Adıge Devlet Üniversitesinde Okumak İsteyen Çerkeslere Duyuru 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Adıge Devlet Üniversitesi yurdışında yaşayan gençlerimiz icin 50 kişilik burs imkanı elde etmiştir. Lisans- lisansüstü öğrencileri ücretsiz eğitim görecek, 2- 3 kişilik rahat yurt odalarında ikamet edecek aynı zamanda ayda 1200 ruble (yaklasik 40 dolar) burs alacaklardır.
ADIGE DEVLET ÜNİVERSİTESİ DUYURUSUDeğerli Hemşerilerimiz,
2011-2012 eğitim-öğretim yılında Adıge Devlet Üniversitesi yurdışında yaşayan gençlerimiz icin 50 kişilik burs imkanı elde etmiştir. Lisans- lisansüstü öğrencileri ücretsiz eğitim görecek, 2- 3 kişilik rahat yurt odalarında ikamet edecek aynı zamanda ayda 1200 ruble (yaklasik 40 dolar) burs alacaklardır. Öğrenciler üniversitenin yemekhanelerinde ortalama 60 ruble ücretle (yaklasik 2 dolar) yemek yiyebileceklerdir.
Tüm öğrenciler birinci sene hazırlık eğitimi çerçevesinde,
Rusça, Adıgece ve seçtikleri fakültenin ağırlıklı derslerini göreceklerdir. Öğrencilere dil eğitiminde yardımcı olmak için tüm imkanlar mevcuttur : bilgisayar desteği, modern dil programları, kalifiye eğitim kadroları.
Bir yıllık
hazırlık eğitiminin ardından öğrenciler yeterlilik sınavlarını verip
dil sertifikası almaya hak kazanacaklar. Bu sertifika sayesinde öğrenciler üniversitemize girecek, diledikleri fakültede eğitim alabileceklerdir.
Anketlerimizi doldurup gönderin, eminiz ki bizim üniversitemizi seçtiğiniz icin pişman olmayacaksınız.
Gerekli belgeler:
- Anket
- Pasaport fotokopisi (davetiye için)
- Lise diploması fotokopisiAyrıntılı bilgi için asağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz :
-
tsusanna@mail.ru - Tel – (8772) 521388
- Fax- (8772) 521388
Not: Gündüz saatlerinde ilgililere telofanla ulaşabilir veya eloktronik posta ile öğrenmek istediklerinizi
Çerkesce, İngilizce ve Rusca olarak iletebilirsiniz.
Yukarıda bahsedilen Form'a
http://www.adygnet.ru/sites/default/fil ... anketa.doc anketa.doc adresinden ulaÅŸabilirsiniz.
Üniversite hakkında ayrıntılı bilgi içinse http://www.adygnet.ru/node/1371 adresini ziyaret edebilirsinizCherkessia.net