Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 5:52 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 34 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: NAMAZLA DİRİLİŞ
İletiTarih: Sal Şub 23, 2010 12:23 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Oldu mu şimdi değerli kardeşim Abrek80 ?
Sen yine kendi aklını kullanma gereği duymadan gittin ; İbni Abbas , Cabir ve Hakim el-Müstedrek şunu demiş bunu demiş şöyle yorumlamışa!! Neden kendi aklına itibar etmiyorsun da Abbas'a , Cabir'e rucü ediyorsun?

Bir ayetin gerçekte ne dediğini bulup anlamak için , hele arapça da bilmiyorsan , değişik kaynaklardan edindiğin mealleri kelime kelime karşılaştır , olmadı arapça sözlük kullan , sonuçta vardığın noktada bulduğun anlam yanlış da olsa dert edip üzülme.. Vakti zamanı geldiğinde kelime kelime anlamını mealini araştırıp Dost edindiğin Kur'an , seninle konuşur , kulağına fısıldar , neyi anlayıp öğrenmek istiyorsan vazgeçilmez bir Dost olarak sana kendisini açıklar , anlatır. Herkes Kur'an-ı Abbas'tan , Cabir'den mi öğrendi , zannediyorsun?

Bak ben arapça bilmiyorum ama Nisa 102. ci ayet bana şunu söylüyor!!

Savaşta , cephedeyken ve hatta ordunun yarısı , diğer yarısının güvenliğini sağlayacak kadar ölüm kalım halindeyken bile namazın kılınması ve asla kazaya getirilmemesini söylüyor. Allah'ın emri bu..

KAZA NAMAZI YOOOKKK!!!

Ama müşrikler öğlen namazını kıldırıp Kur'an da olmayan ikindi namazını kıldırmak için kasten yorumu senin yukarda paste ettiğin gibi yapıyorlar.Öğlen namazı kılınmışda , sıra ikindiye gelince kafirler saldıracaklarmış , falan filan... Ayette nerede bu hikaye ?

Nisa 102. Ve iza künte fıhim fe ekamte lehümüs salate feltekum taifetüm minhüm meake vel ye'huzu eslihatehümv fe iza secedu felyekunu miv veraikümv velte'ti taifetün uhra lem yüsallu fel yüsallu meake vel ye'huzu hızrahüm ve eslihatehüm veddellezıne keferu lev tağfülune an eslihatiküm ve emtiatiküm fe yemılune aleyküm meyletev vahıdehv ve la cünüha aleyküm in kane bi küm ezem mim metarin ev küntüm merda en tedau eslihateküm ve huzu hızrakümv innellahe eadde lil kafirıne azabem mühına

102. (Ey Muhammed!) Cephede sen de onların (mü'minlerin) arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın vakit, içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında (bir rekat kıldıklarında) arkanıza (düşman karşısına) geçsinler. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. İnkar edenler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir beis yoktur. Bununla birlikte ihtiyatlı olun (tedbirinizi alın). Şüphesiz Allah inkarcılara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

Ayette öğlen namazından , ikindi namazından bahseden kelimeleri gösterir misin ?
Ayette ordunun ilk yarısına kıldırdıkları ikinci secdeyi gösterir misin?
Peygamberimize , Habibim diye yazdığın hitap kelimesini gösterir misin?

Bütün bu gösteremediklerini yazmak müşrikliktir!

Can güvenliğinin tehlikede olduğu cephede savaş halindeyken namazın kılınması emrolonuyor , kazaya müsaade yok!

Askerin yarısı seninle beraber namaza dursun , bunlar secdeye vardıklarında arkaya geçip namaza seninle beraber devam edecek olan diğer yarısının can güvenliğini sağlasın , namaza devam eden diğer yarısı seninle namaza devam edip , namaz tamamlansın..

102. ayette geçen ; “ekamte lehümüs salate” – “iza secedu felyekunu miv veraikümv” – ne demektir?

103. ayette geçen ; “iza kadaytümüs salate” –“ekıymüs salah innes salate” ne demektir?

Ordunun yarısı secdeye vardığında diğer yarısı namaza devam edip tamamlıyor. Yarısı bir rekat , diğer yarısı da bir rekat namaz kılıyorlar. Namaz kıldıran Peygamberimizin başından sonuna kadar kıldığı namaz tam tamına 2 rekattır.

Demek ki 2 rekattan fazla kılınacak farz namazı yok. Her namazın farzı 2 rekattır , sünnet kesinlikle yoktur.

İbadetlerin sadece ve sadece Allah’a has kılınarak yapılması emrolunmuştur.

Araf
De ki: "Rabbim adaleti emretti. Her secde yerinde yüzlerinizi (ona) doğrultun. Dini Allah'a has kılarak ona ibadet edin. Sizi başlangıçta yarattığı gibi (yine ona) döneceksiniz."

Allah , ayette namaz vaktini bildirmeyi unutmuş , diyebilir miyiz? Hani Abbas ile Cabir , kendilerine göre Allah’ın bu eksiğini tamamlamışlar!!

Kur’an ı Kerim’de tarihsel indeks yoktur , tufandan , Ad ve Hud kavminin yok edilişlerinden , firavunlardan , v.s. , bahsolunurken tarihleme yoktur. Buna rağmen namaz vakitlerini 3 vakitse veya 5 vakitse neden açık seçik bildirmemiştir , Allah?

Tarihsel indeks yoktur ama ibadetler için örneksenen dünya-güneş ve ay dönümleri ve bunların izlenmesi gerektiği bildirilmiştir. Güneş’in 3 konumu dikkate alınmıştır. İlk ışıkların değmesi ile sabah anı , en tepe noktasında bulunuş hali ile öğlen ve son ışıklarının dünyadan kopması anı ile akşam vaktidir. Ikindi ve yatsı namazı müşriklerce eklenmiştir , aynen sünnet namazları gibi!

Taha 14. "Hiç kuşkulanma ki ben Allah'ım. İlah yoktur benden başka. O
halde bana kulluk/ibadet et ve namazını, beni hatırlayıp anmak için
yerine getir."

14. İnnenı enallahü la ilahe illa ene fa'büdnı ve ekımıs salate li
zikrı

Peki namaz niyetimizi nasıl yapacağız ?

Dosdoğru sizce nedir?
Namazın bir DOSDOĞRU ŞEKLİ VAR. Namazın şekli şu: Önce dışındaki şartları yerine getiriyorsunuz ve niyet ediyorsunuz. Niyet için "VAKİT" bilincini bilmemiz gerekiyor. Bir direk dikerek, gölge aracılığıyla günü ikiye böldüğünüzde, ilkine "Sabah", ikincisine "Öğle" diyebilirsiniz. Ama en doğrusu şudur: "Niyet ettim Allah Rızası için VAKTİ KILMAYA". Allah sizin hangi vakitte olduğunuzu bilmiyor mu? Öğretecek miyiz yoksa?
En doğrusu şudur: "Niyet ettim, salatı İKAME etmeye". Namaz farsçadır ve "Ateşe secde=Nomad demektir, Selçuklullar onu SALAT yerine koymuşlar. Niyetten sonra gelen şart ise "Allahüekber" diyerek "GİRİŞ=İftitah tekbiri" yapıyorsunuz. Elinizi bağlamak ve aşağı bırakmak ikisini de Resulullah yapmıştır. Yani sadece el bağlamak ya da elleri serbest bırakmak "Süreğen" değildir. "İçinizden geleni yapınız". KOLAY OLANI diyor Allah! İster elinizi bağlayın ister bağlamayın. Daha önce de Tekbir alırken, ister ellerinizi birini tutar gibi omuz hizasına kaldırın, isterseniz "Kulak memenize dokundurun, ikisi de Resulullah uygulamasıdır.
Namaz 3 vakit , sabah , öğle ve akşam , bunlar farz olan namazlar her vakit yukardaki ayete göre 2 şer rekat...

İkindi ve yatsı namazları mı ? Asr ve işaya var değil mi 3 ü 5 e çıkaran vakitler!
Asr , ikindi demek midir ?

ASR=İkindi demekmiş (Kaynağı YEZİD), AŞR=Ondalık, ASR=Yüzdelik demek. Okullarda aşar, öşür okumadınız mı? AŞR=on, ASR=YÜZ . İkindi nerede?
Ama yezidler , akılları sıra ayettelerde olmayan anlamları yüklemek için , hani kendilerini akıllı kurnazlardan sayıyorlar ya Nisa 102 yi mealen tefsir ederlerken 2ci secdeyi ilave ediyorlar, yani askerin yarısı 2 ci secdeye vardıklarında yazıyorlar ve bizim mezhepçi hadisçilerimiz de akıllarını kiraya verdiler ya , Nisa 101 ‘de gözden ırak tutuyorlar!! Halbuki Nisa 101 ayeti namazın kısaltılmasından bahsediyor , seferde ve diğer mecburi sebeblerde namazın kısaltılarak 1 rekat kılınmasında sizin için bir günah yoktur , diyor Allah..

Nisa;
101. Yeryüzünde sefere çıktığınız vakit kâfirlerin size saldırmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.

101. Ve iza darabtüm fil erdı fe leyse aleyküm cünahun en taksuru mines salah in hıftüm ey yeftinekümüllezıne keferu innel kafirune kanu leküm adüvvem mübına

Zor şartlarda kısaltılan namaz 1 rekattır ve her vakit namazının kısaltılmışı 1 rekat olarak kılınır.Çünkü 2 rekat olan namazın kısaltılmışı 1 rekattır ama 4 rekat kıldıkları bir namazın kısaltılmaşını neden 1 rekat kılarlar , mantığını sorsanız bilmezler. Sadece 2 nin kısaltılmışı 1 iken , müşrikler rekatları birbirinden farklı olan bütün vakitlerin farzlarını , kısaltılmış olarak 1 rekat kılarlar ve Nisa 101 ayet , kafirlerin saldırısından korkulduğunda kazaya getirilmeyen ve kılınan namazın kısaltılmasında size bir günah yoktur derken , Abrek80’in Abbası , Cabiri , 101 ayete rağmen öğlen namazını 102 .ci ayette kılınan namazı güya kısaltıp askerin yarısına 2 rekat diğer yarısına da 2 rekat namaz kıldırıyor. Utanmasalar ilk dört rekat sünnet ile son 2 rekat sünneti de kıldıracaklar.

2 rekat kılınan tüm namaz vakitlerini 101’i gözden ırak tutup 102 de de tam kıldıran müşrikler 103 ayetin devamında 3 vakite toslayınca ayetin yarısını Nur 58’e aktarıvermişler , olup bitmiş.

Allah buyuruyor: NAMAZI DOSDOĞRU KILINIZ. Bunun anlamı şu: 3 vakit, iki rekat. Ayet olmayan "Sübhaneke, Ettehıyyatü, Semiallahü limen hamideh, Rabbena lekel Hamd, Rabbena atina, rabbenağfirli, bunların namaz İÇİNDE okunması namazı bozar.. Namazın 12 farzından biri olan KIRAAT yani "Kur'an'dan okumak". Ayet okumak, Allah'ın indirdiğini okumaktır.
Nisa 103. ayetin sonu Nur 58. in içinde.
Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlara, erginlik yaşlarına gelmemiş olanlarınız sizden üç durumda izin istesinler. Sabah namazından önce, öğlen vaktinde elbisenizi çıkardığınızda, yatsı namazından sonra. Çıplak olabileceğiniz üç vakittir bu bunlar dışında...
Şimdi Nisa 103'ün son cümlesini yazalım:
“Namaz müminler üzerine vakti belirlenmiş ve bir farz olmuştur”.
Evet bunun devamı "KELİME KELİME bölünerek yukarıda yazdığım Nur 58 içine yedirilmiş. "üç durumda" değil, ÜÇ VAKİT . Sabah namazı, öğlen vakti, gece namazı. Şimdi üçünü 103 sonuna ekle.
Gelelim 58’e. Şimdi doğrusu yazıyorum:
Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlar ile erginlik yaşına gelmemiş olanlar sizden şu durumda izin istesinler. Öğlen elbisenizi çıkarıp (uyku) yattığınızda ve gece yattığınızdan sabaha kadar.
İşte ayet bu...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Şub 23, 2010 7:32 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

iisgor yazdı:
Taha 14. "Hiç kuşkulanma ki ben Allah'ım. İlah yoktur benden başka. O
halde bana kulluk/ibadet et ve namazını, beni hatırlayıp anmak için
yerine getir."

14. İnnenı enallahü la ilahe illa ene fa'büdnı ve ekımıs salate li
zikrı

20:14 "Hiç kuşkulanma ki ben Allah'ım. İlah yoktur benden başka. O halde bana kulluk/ibadet et ve SALATINI, beni hatırlayıp anmak için (zikrim için)yerine getir/südür."

“SALAT”ın ne olduğunu daha iyi anlayabilmek için; salatın amacı olan Allah’ı hatırlayıp anmak (zikretmek) in üzerinde durarak gerekir. 65:10 ayetinde iman etmiş akıl ve gönül sahiplerine Allah’ın bir “zikir” indirdiğinden bahsedilir.

65:10. Allah onlar için şiddetli bir azap hazırladı. Artık Allah'tan korkun, ey iman etmiş akıl ve gönül sahipleri! Allah size bir Zikir indirmiştir.

Hemen sonraki ayette de bu zikrin ne olduğu ve inananlar üzerindeki etkisinden bahseder.

65:11. Bir elçidir ki, iman edip hayra ve barışa yönelik işler sergileyenleri, karanlıklardan nura çıkarmak için Allah'ın ayetlerini açık-seçik okur. Allah'a inanıp hayra ve barışa yönelik işler yapanları Allah, altlarından ırmaklar akan cennetlere/bahçelere koyacaktır. Onlar orada sonsuza dek kalıcıdır. Allah böylesi için rızkı gerçekten güzelleştirmiştir.

Allahın ayetlerini açık seçik okumak olan “zikr”in, insanlar üzerindeki etkisi; onlardan Allaha inananları karanlıklardan aydınlığa çıkarmaktır.

Allahı zikretmeyi anlatan 33:41-42 ayetleri de şöyle der:

33:41-42. Ey iman edenler! Allah'ı çok anın (zikredin)! O'nu sabah-akşam övün (tespih edin)!

Enteresandır ki hemen sonraki ayette Allahın ve meleklerin “salatının” inananlar üzerindeki etkisinin; Allah'ın ayetlerini açık-seçik okuyan elçinin yaptığı etkinin aynısı olduğu belirtilir.

33:43 O'dur ki, sizi karanlıklardan nura çıkarmak için size salat etmekte (ilim-bağı kurmakta); melekleri de (size salat etmektedir). O, mü'minleri çok esirgeyicidir.

Burada elçinin, Allahın ayetlerini okuyarak yaptığı salatın etkisi ve Allahın ve meleklerinin müminlere salatının etkisi aynıdır. Müminleri aydınlatmak, ilim irfan sahibi yapmak. Allah’ın kitabı da zaten NUR olarak adlandırılır.

64:8 Artık Allah'a, onun resulüne ve size indirdiğimiz NURA inanın. Allah, yapmakta olduklarınızı iyiden iyiye haber almaktadır.

65:11, 33:43 ve ayetlerini birlikte değerlendirdiğimizde 33:56 ayetini daha iyi anlıyoruz:

33:56. Şu bir gerçek ki, Allah ve melekleri, o Peygamber'e ilmi-bağ kuruyorlar (yusalun). Ey inananlar! Siz de ona ilmi-bağı kurun (sallu) ve ona içtenlikle itaat edin.

İlmi-bağ iki yönlüdür. Biri öğretmenin öğrenciye bağı, diğeri de öğrencinin öğretmene bağı. Bu ikili bağ 9:103 ayetinde de tasdik edilir:

9:103. Bunların mallarından bir sadaka al ki, onunla kendilerini iyice temizleyip aklayasın. İlim-bağını onların üzerine kur (salli aleyhim), çünkü senin ilim-bağın (salateke) onlar için bir sükûnettir. Allah Semî'dir, Alîm'dir.

Yukarıda gördüklerimize bir istisna “salat”ın okumadan sonra gelmesidir. Bunu için 29:45 ayetine bakalım:

29:45. Kitap'tan sana vahyedileni oku! Salatı ikame et (ilim-bağını sürdür)! Çünkü salat (ilim-bağı), çirkinliklerden ve kötülüklerden alıkoyar. Elbette ki Allah'ın zikri daha büyüktür! Allah, neler yaptığınızı biliyor.

Ancak bu ayet Resülun kitabı kendi kendine okumasından bahsediyor. Zira burada “Ütlü aleyhim” diye bir ifade yok. Kitabı okuduktan sonra ilim bağının sürdürülmesi (salatın ikame edilmesi) emrediliyor. Ayette ilim-bağının (salatın) amacı olan Allah’ın zikredilmesinin de daha büyük bir şey olduğu bildiriliyor.

Bir kimse salatın amacının ne olduğunu anlamaya öncelik verdiğinde her şey ortaya daha net çıkıyor. Amaç (=Allahı zikretmek) daha büyük. (29:45) Ama kişi daha büyük olan amacı (Allah’ı anmak=zikir) bırakıp daka küçük olanı, zamanlama ve retüel şekilleri gibi şeylerin üzerine yoğunlaştığında SALATı anlamak zorlaşıyor. Biz Allah’ı ZİKİR (Kuran) aracılığıyla anarız. Allah’ın ayetlerini okumak zikirdir. (65:10-11)

27:92 ayeti elçinin okuduğunun Kuran olduğunu açıklıyor:

27:92. "Ve Kur'an okumakla emrolundum. Artık kim yola gelirse kendi nefsi için gelir. Sapmışa gelince, böylesine de ki: 'Ben uyarıcılardan biriyim. Hepsi bu!"

Hatırlayınız ki SALATIN amacı Allah’ı anmaktır. Resül Kuran’la Allah’ı anıyordu.

17:46. Kalpleri üzerine, onu anlamamaları için kabuklar geçiririz, kulaklarına da bir ağırlık koyarız. Rabbini yalnız Kur'an'da andığın zaman (zikrettiğin zaman), nefretle geriye dönüp kaçarlar.

17:46 ayetine göre Resül ne yapıyordu?

Cevap SALATI İKAME EDİYORDU = İLİM-BAĞINI SÜRDÜRÜYORDU. İnanmayanlar duyup itaat etmiyorlardı (secde etmiyorlardı) aksine onlar sırt çeviriyorlardı.

Özetle: Zikir = Kuran’ı okumak = ilim-bağı kurmak = salat

Daha doğru bir deyişle: Kitaptaki ayetler olsun evrende ve yeryüzündeki ayetler olsun Allah’ın ayetlerini çalışmak, araştırmak ve öğrenmek SALATTIR.

4:103. Korku halindeki salatı (ilim-bağını=öğrenmeyi) tamamlayınca, artık Allah'ı ayakta, oturarak, yan yatmışken anın. Sükûnet bulduğunuzda, ilim-bağını tam bir biçimde sürdürün. Salat (ilim-bağı), müminler üzerine vakti belirlenmiş bir farz olmuştur.

3:190-191. Şu bir gerçek ki, göklerin ve yerin yaratılışında, geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde, aklını ve gönlünü işletenler için çok ibretler vardır. Aklı ve gönlü işletenler o kişilerdir ki, ayakta, otururken, yan yatarken hep Allah'ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler: "Ey Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Şanın yücedir senin. Ateş azabından koru bizi."

Bir kez daha görmekteyiz ki “salat”ın ana teması ilim-bağı kurmaktır. Allahın ayetlerini araştırıp öğrenmektir.

İsra süresine SALATın (ilmi öğrenmenin) sonunda, itaate (secdeye) ulaştığımız gibi Kuran okununcada itaat ettiğimiz yani sece ettiğimiz anlatılır.

17:107 De ki: "İster inanın ona, ister inanmayın. O, kendilerine daha önce ilim verilmiş olanlara okunduğunda, onlar, çeneleri üstü secdelere kapanıyorlar (itaat ediyorlar)."

Kitabı önyargısız okumakla 19:58 ayetinde salatın tarifini ve 19:59 ayetinde de salatın yitirilmesinin ne olduğunu görürüz:

19:58. İşte bunlar, Allah'ın kendilerine nimet lütfettiği peygamberlerdendir: Âdem'in soyundan, Nûh'la birlikte taşıdıklarımızdan, İbrahim ve İsrail'in soyundan, kılavuzluk edip seçtiğimiz kimselerden. Kendilerine Rahman'ın ayetleri okunduğunda, ağlayarak itaat edrlerdi (secdelere kapanırlardı).

Onlardan sonra gelenler Allah’n ayetlerin öğrenmediler ve salatı yitirdiler.
19:59. Ama arkalarından öyle bir nesil geldi ki; salatı (ilim-bağını) yitirdiler, şehvetlere uydular. Bunlar, azgınlıklarının cezasını bulacaklardır.

6:91 ayetinde de Allah’ın kitabının insanlara onların ve atalarının bilmediklerini öğrettiğini söylüyor.

6:91 Allah'ı, kadrine/şanına yaraşır şekilde tanıyamadılar. Çünkü, "Allah, insana hiçbir şey vahyetmemiştir." dediler. De ki "Mûsa'nın insanlara bir ışık, bir kılavuz olarak getirdiği Kitap'ı kim indirdi? Siz o Kitap'ı birtakım parşömenler yapıp ortaya sürüyorsunuz, birçoğunu da saklıyorsunuz. Size, sizin de atalarınızın da bilmediği şeyler öğretildi." "Allah" de, sonra bırak onları saplandıkları batakta oynayadursunlar.

Enteresandır ki bir sonraki ayette “salat” kitabı saklamanın aksi olarak nitelendiriyor:

6:92. Bu da bizim, kentlerin/medeniyetlerin anasını uyarman için indirdiğimiz bir Kitap. Kutsal-bereketli, kendinden öncekini doğrulayıcı. Âhirete inananlar, ona da inanırlar ve onlar salatlarına (ilim-bağına) devam ederler.

İlim-bağı en az iki katılımcının bağlanması ile oluşur. Mesela öğretmen ve öğrenci arsındaki bağ (9:103, 3:164, 62:2) Veya öğrenci ile öğrendiği kitabın yazarı arasındaki bağ (33:43 ve 28:51)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Şub 23, 2010 9:08 am 
Usta Üye
Usta Üye

zaten bütün o din alimleri cahil bir tek sen akıllısın dimi..?sen bildiğin yoldan şaşma o zaman nasılsa hesap günü ortaya cıkacak ak koyun kara koyun o zaman da bakalım böyle konuşabilecekmisin yanında olmayı çok isterdim ama maalesef sizin mertebenize çıkmak na haddine bizim gibi cahil cühala aklı yoksunların dimi.?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Şub 23, 2010 9:41 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

abrek80 çok yannış ve incitici ifadelerin var.
Önceki ilim sahiplrine tapar gibisin.Şunu açıkca söyleye bilirmisin öceki ilim sahipleri ilmi (kuranı anlamakta) tamamlamışlardır diye.Ben sadece okumakla beraber Tlepsh,iisgor bir çalışma halindeler (Çalışma,fikir alış verişi,kuranın nedemek istediği üzre).Sen sadece hazırcı ve olana itatkarsın.Allah sürekli Kuranı iyi anlamaya çalışın ve yaşamınızı bıçak sırtı kurani emir ve tavsiyelerden, saptırmadan hayatınıza uyarlayın demiyormu.Belkide rituel bolluğundan ve fazla zaman ayırmaktan bu gün bu hallere geldi İslam alemi.Esası ne,yarattıcı hayat düzeninden,adaletten bahsediyor.Haktan hukuktan yardımlaşmaktan,paylaşmaktan.Tlepsh ayetlerden zerre ayrılmadan Kuranı annamamız gayreti haline tepkin neden böyle.Bir sapkınlığı,Kurandan uzaklaştiırıcılığını ve bunun için çalışmasını mı seziyorsun.O zaman yannışlarını çıkaertırsın ve dersinki Tlepsh burada şu ayetler üzerinde oynuyorsun,eksiltiyorsun veya eklemeler yapıyorsun.

Hüküm verici sataşmaların ne kadar doğru, birde bunu düşünmeni tavsiye ederim.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 34 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi