bu arada recep abi..decengua hiç yorum yapmadı..en son sebetay olarak fişlendiği için olabilirmi..
-----------------------------------------------------
yava kardeş bazen kendi kendime gülüyorum,konu açılımlarında biraz ortalık hararetlensin,bir sürü fikirlerin konuşulmasına vesile olunsun,kalıplaşmışlıklardan,tabulaşmalardan uzaklaşılıp farklı tahliller,izahlar yapılışlarda olsun niyetine çıkışlarım var bazen bunun farkındayım.Bazen anlamışlıkların dışında,senin,benim,onun nasıl anladığını yakakalamalarda çok önemli diyede düşünüyorum
Fakat şunuda kabul ediyorum, belkide her konuya bilip bilmeden zıplıyorum.Onun için şu kararı verdim, okumaya,takip etmeye,anlamaya daha bir ağırlık vereceğim.Bu anlamda sizin güzel sohbetinizi okumuyorda değilim,faydalanıyorum da.Tlepsh ve sen iyi gidiyorsunuz.Konuşmalarınız sürekli Kuran Eksenli olması beni daha bir cezbediyor....
80 arkadaşımada teşekkür ederim,her ikaz belkide insanın kendini gözden geçirmesine vesile.Kendime ait ne söylediysem Allahın bildiğini kuldan saklamama ilkem doğrultusundaydı.Ya söylersin,ya söylemessin.
Anavatandan çıktığımızdan beri bana kadar hiç başka halklarla evlilik olmamış.Bunu çok iyi biliyorum.Çerkesler arasında,K.Kafkasyada mesela Sabataylar varmıydı onu bilemiyorum tabi.Olabilirmiyiz bilemiyorum.Fakat yaşlılarımızın muhabbetlerini hatırlarımda,her hal anne tarafım daha geç Müslüman olmuş.Rahmetli dedem Dedesinin babasının Müslüman olduğunu,kardeşlerinin Hristiyan olduğunu,onlara Müslümanlığı kabul ettiremediği için çok üzüldüğünü dedesini anlatan muhabbetlerini hatırlarım akranlarıyla.(Kafkasyadayken)
Sebetaylığım muamma.....Şeytani fikirlerim konusu, gözden geçiriyoum......
Yaw her konuşmalardada bir laf var hani ''Öküzün altında buzağı aranmazki''Buzağı sütten kesilene kadar anasının, yani ineğin altında dolaşır.Bak şimdide Buzağıdan,inekten bahsettim şimdide Yahudi demesin sakın 80 kardeşim bana........