herkes mutlu ve ona yakın olduğu anı yaşasın..
-------------------------------------------------
Mutlu,huzurlu,sevgi,saygı dolu olmalıyız.Bir birimize karşı hakkaniyetli,güzel ahlak sahipleri olarak yaşamalıyız.Sosyal hayatımızda,köy,kasaba,şehir ve devlet (lerimizde) adalet üzerine çalışmalıyız.Barış içinde olmalıyız.Mazlumun yanında olmalıyız.Vijdan,insaf duygularımızı beslemeliyiz.Sık sık yaradanımızla iletişim halinde olmalıyız (Dua ile,yalvarma,yakarma ile) ve onun dediklerine riayet etmeli, her an onun takibinde olduğumuzu unutmamalıyız.Görendir,bilendir,duyandır,düşünceleri okuyandır bilmeliyiz.Bir dakika,... saniye dahi ondan uzaklaşmamalı,onun emirlerini unutmamalıyız.Fırsat buldukca Kuran okumalıyız (anlayarak),ne demek istiyor,bizlerden ne istiyor fikir tazelemeleri yapmalıyız.Baş başa kalmak için zaman ayırmalıyız.Cematler halindede ne demek istediğini,yapmamız gerekenleri,her türlü olumsuzlukları olumluluklara çevirmek için Kuranın emirleri üzerine tartışmalı,araştırmalı,günün şartlarına ve hadiselerine göre yardımlaşmalar,dayanışmalar üzerine çözümler üretip,geliştirmeliyiz.(Camilerin ve mescitlerin bu tür cematleşmeler üzerine,gerektiği heran ezan ile çağrılma gerelkliliği olduğuna inanıyorum,nüfusa orantılı,uluslar arası manasında sosyal konular içinde hac yapılabilmelidir,heran,cematleşmelerin sosyo kültürel,askeri,economik,siyasi boyutları vardır diye düşünüyorum haccın bu boyutunun esasının hayata geçirilmesi mesela,rituellerden ziyade) istişareleri ihmal etmemeliyiz.Bir birimizin elinden tutmalı hakları iade etmeli,yardımlaşmalı,bir birimize istediğimiz gibi (ferdi,kavmi haklar üzerine) Kuran ölçülerinde yaşama şansı tanımalıyız.
Benim anladığım din bu.Tabi genişletile bilir.Hayatımız ilk önce Kurani olmalı.
o ne yaptı..
------------------
Bunu bende merak ediyorum.İnanın peygamberimiz bu şekilde ibadet ediyordu (Namaz kılıyordu) diye beni inandırsınlar, ikna etsinler bir vakti,rekatı kaçırmam....