz yumulan bu faaliyetlerin önümüzdeki dönemde etnik ve dini çözülmelere neden olabileceği”, “Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların; dernek, vakıf, cemaat gibi adlandırmalarla münferit bir çalışmanın eseri olarak değil, bir bütünün parçaları olarak algılanması gerektiği”, “Mütakiben parçaların birleştirilmesi çalışmalarına başlanacağı” şeklinde değerlendirmeler yapıldığı görülmüştür
.....

Örgütsel İrtibatlar

Şüpheli Bekir ÖZTÜRK’ün dijital incelemelerinde;
Tape :1484 28.12.2007 tarihinde Nejat …..? ile Güler KÖMÜRCÜ ‘nün görüşmesinden özetle; Nejat’ın “Şimdi size bir evrak yolladım” “CFR’nin 4 Aralık tarihli” “Bir politika teklifi kağıdı önemli bir kağıt” “Bu günkü bana özellikle sonunu okursanız Butto’nun ne için öldürüldüğünü anlayabilirsiniz” dediği ve Pakistan’ın enerji yolu üzerinde olması, Jeopolitik konumu ve Nükleer bombalarından dolayı Amerika’ nın hedefinde olduğu, Amerika’ nın nükleer bombaları Müşerref ile kontrol edemediği ve bu yüzden Müşerref’ in gitmesini istediği, onun gitmesini sağlamak için de iç karışıklıklar çıkartılacağını anlattığı, ilerleyen konuşmada, Nejat’ın “Bakın şimdi Türkiye de Karadeniz de Kafkasya’dan gelenler Balkanlardan gelen şu etnik gruplar var” “… Boşnaklar” “..Çerkezler bakın Erol MÜTERCİMLER bir program yaptı Çerkezlerle ilgili” dediği, Güler KÖMÜRCÜ’nün de Erol MÜTERCİMLER’in 111 denilen özgür mason locasında olduğunu anlattığı, Nejat’ın “Şimdi bakın Erol MÜTERCİMLER ajan” dediği, Erol MÜTERCİMLER’in ulusalcı geçinmesine rağmen, yazdığı kitapların kafa karıştırmak için yazdığını anlatarak “…bakın şimdi Çerkezlerle Türklerin arasını açma misyonu nu vermişler onu” “Çok kötü yani çok ajan var şuan” “…. Erol MÜTERCİMLER’ i deşifre etmek lazım” dediği, Güler KÖMÜRCÜ’ nün de “Aynı görüşteyim efendim” dediği,

....
09.04.2008 günü saat:20.07 de Serhan..? ile yaptığı görüşmeyle ilgili, Görüşmeyi yaptığı şahsın Serhan değil C. Z. isimli Çerkez kökenli şakacı bir arkadaşı olduğunu, bu görüşmede o tarihlerde İlhan SELÇUK’un o da alındığı ERGENEKON operasyonu olduğunu, operasyonlarda alınan bazı şahısların Çerkez olduğunu duyduğunu, Çerkez kökenli olduğu için o cümleleri espri mahiyetinde kullandığını,

....
Telefon Görüşmeleri
Tape No:6458 de kayıtlı 09.04.2008 tarihinde S. ile yaptığı görüşmede özetle;, U.M. Büyükçelebi’nin “Bütün Çerkezleri topluyoılar haberin olsun ha” dediği, S.’nın “Nereden?” dediği, U.M. Büyükçelebi’nin “Bu dava ......, hepsi, girenlerin hepsi Çerkez biliyorsun değil mi” dediği, S.’nın “Evet” dediği, U.M. Büyükçelebi’nin “Hepsi Çerkez” dediği, S.’nın “Kimler alındı ki” dediği, U.M. Büyükçelebi’nin “Ya işte bu dava, malum var ya çete dalgası” “Hepsinde şey, alayı Çerkez” dediği, S.’nın “İyi. Kürtler harekette” dediği, U.M. Büyükçelebi’nin “İki tanesi hariç, alayı Çerkez abi. Tam şey bu, Kürt operasyonu ha, sana söyleyeyim.” “Bence de kurtulacaklar” dediği, S.’nın “Sanıyorlar” dediği, U.M. Büyükçelebi’nin “Bence de kurtulacak, bizim ne bela olduğumuzu bilmiyor onlar” “İşte geldiklerinde de onlara şey yaparız” dediği, S.’nın “Ha neden, onlarla ilgili haberler maberler yapacaksan, bizim hani telefon zinciri var ya” dediği,

İDDİANAMEDE YUKARDAKİ BÖLÜMLER DIŞINDA BİR ÇOK YERDE KAFKASYA VE ÇERKESLER HAKKINDA BÖLÜMLER BULUNMAKTADIR.
TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: 2. ERGENEKON İDDİANAMESİNDE ÇERKESLER
İletiTarih: Per Mar 26, 2009 8:27 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
Huldzar

Bu tarz bilgiler ve şüpheler daha en başından beri konuşuluyor ve tartışılıyordu.Aşağıdaki yazı biraz ipucu verecektir sanırım.Bu ropörtaja kimi Kafkas dernekleri tepki göstermişlerdi.Ancak benim yaptığım bir inceleme-araştırma hep şüpheleri arttırır mahiyette idi.Abdüllatif etrafında şekillenmek istenen toplumsal ve siyasal mühendislik çalışmasına Sn.Şener'in balıklama atlaması,Çerkez'ler kullanılmaya bu kadar müsait mi?sorusunu sordurmakta.Bakınız:
http://edebisohbet.com/index.php?option=com_content&task=view&id=96&Itemid=55
Gelelim Nuriye Akman'ın O tarihlerde Ses Getiren Ropörtajına;
Türkler Ergenekon'da iken şamandılar. Bu örgütlenmenin Şamanist bir yanı da var mı acaba?
Bilmiyorum. Ancak bunlara baktığınızda Kafkas kökenlilerin yoğun olarak bu hareketin içinde olduğunu görüyoruz.
Kafkas kökenliler derken?
Abhaz ve Çerkez ağırlıklı bir yapılanma.
Allah Allah bunu ilk defa duydum.
Ben de ilk defa söyledim zaten.
Kafkasya öyle bereketli bir toprak ki mesela Nakşibendî tarikatı da oradan doğmuş ve Türk siyasi sisteminde çok etkin olmuş. Sen şimdi neye vurgu yapıyorsun?
Valla Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, bunlarla doğrudan ya da dolaylı ilintili olan tüm isimlerin şeceresini döktüğünüz zaman, böyle ağırlıklı bir tablo ortaya çıkıyor. Bu bir tesadüf müdür, yoksa özellikle bir tercih midir bilmiyorum. Ama bu kesimin MİT içinde de bir dönem çok ciddi ağırlığı olduğunu herkes biliyor. Belki bu aidiyet, kendilerine bir kolaylık da sağlıyor. Bu hareketin güçlenebilmesi için nüfuz kullanabilen, her meslek grubundan insanlara ihtiyaçları var. Bu bazen bir gazeteci olur, bazen bir yargı mensubu. Bazen bir psikolog olur, bazen bir istihbarat görevlisi. Maalesef Türkiye'de etnik köken kimi zaman bu mücadelenin hemşerilik bağını kolaylaştırabilir. Küçük ölçekli çetelerde bile, hemşerilik duygusu çok önemli hale gelebilir. Buna ilişkin elimde çok ciddi bilgi ve belge olmadığı için üzerine gitmedim. Ama tabloda beni ürküten birtakım sinyaller var. Yani 'aynı kökenden insanların yoğun olarak bu hareketin içinde yer almasının siyasi anlamı var mı, tesadüf mü?' bunun araştırılması gerekir.
Neredeyse ikinci Çerkez Ethem isyanı diyeceksin!
Böyle bir ironi de yapılabilir yani. Tabii beş Çerkez bir araya gelip de hadi devleti kendimize göre dizayn edelim düşüncesiyle yola çıkmış değiller. Ama bu yapı içerisinde Kafkas kökenlilerin ağırlıkta olması, ister istemez zihinlerde soru işareti bırakıyor.(Nuriye Akman’ın,Ş.Tayyar ile yaptığı röportajı 06.04.2008-Zaman)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 26, 2009 9:44 pm 
Yönetici
Yönetici

Malum röportajda Şamil TAYYAR Ergenokon adı verilen yapılanmanın Çerkeslerden oluştuğunu ilan ettikten sonra ne ilginçtir ki "elinde ciddi bilgi ve belge olmadığından konunun üzerine gitmediğini de belirtiyordu"Bir toplumu top yekün suçlamak böyle kolay olmamalıydı ....

Ancak açıklanan iddianamede Sn.Şener'in etrafında yapılması düşünülen toplumsal veya siyasal mühendislik çalışmalarından ziyade,bizler için çok daha vahim konular olduğunu düşünüyorum.... Yargılama safhası bekleyip göreceğiz

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 27, 2009 5:28 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
Huldzar

Şüphesiz mahkeme aşaması ve sonucu inanılması güç ve tahminlerin ötesinde sonuçlar doğuracak. Ancak şu aşamada bizlerin bir soru işaretini kendi aramızda tartışmak ve aydınlama sürecine, Çerkez toplumu olarak katkı sağlamak zorunda olduğumuzu düşünmekteyim.
Şuna dikkat edilmeli etnik köken olgusu kimi tehlikeli ve zararlı kaos oluşumlarının kullanmak istediği güçtür. Örneğin tarihte Osmanlı içinde azınlık olarak Ermeniler, Rumlar, Süryaniler kaos oluşumları veya dış güçler tarafından hep kullanılmış idiler. Çağdaş Türkiye’de ise bunun yerini Kürtler, Çerkezler vd. kültürel zenginliklerimiz almakta. Bu oyunu bozmak için uyanık olmak ve perde gerisindekileri fark edebilecek demokratik olgunluğa ulaşmak gerekiyor.
''ETÖ''TEHLİKELİ BİR OLUŞUM ise(Buna mahkeme karar verecek)bu oluşumda kullanılan etnik unsurlar ya da figüranlar asla Çerkezler olmamalı-olmamalıydı diyorum. Çünkü Şamil felsefesi bunu zorunlu kılmakta.
Ne demek istediğimi daha iyi anlatabilmek için bir şekilde 1.ve2.iddianamede adı geçen ünlü Çerkezlerin kimler olduğuna bakmak yeterli olur sanırsam.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 27, 2009 11:22 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Bir STK'nu ve dolayısu töhmetıyla bir toplum altında bırakmak çok tehlikeli birşeydir ve yankısı eminim sert olacaktır.

Federasyon hakkında sadece görüş belirtilmiş.Etnik bölünmeyi tetikleyecek bir yapi icerisinde oldugunu kanitlayan hicbir belge yoktur.Ben hukukcu degilim ancak bir kanit olmadan bu sekilde yazilmasi nedendir bilemem.Federasyonun kimden destek aldığını hangi fondan yararlandığını sayın savcı isteseydi bende yazıverirdim.

Demokrasi herzaman üstün gelecektir.Kültürel taleplerimiz , etnik bölünmeye gidiyor diyerekten görmezden gelinemez.Her Çerkes dilini öğrenebilmeli ve Çerkesçe okuyabilmeli.

Çok dikkatli olmalıyız , kültürel haklarımızı savunmalıyız.Bizim susup oturma lüxümüz yoktur.50 yıl sonra Çerkesçe bilen kimse kalmayacak..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 28, 2009 7:58 pm 
Yönetici
Yönetici

Huldzar yazdı:
''ETÖ''TEHLİKELİ BİR OLUŞUM ise(Buna mahkeme karar verecek)bu oluşumda kullanılan etnik unsurlar ya da figüranlar asla Çerkezler olmamalı-olmamalıydı diyorum. Çünkü Şamil felsefesi bunu zorunlu kılmakta.

Sn Huldzar bana göre İddianamenin içeriği göz önüne alındığında belirli bir amaç ve çıkar çerçevesinde bir araya gelenlerin etnik dağılımının hiçmi hiç önemi kalmamaktadır.
Figüranların etnik istatistiğinden ziyade ETÖ diye adlandırılan oluşumun Çerkeslere bakış açısı ve düşünceleri..Bilhassa CÇG'nun devre raporları dikkate değer diye düşünüyorum...

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 28, 2009 9:17 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
Huldzar

Her gelişme ve her bulgu gelecek kuşaklara bir şeyleri anlatma noktasında önemli diye düşünmekteyim. Bazı dostlarım abartı gibi görse de bana göre bu binlerce yıllık tarihimizin en önemli gelişmelerine kapı aralayacak türden bir olay. Ancak tek şart kararlılıktır. Mahkemelerimizde de bu kararlılık görülmektedir. Neyse durum ortaya çıksın ve büyük bir milletin tarihinde değişmez denilen makûs talih değişsin.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi