Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 5:52 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: NAMAZ KILMAYANA ALLAHIN VERDİĞİ 15 SIKINTI
İletiTarih: Pzr May 02, 2010 8:13 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Cevap verdiler: "Namazı/duayı yerine getirenlerden değildik."
Yusuf Ali (English)
-------------------------------------------------------------------------------
Her maalde tercümesinde Namaz dersen tabiki kılınış şekliyle namaz algılanır.Yüz yıllarca Salat kelimesi kullanılsaydı ve namaz işlenmeseydi hafızalara salatta kelime haznemizde yer alarak hafızalara işlenseydi Yusuf Ali gibi duayıda eklemek zorunda kalacaktı herkes.Salat/dua Allaha yakarmak,sığınmak,ona dayanmak(Güç almak,manen güç hissetme anlamında),ondan medet ummak,kuranı çalışarak,öğrenerek onun istediği gibi olmak ve fark edilen yannışımızda tövbe duası yapmak......

Peki kaberdeyoğuz ben doğu Almanyada yaşanmış bir hikayeyi anlatmıştım bir zamanlar bu forumda.Kuranın mealini okuyup İslamı seçen ve hiç namaz kılmayan,kılanı görmeyen biri inandığı için sadece dua etse Allaha yakarsa,ayetlerin istediği gibide yaşamını sürse bu kardeşimize ne diyeceğiz.Salat etti ama Namaz kılmadı diyeceğiz sadece.Çünkü Salat (Dua) ederek o inancını yerine getirmiş oluyor.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr May 02, 2010 8:23 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

kabardeyoguz yazdı:
Arapça Metin
قَالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ

Arapça bildiğinize göre size Lisanul Arab sala maddesinden bir bölüm yazıyorum bakın orada "المُصَلِّي" (el-musalli) hakkında ne diyor:

صلا - لسان العرب
Lisan-ul Arab (صلا) sala

والمُصَلِّي من الخَيْل: الذي يجيء بعدَ السابقِ لأَن رأْسَه يَلِي صَلا المتقدِّم وهو تالي السابق، وقال اللحياني: إنما سُمِّيَ مُصَلِّياً لأَنه يجيء ورأْسُه على صَلا السابقِ، وهو مأْخوذ من الصِّلَوَيْن لا مَحالة، وهما مُكْتَنِفا ذَنَبِ الفَرَس، فكأَنه يأْتي ورأْسُه مع ذلك المكانِ. يقال: صَلَّى الفَرَسُ إذا جاء مُصَلِّياً.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 12:43 am 
Usta Üye
Usta Üye
kabardeyoguz

benden bilgiyi aktarması sizi kendi fikirlerinizle başbaşa bırakıyorum....Onlarca alimin islam aleminde kabul gören ve taktir edilen içtihatlarını sizlere ilettim....ben emr-i bil ma'ruf görevim açısından sorumlu değilim çünkü tüm gereğini yaptım......gerisi size kalmış.....

"Andolsun ki o ağacın altında sana biat ederlerken Resim, o müminlerden razı olmuştur. Kalplerinde olanı bilmiş, onlara güven duygusu vermiş ve onları pek yakın bir fetihle ödüllendirmiştir.” (Fetih, 18)
Rasûlullah (sav) buyuruyor:
"Cihad amellerin zirvesidir; kubbesidir" (Tirmizî, Fezâilu'l-cihâd 22)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 6:11 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

İsra 36 Ve hiç bilmediğin bir şeyin ardına düşme! Şüphesiz kulak, göz, gönül, bunların her biri ondan sorumludurlar.

Toplumsal hayatın ahlâkî, hukukî, siyasî, idarî tüm yönlerini kapsayan ve bilim, sanat, eğitim alanları için de geçerli olan bu emir, bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmeyi ve ehil olunmayan bir konuda görev üstlenmeyi yasaklamaktadır. Kişinin yeterli araştırmayı yapmadan ve bilgi sahibi olmadan yapacağı her iş, onun "zann" ile hareket etmesi demektir. İnsanın başını belâya sokabilecek bu tür davranışlar [zann ile hareket etmek], Kur'ân tarafından açıkça yasaklanmıştır:

Yûnus: 36 Ve onların çoğu, ancak bir zanna uyarlar. Şüphesiz ki zann, "Hakk"tan hiçbir şey kazandırmaz. Şüphesiz Allah onların yaptıklarını çok iyi bilir.

Necm: 23 Bunlar, Allah haklarında bir kanıt indirmediği hâlde sizin ve atalarınızın taktığı isimlerden başka şeyler değildir. Andolsun, onlara Rabblerinden hidayet geldiği hâlde onlar, sadece zanna [sanıya] , bir de nefislerinin hoşlandığı şeylere uyuyorlar.

Casiye: 32 "Ve Allah'ın sözü kesinlikle gerçektir ve Saat'e gelince, onda kuşku yoktur" denildiğinde, "Saat'in ne olduğunu bilmiyoruz, yalnızca biz sadece zannediyoruz, kesin bir bilgi edinmiş değiliz" dediniz.

