decenqua yazdı:
Tlepsh yazdı:
decenqua yazdı:
Kuranda adları geçmeyen meleklere inanmak zorundamıyız?
Hem de birinin adı
Münker = KÖTÜ diğerinin adı
Nekir = ÇİRKİN olan ve de
NURdan yaratılmış iki MELEK
Konunun başlığı:
KURANDA MELEK KAVRAMItahsin33 yazdı:
Münker - Nekir:
Kabirde sorgu-sual işi ile görevli olan meleklerdir. Kur'an'da adları geçmemektedir.
O zaman Mitolojik diyebilirmiyiz bu iki Melek ismine ve İnanan bizleri bağlamaz.Çünkü ben Şahsen Şöyle inanıyorum.Ruhu Teslim Ettikten sonrası Allah'ın takdiri.Yorum Orası için Yorum yapmak bile haddimize değil.Sadece Kurandan bildiklerimiz kadarı hariç.Suç ve Cezanın takdirini Yaradanımız tarafındanlığını biliyor ve inanıyorum (uz) sadece.
Selam;
Evet mitolojiktir. Münker Nekir vb. uydurmalarını bırakıp Kurana yönelenler şunu görürler:
Öldükten sonra Kıyamete dek hayat ve dolayısıyla bilinç yoktur. Rabbimiz bizi toplu halde tekrar FİZİKİ OLARAK diriltene dek çürüyeceğiz ve aradan geçen zamanın bilincinde olmayacağız. Ölüm tasavvufçuların empoze ettiği gibi "bir uyanışa" değil bir uykuya benzetilir Kuran'da. Ölünce şartel kapanır ve diriltildiğinizde "hatlar" geri gelir. Terminatör gibi "hangi yıldayız" diye sorarsınız

)) Kafirler de etraflarına ve diriltilme olayına şaşıp "Vay be, peygamberin dedikleri (diriltileceğimiz) harbiden doğruymuş" derler. Yani dikkat: Arada beklerken bilinçsiz oldukları, çürüdükleri yani azap görmedikleri için peygamberin söylediklerinin doğru olduğunu daha yeni idrak edebilirler. Bunları ben söylemiyorum Yasin suresinde Rabbimiz söylüyor.
Kehf suresini ve ardından Yasin suresini tekrar okuyalım. Fakat Rabbimizin söylediği şekilde yani ağır ağır ve düşüne düşüne okuyalım.
İki adet yargılamanın 6 yaşındaki çocuğun farkedebileceği mantıksal çıkmazına değinmeye hiç gerek görmüyorum, ayetler yeterli.
En doğrusunu Allah bilir. Ben veya x cahil kişisi veya alimleriniz değil. Özellikle yalnızca Allah'ın bileceği gaybi konuları insanlara sormak veya gaybı bilmediği Kuran'da yazan, bildiği tüm gaybi haberler Kuran'da yer alan Allahın Kulu bir beşer olan peygamberimizden araştırmak kadar saçma bir durum yoktur. Lütfen Allah'ın mesajını anlama fırsatınız halen varken açın okuyun, söylenenleri kontrol edin.
Selamlar.