|
30 EYLÜL ZAFER ŞENLİĞİ
Abhazya’ya özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazandıran 30 Eylül 1993 zaferinin yıldönümünü bu yıl diyasporada da büyük bir şölenle kutluyoruz. Hem bu zaferi mümkün kılan Abhazya’nın ve tüm Kuzey Kafkasya’nın yiğit evlatlarını onurlandırmak için, hem tarihimize ve geleceğimize hep birlikte daha güçlü bir iradeyle sahip çıkmak için, tüm halkımızı bu büyük kutlamaya davet ediyoruz.
- KAFFED Abhazya Çalışma Grubu - Sakarya Kafkas Derneği - Kocaeli Kafkas Derneği - Düzce Kafkas Derneği - Hendek Kafkas Derneği
30 Eylül-1 Ekim 2011 Sakarya-Akyazı-Akbalık Köyü
PROGRAM
30 Eylül Cuma;
20: 00- Çevre il, ilçe ve köylerden gençlerin Akbalık Köyü Şenlik alanında toplanması. Zafer ateşinin yakılması. Konuşmalar, savaş dönemi anıları, sohbetler. Mahalli danslar, açılış konseri ve havai fişek gösterisi. (İsteyenlerin sabahlayacağı ve ertesi güne hazırlık yapacakları serbest program)
1 Ekim Cumartesi;
12:00- Tüm illerden gelenlerin Akyazı Akbalık Köyü Şenlik Alanı’nda toplanması
13:00- Yemek, tanışma-kaynaşma, mahalli danslar, mahalli dans yarışmaları
16:00- Büyük Zafer Koşusu; İngiliz, Arap, Rahvan ve Köylü katagorilerinde dört ayrı at koşusu. Her katagoride ilk üç dereceye girenlere kupa ve para ödülleri verilmesi.
- İngiliz atları koşusu…….: I. 5000 TL, II. 2500 TL, III. 1250 TL
- Arap atları koşusu……...: I. 4000 TL, II. 2000 TL, III. 1000 TL
- Rahvan koşusu…………: I. 3000 TL, II. 1500 TL, III. 750 TL
- Köylü koşusu……………: I. 2000 TL, II. 1000 TL, III. 500 TL
18:00 - Konuşmalar. Diyasporadan Abhazya savaşına katılmış kahramanların takdimi.
18:30- Dans ekiplerinin gösterileri. Konserler (Türkiye ve Abhazya’dan sanatçılar)
21:00- Havai fişek gösterisi ve kapanış
_________________ ApSuVa'OÇAMÇiRA  a 'αçgι ∂υиυяυçğσ мαçкι ∂ıνıяנαяαzιнöиü αtıρ уυиıנяσρ!..
Ben Bir Sürgünle Doğdum Kendimi Yalnız Bir Dağın Yamacında Buldum Başta Küçücüktüm Şimdi İse Kocaman Bir ABHAZYA'LI OLDUM ...
DİLİM BENİM SES BAYRAĞIM !
|