Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 5:41 pm


Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC




Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 30 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: MELEK
İletiTarih: Çar May 12, 2010 7:02 pm 
Çevrimdışı
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Pts Nis 06, 2009 6:41 pm
İleti: 2234
Melek kelimesi anlamı denetlemek, yönetmek, hükum sürmek, güç sahibi olmak, yetenekli olmak anlamında olan MeLeKe kök kelimesinden gelir. Melik yani kral kelimesi de aynı köktendir.

Melekler evreni control altında tutarlar, yönetirler. Nedir bu evreni deneten yönetenler? Enerjinin ve maddenin limitlerini ve ölçülerini belirleyen evrendeki kanunlardır. Bunlar enerji ve maddeyi zapteden ve tüm evreni yöneten yasa ve güçlerdir.

Bu Kanunlar yerçekimi, ışık hızı gibi kanunlardır. Bizlerin aklımızı deneten kanunlar da bu kanunlar arasındadır. Çok miktarda strese maruz kadığımızda fizyolojimiz değişir ve aklımız etkilenir. İnsanın bilincinde var olan ahlak kanunlarıda bu kanunlar arasındadır.

Birini öldüren hemen her kişi kendini suçlu hisseder ve pişmanlık duyar. Bu insanların bilincine yerleştirilmiş bir kanundur. Güzel zannettiklerimize karşı duyduğumuz bizlere onları çekici gösteren hislerimizde bir kanundur.

İyi veya kötü bir şey yaptığımızda benliğimizde iz bırakır. Bu iz benliğimizin ilerki gelişmelerine etki eder. Bu da bizim üzerimizde otoritesi olan bir kanundur.

Bunlar tabiat kanunlarına, (meleklere) evrenin idarecilerine verilen bazı örneklerdir. Bu yasalar ki insanları daha üst düzeye, cennete uluştırmak için düzenlenip yapılmışlardır.

Allahın koymuş olduğu bu yasalar hedefe ulaştıran yollar gibidir. İnsanın DNA’sında insan cisminin gelişip büyümesini sağlayacak bilgiler bulunmaktadır. Dolayısıyla DNA gelişip büyüme ile ilgili yasalarını gelşip büyüme melekelerini/meleklerini içerir.


Bu yasalar - melekler Allah’a tam anlamıyla iteat edereler. Zira evrenin bünyesi içerisine bu melekleri-yasaları Allah yerleştirir. Bu yasalar - yollar bizleri bir üst düzeydeki varoluşa ulaştırmak için yapılmıştır. Bu yüzden Allah benim sünnetimde (yol ve yordamımda) bir değişiklik bulamazsınız diyor. Eğer yolu değiştirise hedefi de değiştirmiş olur. Roma yerli yerindedir. Oraya giden yollar değiştirildiği takdirde değişen yol Roma’ya giden yol olmaktan çıkar. Romaya değil başka bir yere götürür.

Aynen böyle evrendeki yasalar (melekler) bizleri nihani hedefe götürmek için hizmet ederler.

Kuran bu yüzden mucizeleri reddeder. Mucize bu yolun değişmesi anlamına gelir. Değişen yol da hedefe götürmez. Allah kendisini “Meliki yewmiddin” olarak adlandırır. Bu terimin anlamlarınadan biri de nihai sonucun (hedefin) sahibi ve yöneticisidir.

O bizler için önceden bir sonuç (ahiret) belirlemiş durumdadır. Bu sonuca ulaşmamız için de mekekleri kullanır. O yüzden şöyle der: Melekleri (evrensel kanun ve güçleri) sizin hizmetinize sunduk.

İblise melek denmesinin nedeni de bundandır. İblis kelimesi Çaresizlik, umutsuzluk, ümidini yitirme, hüsran, düş kırıklığı, boşa çıkma, önleme, işini bozma anlamında olan BeLeSe kök kelimesinden türetilmiştir. Bizim isyankar olan tarafımıza verilen addır. Yasaların tersine nihai hedefin tersine gitmek isteyen isyankar tarafımız. Bu bizi muhayyer yapan bize hür irade sağlayan bizim benliğimizde ruhumuzda gömülmüş olan yasadandır. Bu yasa bize hükmeden bir yasadır yani bir melektir. Ama bu yanımız bizi istenen nihai hedefe götürmez. Oraya giden dosdoğru yoldan (sırat-ı mustakimden) uzaklaştırır. Bu yanımız olamadan serbest seçim yapma (muhayyer olma) olanağımız da olamaz.

İblis Bizim zihnimize gömülü olan bir kanundur bir melektir. Görülmez olduğu için de cidir. (görülmez olan saklı gizli olandır)

Allah tarafından yasalar konduktan (melekler yaratıldıktan) ve hihai hedef saptandıktan sonra:

2:30 Ve bir zaman Rabbin, evrendeki yasa ve güçlere (meleklere), “Ben yeryüzünde bir halîfe kılıcıyım [yapacağım]” demişti. Onlar [melekler], “Orada bozgunculuk yapan, kan döken birisini mi kılacaksın [yapacaksın]? Oysa biz, Seni överek tesbîh ediyor ve seni takdîs ediyoruz” demişlerdi. O [senin Rabbin], “Ben sizin bilmediğiniz şeyleri çok iyi bilirim” demişti.

Bu ayet ise nihai hedefe giden yolda her yasanın (meleğin) kendi kısmıyla ilgili bilgiye sahip olduğunu göstermektedir.

2:31 Ve O [senin Rabbin], Âdem'e (insanoğluna) o isimlerin tümünü öğretti (öğrenme kapasitesi verdi). Sonra onları meleklere sundu ve “Hadi, haber verin Bana şunların isimlerini, eğer doğru kimseler iseniz” (eğer yeryüzünde egemenliği elde tutacak nitelikte iseniz) dedi.


2:32 Onlar [melekler], dediler ki: “Sen her türlü noksanlıktan münezzehsin! Senin, bize öğretmiş olduğunun dışında bizim için bilgi diye bir şey yoktur. Şüphesiz Sen, en iyi bilensin, en iyi yasa koyanın ta kendisisin.”


DNA sadece vucudumuzla ilgili bilgileri ihtiva eder. Yerçekimini kotrol edemez ve yerçekimi hakkında bilgi ihtiva etmez. O yüzden mekeller (kainat yasaları ve güçleri) sembolik olarak “Senin, bize öğretmiş olduğunun dışında bizim için bilgi diye bir şey yoktur.” dediler. Vucudumuzun dayanabileceği limitler vardır. Bir hastalık bu limitleri geçtiği anda vucudumuzun çalışması sona erer. Bu limitler de meleklerdir. Vucudumuzu control altında tutan yasalardır.


Geleneksel hikayelerde Meleklerin değişik vazifeleri vardır. Mesela Mikail depremleri control altında tutar. Eskiden kainatta varlıkları control altında tutan yasaların melekler olduğunu anlayamıyorlardı.

13:13 Gök gürültüsü ve diğer melekler de O'nu hamd ile tespih eder; O'ndan ürpererek... Yıldırımlar gönderir de onlarla dilediğini çarpar. Allah, tuzak kuranların hilelerini başlarına geçirmede çok güçlü olduğu halde, onlar O'na karşı mücadele edip duruyorlar.


İşte bu yüzden müşrikler bir meleğin kendilerine gelmesini istiyorlardı. Ama onların melek anlayışı realiteden çok uzaktı:

15:17 "Hadi getirsene bize o melekleri, eğer doğru sözlülerdensen!"


2:177 Yüzlerinizi doğu ve batı yönüne çevirmeniz zafer ve mutluluğa ermek değildir. Zafer ve mutluluğa ermek o kişinin hakkıdır ki, Allah'a, âhıret gününe, (meleklere) evrendeki yasalara, kitaplara, peygamberlere inanır;…..

Melekler evrendeki tüm yasa ve güçlerdir.

Birde meleklerden başka olarak klasik anlayışta var olduğu sanılan maddi cisimleri olan üreyen cinler diye bir şey yoktur. Kuran’da Melekler yani evrendeki Allahın koyduğu yasa ve güçlerin varlığına inanmak bizlerden istenirken cinlere inanmak diye bir şeyden bahsedilmez bile.

_________________
... О уиІэшІагъэ пае пљэпкъ ыцІэ раІуагъэмэ, ащ нахь насыпыгъэ сэ сшІэрэп…


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 10:55 am 
Çevrimdışı
Acemi Üye
Acemi Üye

Kayıt: Çar Arl 23, 2009 12:59 am
İleti: 180
Tlepsh yazdı:
Melek
Melekler evrendeki tüm yasa ve güçlerdir.



CEBRAİL
AZRAİL
MİKAİL
İSRAFİL

CEBRAİL Yaratılış ve Ana enerji sistemidir.
1.Kozmik enerji
2.Fizik
3.Ruh ve Madde
4.Zaman
5.Hayat
Sistem içersinde varlıkları düzenler.Bu sistem , bilginin maksada göre modellenmesinin sağlayan sistemdir.Tüm sayısal ayrıntılar bu sistemde gerçekleşir.

AZRAİL Sistemler arası iletişim kurar ve evrensel gayeye göre sonuç hazırlar , birleşmeleri tesis eder.Evrenleri ve kainatları yapan ve yıkan sistemdir.
1.Entropi ; bir sistemin düzensizlik katsayısıdır.,
2.Antropi ; psikolojik , sosyal ve ruhsal bozulma kaysayısıdır.
3.Negantropi ; bilgi bozulmasını önleyen sistemdir.

MİKAİL 7 sistem ihtiva eder. Yasaları hazırlayan sistemdir.
1. Hayat enerjisinin oluşumu
2. Sistem içi yasalar
3. Sistem içi koordinasyonlar
4. Biolojik sistemler
5. Elemental sistemler
6. Moleküler sistemler
7. Nükleer oluş sistemleri

İSRAFİL sistemi , tüm sistemleri yöneten , değişime uğratan sistemdir.
1.Elektronlar
2.Ana programlar
3.Alt programlar
4.Matrisler
5.Rab sistemleri
6.Tekamül
7.Bilgi
8.İlahi varoluş


Sayın Tlepsh , konuya değindiğiniz için teşekkür ederim. Zaman buldukça Bilgi , bilgi yapıları, canlı cansız maddeler , fiziki madde ve fizik ötesi madde , evrim ve SünnetUllah hakkında da yazmaya gayret ederim İnşaAllah...


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 11:18 am 
Çevrimdışı
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Pts Nis 06, 2009 6:41 pm
İleti: 2234
Sayın İşgör,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bu ve daha başka konularda yazılarınızı bekliyoruz.

_________________
... О уиІэшІагъэ пае пљэпкъ ыцІэ раІуагъэмэ, ащ нахь насыпыгъэ сэ сшІэрэп…


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 11:20 am 
Çevrimdışı
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Kayıt: Cum Ağu 01, 2008 8:09 am
İleti: 4520
Tlepsh yazdı:
bir üst düzeydeki varoluşa ulaştırmak için yapılmıştır.


NE DEMEK BİR ÜST DÜZEY VAROLUŞ..

_________________
SOYLU SEVDAM....
CAPA CAпсуоуп
cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 11:32 am 
Çevrimdışı
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

Kayıt: Per Kas 08, 2007 10:52 am
İleti: 2444
Konum: (uzunyayla)
Tlepsh yazdı:
Melek

Birde meleklerden başka olarak klasik anlayışta var olduğu sanılan maddi cisimleri olan üreyen cinler diye bir şey yoktur. Kuran’da Melekler yani evrendeki Allahın koyduğu yasa ve güçlerin varlığına inanmak bizlerden istenirken cinlere inanmak diye bir şeyden bahsedilmez bile.
klasık anlayıs derken insanların kendi akıllarında
çizdikleri cin tipinimi kast ediyorsunuz?yoksa cınlerin var olmadığını anlayamadım.

_________________

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 12:01 pm 
Çevrimdışı
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Pts Nis 06, 2009 6:41 pm
İleti: 2234
axakuyt aştıbj yazdı:
NE DEMEK BİR ÜST DÜZEY VAROLUŞ..

İnsanoğlu eninde sonunda barış içerisinde yaşamanın ve gelişip kalkınmanın hedef vedeğerlerini kavrayacak ve başarılı bir tür olarak kainatı keşfedecektir. Ama her tür gibi insanoğlunun da kainattaki devamlı değişmeler neticesinde sonu gelecektir. Kainat yavaş bir şekilde Kuran’da ahiret (gelecek veya öteki dünya anlamında) denen ikinci safhasını, evresini hazırlamaktadır. Evren sona erecek ve ayni prosesi kullanarak tekrar oluşacak. Her evrimde olduğu gibi yeni evren bir önceki evrene nazaran çok daha gelişmiş ve ve daha çok imkanlara sahip olacak. Bir üst düzeyde olacak bu yeni evren veya ahiret.

_________________
... О уиІэшІагъэ пае пљэпкъ ыцІэ раІуагъэмэ, ащ нахь насыпыгъэ сэ сшІэрэп…


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 12:09 pm 
Çevrimdışı
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Pts Nis 06, 2009 6:41 pm
İleti: 2234
_abhaz_ yazdı:
klasık anlayıs derken insanların kendi akıllarında
çizdikleri cin tipinimi kast ediyorsunuz?yoksa cınlerin var olmadığını anlayamadım
.

Kur`anda konu edilen "CİNN" sözcüğü halkın anlayışındaki, folklorik anlamdaki cinn değildir. kur`andaki Cinn "Aşina olunmamış, iyi tanınmamış, kimseler, güçler" demektir. bu iyi tanınmamış insan olabileceği gibi, iyi tanıyamadığımız mikroplar, elektirik, magnetizma gibi enerjik varlıklar da olabilir.

Şeytan kişi değil kötü karakterin adıdır. bu sonradan kişileştirilmiştir.
kötü insanlara, kötü huylara şeytan denebilir. Kur`andaki kullanımı da hep bu tarzdadır.

_________________
... О уиІэшІагъэ пае пљэпкъ ыцІэ раІуагъэмэ, ащ нахь насыпыгъэ сэ сшІэрэп…


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 12:20 pm 
Çevrimdışı
Usta Üye
Usta Üye

Kayıt: Sal Oca 26, 2010 1:52 pm
İleti: 566
aşıklar veliler bulmuş birbirini.......


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 12:20 pm 
Çevrimdışı
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Kayıt: Cum Ağu 01, 2008 8:09 am
İleti: 4520
Tlepsh yazdı:
Kuran bu yüzden mucizeleri reddeder.



Allahın yüce iradesiyle gerçeklerştirdiği olayları..mücize yani imkansızın olması olarak bakanlar..ya Allahın kudretini anlayacak idrakte değiller..
yada ateistler gibi..evrenin tesadüfler sonucu varolduğunu dşünüyorlardır..

_________________
SOYLU SEVDAM....
CAPA CAпсуоуп
cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: MELEK
İletiTarih: Per May 13, 2010 12:23 pm 
Çevrimdışı
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Kayıt: Cum Ağu 01, 2008 8:09 am
İleti: 4520
abrek80 yazdı:
aşıklar veliler bulmuş birbirini.......



sinirlenmeye başlıyorum..
sen istanbulda dğeilmisin..bin trene hafta sonu adapazarına gelsene..
gelde...kimle kafa geçtiğinin hesabını sorayım sana

_________________
SOYLU SEVDAM....
CAPA CAпсуоуп
cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit


Sayfa başı
 Profile bak  
 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 30 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB3 Türkçe: phpBB Türkiye
[ Time : 0.211s | 10 Queries | GZIP : On ]


Sitemizin hicbir kurum ve kurulusla iliskisi bulunmamaktadir.