Hucurat: 6 Ey iman etmiş olan kimseler! Eğer fâsıkın biri size bir haber getirirsen hemen araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız [zarar getirirsiniz] da yaptığınıza pişman olanlar olursunuz.

Nahl: 116 Ve kendi dillerinizin yalan vasfetmesi ile Allah'a yalan uydurmak için, "Şu helâldir, şu haramdır" demeyin; aksi hâlde Allah'a iftira etmiş olursunuz. Şüphesiz Allah'a yalan uyduran kimseler kurtulamazlar.

Kasas: 49–50 De ki: "Eğer doğrular iseniz, hemen Allah katından bu ikisinden [bana ve Mûsâ'ya inen kitaplardan] daha çok doğruya kılavuz olan bir kitap getirin de ben de ona uyayım!" Buna rağmen eğer sana cevap vermezlerse, bil ki onlar, yalnızca heveslerine uymaktadırlar. Allah'tan bir yol gösterici olmaksızın kendi hevesine uyandan daha sapık/şaşkın [aşağı] kim olabilir? Kesinlikle Allah zalim kavme yol göstermez.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 6:14 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

kabardeyoguz yazdı:
Onlarca alimin islam aleminde kabul gören ve taktir edilen içtihatlarını sizlere ilettim.

6:116 Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.

4:87 Allah'tır O, ilah yoktur O'ndan başka. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. Hadis/söz bakımından, Allah'tan daha sadık kim olabilir?

7:185 Göklerin ve yerin melekutuna, Allah'ın yarattığı herhangi birşeye bakmadılar mı; ecellerinin gerçekten yaklaşmış olabileceğini düşünmediler mi? Peki, bu Kur'an'dan sonra hangi hadise/söze iman ediyorlar?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 6:49 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Muddesir Suresi Ayetler: 40-46

40. Bahçelerdedirler. Soruşur dururlar,
41. suçlulardan.
42. "Sizi Sekar'a sürükleyen nedir?"
43. Dediler ki: "Biz musallînden/yakından takip edenlerden [Allah’ın emirlerine yakından uyanlardan] değildik,
44. miskini de yiyeceklendirmiyorduk.
45. Ve dalanlarla birlikte dalar idik.
46. Ve Dîn Günü'nü yalanlıyorduk.

Musalli kelimesinin sözlük anlamlarından biri de yakından takip etmektir. Bu yüzden Araplar at yarışlarında bir at boyu ile ikinci gelen ata MUSALLİ derler.

Bu kelime Türkçe'ye de "ısrarla peşine düşme" anlamında olan "musallat olmak" olarak geşmiştir.

43. ayette suçlular biz "musallinlerden değildik" yani "Allahın emirlerini ısrarla takip edenlerden değildik" diyorlar. Zaten bu ayetten sonraki üç ayette ısrarla yakından takip edilmesi / uyulması gerekenler açıklanıyor:
1- Miskini yiyiceklendirmek
2- Dalanlarla birlikte dalmamak
3- Din gününü yalanlamamak

En son Tlepsh tarafından, Pts May 03, 2010 7:12 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 7:11 am 
Usta Üye
Usta Üye

zaten sizin gibi bikaç soyu tehlikede fikirlilere kalsa namazda yok kaza namazıda yok zekat yok oruçta hadisde yok peygamberde yok oh ne güzel istanbul be.....sizde suç yok size laf anlatanda suç her işin kolayına kaçmak için hani ayet nerde kuranda yazmıyoki Mevlam böylemi demiş diye hemen salvo ama bi malı üç kuruş ucuz almak için 40 mağaza geziliyor ama 40 satır açılıp DOĞRU VE SAPKIN OLMAYAN kaynaklardan okumak yok NE GÜZEL DİN BE SİZİNKİSİ çocuk oyuncağı valla bide kafanıza göre bi kuran tefsiri yazın oh yemede yanında yat...

la havle vela kuvvete.....Allah tüm kıtlıklardan herkesi korusun..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 7:30 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

abrek80 yazdı:
DOĞRU VE SAPKIN OLMAYAN kaynaklardan okumak yok

Benim verdiğim tek kaynak Kuran'dır. Belli ki sizin Kuran'dan daha doğru olduğunu iddia ettiğiniz kaynaklarınız var.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 7:40 am 
Usta Üye
Usta Üye

Tlepsh yazdı:
abrek80 yazdı:
DOĞRU VE SAPKIN OLMAYAN kaynaklardan okumak yok

Benim verdiğim tek kaynak Kuran'dır. Belli ki sizin Kuran'dan daha doğru olduğunu iddia ettiğiniz kaynaklarınız var.

üzerinize neden alınıdınız..??

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts May 03, 2010 8:00 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

sevgili abrek80..
atmış olduğun yazıyı ilkten ve yeniden kendin okumanı ..ve 3,cü bir gözden eleştirmeni istiyorum..
neden sevdirmek yerine korkuyu aşılıyorsunuz ki..
neden bu başlık..;namaz kılan Allaha yakın olan insanlara gelen güzellikler değil..
hep bir korku aşılama var..

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi