Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 25, 2012 1:18 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: KURBANLARIMIZI ABHAZYA’DA KESTİRELİM
İletiTarih: Per Ekm 28, 2010 9:21 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

KURBANLARIMIZI ABHAZYA’DA KESTİRELİM

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ VE HEMŞEHRİLERİMİZ

DEĞERLİ HALKIMIZA VE KURULUŞLARIMIZA

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi’nce her yıl ciddiyet ve titizlikle organize edilen “KURBANLARIMIZI ABHAZYA’DA KESTİRELİM” kampanyası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Derneğimiz, Komitemiz ve Abhaz Dernekleri Federasyonumuzla hep birlikte yürütülecektir.

Her yıl katılımın artarak devam etmesi ve Atavatanımız Abhazya’da bunun estirdiği rüzgar; bayram coşkusunun artmasını, Diaspora ile Abhazya arasındaki dayanışmanın pekişmesini sağlamaktadır. Ayrıca, Abhazya Devleti İslam dünyasının dini bayramlarını yıllar önce bir kanunla resmi tatil yapmıştır. Bu nedenle bayramlarımız Abhazya’da da kutlanmaktadır.

Yapacağınız kurban yardımları, Abhazya’da öncelikle savaş gazileri, Abhazya Devlet Yatılı okullarına, dul, yetim ve muhtaç insanlara ulaştırılarak, kurban sahipleri adına İslami kurallara uygun ve orada vekil olarak görev tevdi ettiğimiz, Ayeşara Vakfı Başkanı Oktay Çkotua, İslami Din Görevlisi Adil Gabliya ve Türkiye’de aşağıda isimleri ve irtibat telefonları belirtilen İslami Din Görevlilerimiz Cemil Kuşak, Nurettin Tavrak, Kemal Demiroğlu ile oluşturulan Abhazya Kurban-2010 Organizasyon komitesi nezaretinde ifa edilecektir.

Abhazya’da kurban kestirmek için müracaat eden kişilerden oluşan Abhazya-2010 Kurban Organizasyon Komitesine para yatıracaklarla ilgili göndereceğimiz listeye uygun olarak, yukarıda adları yazılı vekiller nezaretinde adak sahiplerinin isimleri zikredilerek kurbanlar kesilmektedir.

Kurbanlık hayvanlar, dini vecibelere uygun olması gözetilerek tedarik edilmekte ve kesim işlemi yerine getirilmektedir.

Söz konusu dini vecibelerin yerine getirilmesi kameralarla sesli olarak kayda alınmakta olup, ayrıca kurban adayanlar listesi de tasdik edilerek geri gönderilmektedir. Gelecek olan bu belgeler Derneğimizin, Komitemizin ve Abhaz Dernekleri Federasyonumuzun internet sayfalarından takip edilebileceği gibi kurban parası yatırmış olanlara da e-mail veya faksla gönderilecektir.

Kurban ücreti yatırılırken kimin adına kesileceğinin belirtilmesini önemle rica ederiz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanınızı Abhazya’da kestirdiğiniz takdirde dul ve yetim çocuklarını ve birçok insanımızı mutlu edeceksiniz. Bu mutluluğun devam edeceğini umuyor, şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor; barış, huzur ve sağlık içinde nice bayramlar diliyoruz.

Saygılarımızla

Kafkas Abhazya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Adına
Başkan Cihan ZAFER

Kurban Bedelini: 10 Kasım 2010 tarihine kadar Kafkas Abhazya Kültür Derneği adına Türkiye İş Bankası Selimiye Şubesine yatırabilirsiniz.

Hesap No TL : 1126 - 0298161 - İBAN: TR730006400000111260298161

Hesap No $ : 1126 – 394012 – İBAN: TR180006400000211200394012

NOT: Kurban bedeli 150 Amerikan Dolar’ı olarak tespit edilmiş olup, isteyen kişiler, para yatıracakları

Günkü kur ile 150 $ karşılığı TL olarak da yatırabilirler.

Vekalet verecekler için irtibat telefonları:
Oktay Büyü (Abhazya) : 00794 07 701 938
Cemil Kuşak : 0536 231 50 57
Nurettin Tavrak : 0533 719 13 41
Kemal Demiroğlu : 0532 354 75 60

abhazyam.com

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi