Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 5:34 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 44 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: KURANDA MELEK KAVRAMI
İletiTarih: Çar Haz 02, 2010 12:14 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

tahsin33 yazdı:
وخَلَقَ الْجَانَّ مِنْ مَارِجٍ مِنْ نَارٍ

“Cin”i de yalın bir ateşten yarattı.

Ayet ne kadar net bir şekilde anlatıyor değilmi?

Çok çok haklısınız Buna rağmen verdiğimiz anlamlarla bizler çelişki yaratıyoruz ve bunu görmezden geliyoruz.

Ates nedir , dumansiz ates ne olabilir? Atesin olusabilmesi birseyin yanmasi olayi midir? Yanma nedir? Her element yanar mi ? Yanma olayindan o elementin oksitlenmesini mi anlamaliyiz ? Atesten yaratim ile sudan yaratimda farklilik nedir ? Farkliymis gibi gorunen kimyasal sureclerde elementlerin oksitlenmesinden farkli bir reaksiyon mu gerceklesmektedir? Eger yanitlarda oksjen bilesiklerinde atesin olusmasinda isi artisindan bahsedilecekse ISI nedir ? ISI alisverisinde alinip verilen nedir?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 02, 2010 9:37 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Arapça'da C-n-n *cenn* kelimesinin anlamlarını Kuran'da geçtiği şekliyle üç grupta toplayabiliriz.

1- Cann (hayat/yaşam/canlılık)
2- Cinneh (Cinlenme/delirme)
3- Cinn (göremediğimiz, tanımadığımız, varlığından haberimiz olan yada olmayan varlıklar).

وخَلَقَ الْجَانَّ مِنْ مَارِجٍ مِنْ نَارٍ

Ve haleka-l canne min maricin min narin.

Bu ayette yalın ateşten/dumansız ateşten/içe işleyen derilere nüfuz eden ateş veya ısıdan/ererjiden yaratıldığı söylenen "CİNN" değil "CAN"

İnsanı oluşturan iki kısımdan (BEDEN ve CAN/CANLILIK) biri görünen diğeri görülmeyen taraf.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 02, 2010 3:07 pm 
Uzman Üye
Uzman Üye

Tlepsh,
Bütün yazdıklarınız sizin verdiğiniz anlamlar değilmi?

ateşte yandım
ateşim çıktı
aşk ateşi sardı
silah ateş aldı

Bu ifadelerde ateş kelime olarak kullanılmasına rağmen aynımıdır?
Bir kelimenin anlamı içinde kullanıldığı cümleye göre anlam kazanmaktadır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Ağu 19, 2011 10:11 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

decenqua yazdı:
Tlepsh yazdı:
decenqua yazdı:
Kuranda adları geçmeyen meleklere inanmak zorundamıyız?
Hem de birinin adı Münker = KÖTÜ diğerinin adı Nekir = ÇİRKİN olan ve de NURdan yaratılmış iki MELEK

Konunun başlığı: KURANDA MELEK KAVRAMI
tahsin33 yazdı:
Münker - Nekir:
Kabirde sorgu-sual işi ile görevli olan meleklerdir. Kur'an'da adları geçmemektedir.

O zaman Mitolojik diyebilirmiyiz bu iki Melek ismine ve İnanan bizleri bağlamaz.Çünkü ben Şahsen Şöyle inanıyorum.Ruhu Teslim Ettikten sonrası Allah'ın takdiri.Yorum Orası için Yorum yapmak bile haddimize değil.Sadece Kurandan bildiklerimiz kadarı hariç.Suç ve Cezanın takdirini Yaradanımız tarafındanlığını biliyor ve inanıyorum (uz) sadece.

Selam;

Evet mitolojiktir. Münker Nekir vb. uydurmalarını bırakıp Kurana yönelenler şunu görürler:

Öldükten sonra Kıyamete dek hayat ve dolayısıyla bilinç yoktur. Rabbimiz bizi toplu halde tekrar FİZİKİ OLARAK diriltene dek çürüyeceğiz ve aradan geçen zamanın bilincinde olmayacağız. Ölüm tasavvufçuların empoze ettiği gibi "bir uyanışa" değil bir uykuya benzetilir Kuran'da. Ölünce şartel kapanır ve diriltildiğinizde "hatlar" geri gelir. Terminatör gibi "hangi yıldayız" diye sorarsınız :))) Kafirler de etraflarına ve diriltilme olayına şaşıp "Vay be, peygamberin dedikleri (diriltileceğimiz) harbiden doğruymuş" derler. Yani dikkat: Arada beklerken bilinçsiz oldukları, çürüdükleri yani azap görmedikleri için peygamberin söylediklerinin doğru olduğunu daha yeni idrak edebilirler. Bunları ben söylemiyorum Yasin suresinde Rabbimiz söylüyor.

Kehf suresini ve ardından Yasin suresini tekrar okuyalım. Fakat Rabbimizin söylediği şekilde yani ağır ağır ve düşüne düşüne okuyalım.

İki adet yargılamanın 6 yaşındaki çocuğun farkedebileceği mantıksal çıkmazına değinmeye hiç gerek görmüyorum, ayetler yeterli.

En doğrusunu Allah bilir. Ben veya x cahil kişisi veya alimleriniz değil. Özellikle yalnızca Allah'ın bileceği gaybi konuları insanlara sormak veya gaybı bilmediği Kuran'da yazan, bildiği tüm gaybi haberler Kuran'da yer alan Allahın Kulu bir beşer olan peygamberimizden araştırmak kadar saçma bir durum yoktur. Lütfen Allah'ın mesajını anlama fırsatınız halen varken açın okuyun, söylenenleri kontrol edin.

Selamlar.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 44 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi